|
||||
|
||||
מתכון ללחם עם מרגרינה, עגבניה וקצת מלח,מאוד מאוד טעים. מתכון שנתקלתי בו לראשונה בגן הילדים ושכללתי אותו עד למה שהוא היום. מצרכים לשני כיכרות: 2 כוסות מיץ עגבניות. 1/2 כוס רוטב עגבניות מוכן לפאסטה. 50 גר' מרגרינה (מומלץ מרגרינה בלובנד זהב, הסנובים הקולינאריים יוסיפו חמאה וחובבי הבריאות ישימו שמן זית). 6.5 כוסות קמח רגיל שתי שקיות שימרית 3 כפות סוכר חום כפית מלח (אמרתי קצת). 1/4 כפית פלפל שחור. 2 שיני שום מרוסקות. אופן ההכנה: יש לשמן שתי תבניות לחם במרגרינה. לחמם את מיץ העגבניות והרוטב המוכן לטמפרטורה של כ 50 מעלות ולהמיס פנימה חצי מהמרגרינה. לערבב 3 כוסות קמח עם השמרית ולהוסיף את התבלינים והסוכר, לשפוך את מיץ העגבניות פנימה ולערבב היטב. להוסיף בהדרגה את שאר הקמח עד שמתקבל בצק יציב מספיק. להמיס את שאר המרגרינה. ללוש 5 עד 10 דקות. להעביר את גוש הבצק לקערה נקיה ולצפות אותו במרגרינה המומסת. לכסות במטלית לחה ולהמתין שעה. למעוך קצת את הבצק הטפוח ולהעביר לתבניות המשומנות, לכסות אותן בצמד מטליות לחות (אפשר מטלית אחת גדולה) ולהמתין 45 דקות. לקראת סוף ההטפחה יש להפעיל את התנור על 200 מעלות. להכניס את הכיכרות לתנור המחומם להמתין 10 דקות ולהנמיך ל 180 מעלות. הלחם מוכן אחרי 30 עד 40 דקות. |
|
||||
|
||||
המתכון מסובך וכולל שגיעת כתיב, שחוזרת על עצמה: בצק "תופח" ולא "טופח". להלן גירסה קלה לפשטידת פסטה וירקות מהירה: 1. מטגנים בשמן זית בצל קצוץ, פטריות קצוצות וקוביות עגבניות, עד שהם מתרככים. מצננים. 2. מבשלים פסטה קצרה (סלילים, שבלולים או אפילו ספגטי שבורים) עד שכמעט מתרככת ("אל דנטה"). מצננים. 3. מערבבים בקערה 2 ביצים, גביע קוטג' וחצי חבילה גבינה בולגרית (למשל, פיראוס). 4. מערבבים את הירקות אל הגבינה ומוסיפים את הפסטה. מתבלים במלח, פלפל ועשבי תיבול. אפשר לזרות גבינת קצ'קבל מגוררת מלמעלה. 5. אופים, בתנור שחומם מראש, בחום בינוני (180 מעלות צלזיוס),במשך חצי שעה, או עד שהגבינה משחימה קצת. |
|
||||
|
||||
ב''שגיעה'' יש שגיאה... |
|
||||
|
||||
הייתי ממשיכה לחשוב שככה כותבים... מצד שני, כנראה שציניות היא לא הצד החזק שלך, אז תרשה לי להרגיע אותך: אני יודעת בדיוק איך כותבים שגיאת קתיב. כטיב. אה... לא חשוב. לפחות אני לא מסתתרת מאחורי מסך האלמוניות. |
|
||||
|
||||
סליחה על השגיאה ותודה על התיקון. המתכון לא מסובך יותר מרוב המתכונים שאני מכיר לאפיית לחם (למי שאין לו אופה לחם ביתי משוכלל). |
|
||||
|
||||
נשמע מדהים. אני מנסה את זה כבר מחר לבראנץ' חגיגי ומחייב, אם יוצא פרש דמי בראשך! |
|
||||
|
||||
אני במקומך הייתי מצטייד באיזו ככר או שתיים של לחם ארז, על כל צרה שלא תבוא. |
|
||||
|
||||
אם תפתח סניף של לחם ארז בקיבוץ שלי או אפילו בכרמיאל עיה"קII- אעשה זאת. |
|
||||
|
||||
חוצמיזה למה ללכלך? יצא טעים, ועכשיו אני דמות נערצת על שכני:) תודות לפופק! |
|
||||
|
||||
אולי במקרה שמרת את ספר מתכוני הלוף שחולק בצה"ל? |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |