בתשובה לשוקי שמאל, 19/04/25 15:44
מפכ''ל של המשפחה 778271
ו. זה קל: בגלל התקשורת הסמולנית שצובעת הכל בצבע שחור‏1. לדוגמא, השווה בין המציאות לבין הבכי והנהי שאנחנו שומעים מכל כיוון. "הנדסת תודעה" קוראים לזה, ולפי רוח הדברים באתר זה בפרט ובציבור גדול בכלל היא עובדת יפה.
_____________
1- האוקסימורון הידוע
מפכ''ל של המשפחה 778279
ואו. יש בדברים לא מעט חשיבה מייחלת, אבל הכיוון הכללי נכון ומחייב תשובה רצינית.
אני הייתי עונה כך:
א. מכירים את הביטוי: "נצח בקרב והפסיד במלחמה"? שדה הקרב הוא המשך המדיניות בדרכים אחרות. מסתבר שישראל מתקשה מאד לתרגם הישגים צבאיים להצלחה מדינית. כאשר הממשלה שלך לא מסוגלת אפילו להציג חזית אחודה של מטרות מדיניות, זה לא פלא.
ב. הסוג הזה של הסתמכות על יכולותיו והישגיו של צה"ל, תוך התעלמות מן הכשלים והכשלונות הוא ליבת הקונספציה שהביא להפתעת 7.10. הדוגמה המרכזית היא הלחימה ברצועת עזה. למרות יתרון כוח אדיר, מספר הנפגעים הרב והזמן הרב, צה"ל לא הצליח להשיג אפילו מטרה בסיסית כמו כיבוש הרצועה.
ג. כל ההישגים שתוארו ברשימה לא הושגו ע"י אברכי הישיבות בבני ברק. לאזרחים התומכים באופוזיציה היה חלק משמעותי בהישגים האלו. אזרחים אלו, מאד לא מאושרים מ"הישגי" הממשלה שלא הופיעו ברשימה: ההפיכה המשפטית, ההסתה נגד וערעור מבפנים ומבחוץ של מוסדות המדינה, והצפת ספסלי הכנסת במסיתים, מחוללי מהומות ואידיוטים מדופלמים. האם רושם הרשימה אינו צריך להיות מודאג מכך?
מפכ''ל של המשפחה 778280
אין כלום ברשימה הזו שהפך אזרח אחד במדינה הזו לרגוע ובטוח. אין כלום ברשימה הזו שכל קופאית בסופר שהייתי ממנה לראש ממשלה לא היתה משיגה בשנה וחצי הישג טוב יותר.
נפלת במכונה.
מפכ''ל של המשפחה 778282
לדעתי אתה ממעיט מאד בהישגים של כוחות הביטחון של ישראל. הישגים רבים נראים בדיעבד קלים מכפי שהם באמת.
אם לצמצם לתחום שאני קצת מבין בו, אני יכול לומר: הציבור הרחב אינו מודע לבעיות ולכשלים הרבים שהתגלו במערכת יירוט הטילים של ישראל ועדיין הציון המסכם שלה הוא טוב מאד.
מה שנכון הוא שצריך להבדיל בין הציפיות מצה"ל לציפיות מן המדינה: מצה"ל מצפים להישגים צבאיים ולחיסולם של ראשי כנופיות. מן המדינה מצפים לתקווה לעתיד שלא יושתת על הישגים צבאיים וחיסולים של ראשי כנופיות.
אם לדבר בשפה אקטואלית, אז ההישגים שצויינו הם הישגיו של רונן ותמיר בר. לא של בנימין נתניהו.
מפכ''ל של המשפחה 778284
מערכות הבטחון אכן הראו מאז ה 8 באוקטובר תוצאות מרשימות מאוד (ההגנה על שמי המדינה, מבצע הביפרים, חיסולי הבכירים), ותודה לכל הקפלניסטים האנרכיסטים המשתמטים שבזכותם השגנו אותן. אבל הרשימה הזו היא של השגי השלטון, שמסתכמים במינוס גדול. שנה וחצי בלאד!
מפכ''ל של המשפחה 778301
נדמה לי שההישג הגדול ביותר של כוחות הביטחון הוא שישראל עדיין קיימת.
אני ממליץ, בכל לשון של המלצה (צפיית חובה) יומני אוקטובר, זמן אמת של אבי עמית בכאן 11.
אל תצפו לניתוח היסטורי וצבאי בהיר ומסודר. זה יותר ראשומון של עדויות מבולבלות וסותרות של מי שאמורים לדעת יותר מאיתנו. אבל ההתרשמות שלי היתה של מי שמקבל הצצה אל מאחורי הקלעים של המציאות במדינת ישראל 2024 (גם אם מנקודת תצפית גרועה מאד).
אני מוכרח להודות שגיליתי שהרבה ממה שחשבתי על המלחמה הנכחית לא היה נכון ולא היה לי מושג עד כמה המצב היה גרוע ועד כמה התיאור של בית רקוב שבעיטה אחת טובה תמוטט אותו, קרוב למציאות.
המציאות הנחשפת בין קרעי העובדות היא של ישראל המטלטלת בלב טייפון, כספינה ללא קברניט. ומכאן המשפט בו פתחתי את התגובה.
באמרי זאת,
א. צריך להיות ברור, מדוע צריך לתת תשובה עניינית, מפורטת ולא מבטלת לשאלה איך זה שלמרות האמור לעיל, היו כל ההישגים המדהימים של כוחות ביטחון.
ב. מה שכן ראוי לתגובה מזלזלת ולביטול גמור היא טענת הביביסטים "מה היה קורה אם היו מעירים את רוה"מ שעתיים קודם". ההפתעה של ה-‏7.10 היא רק סצנת פתיחה של מחזה שהיו בו סצנות קשות וחשובות לא פחות. צ"ל במילים ברורות: את מה שBB, כמוביל המערכת הבטחונית הישראלית לא עשה בעשרים השנים שקדמו ל-‏7.10.23 הוא בודאי לא היה עושה בשעתיים שקדמו ל-‏6:30. כל הטיעון הזה הוא עורבא פרח.
ג. ההפתעה בבוקר 7.10 לא היתה אירוע מבודד וחד-פעמי. היא היתה תוצאה מחוייבת של המציאות שהובילה אליה. כשמפתיעים אדם ישן, השאלה אינה מדוע הופתע, אלא מדוע ישן.
מפכ''ל של המשפחה 778302
ב. לגמרי. הסבירות הכי גבוהה היא שהוא היה מקבל את ההערכות שמקסימום יהיה אירוע מוגבל, והשאר היה מתגלגל באותה צורה.
מפכ''ל של המשפחה 778303
ואגב, גם אחרי 6:30 התגובה של ביבי היתה מאד איטית ולקחה שעות ארוכות מאד שבהן נטבחו אלף אזרחים וחיילים.
כל טענה שתומכת בגרסה (ב) הביביסטית מופרכת כיוון שגם ב-‏6:30 הוא לא עשה מה שצריך.
מפכ''ל של המשפחה 778304
אני חושש שזה מעבר לכוחותי האנליטיים לתת סיכום של מה שנראה בתכנית הזאת. אין שם איזשהו חידוש מרעיש, אבל היא חושפת את המבנה והשיטה שמאחורי האירועים.
ואכן מתברר שמדובר ביקום הליוצנטרי. יש כאן איזושהי ישות מדינית החיה באזור הדמדומים שבין יש תכנית לאין תכנית. נתניהו, בשגעון הגדלות ובפנטסיה של מר ביטחון, מתנהל בין שליפה מן המותן לכיבוי שריפות. האין תכנית, שלו, של צה"ל, של ממשלת ישראל אינו מקרי. את מקום התכנית שאיננה, תופסת האילוזיה של BB כמר ביטחון, שבכל רגע ורגע יבחר בצעד הנכון שיוביל לאיזשהו ניצחון באופק אבוד.
את התכנית הזו הוא לא יכול להציג לבוחריו, משום שהדבר יביא לפירוק הקואליציה שלו ולכן הוא נידון להעביר בממשלתו, ללא גיבוי פוליטי ממשי, "אין תכנית", אותה הוא מנהל בעזרת עוזרים מתחלפים נטולי גב ציבורי (עוזי ארד, יעלון, צחי הנגבי, דרומר, יוסי פוקס, אוריך, דוסטרי, יוסי שלי).
ה"אין תכנית" כולה מבוססת על דחיינות שיטתית: הכלב ימות, הפריץ ימות, ביידן ילך. ובין כל החורבות שבדרך, עם נתניהו חי.
מפכ''ל של המשפחה 778305
ברוך הבא לעידן ההשכלה!
מפכ''ל של המשפחה 778307
בלי קשר לכל הנושא הגדול שכבר דשו ודשנו בו רבות ואין לי מה להוסיף.

רק הערה, בעקבות הצפיה בוידאו, שהיא יותר שיתוף חוויה מאשר עמדה לגבי משהו: הרגע הזה בו שאולים את המוחטה האנושית ששמה סמוטריץ׳ לגבי הדרישה שלו להדיח את הרמטכ״ל ״עוד היום״ בשביעי לאוקטובר והמבטים שלו לצדדים עם החצי חיוך המבחיל וה-״תעבור הלאה״ זה מיקרו אקספרשן (שהוא כבר די מאקרו אקספרשן) הכי מגעיל שראיתי על פוליטקאי צלופחי בחיים שלי. האיש הזה כל כך מגעיל וכל כך רקוב בכל רמח אבריו שהוא אפילו לא מצליח להסתיר זאת כמו סתם איזה פוליטקאי מגעיל רגיל שעוסק בהעמדת פנים כמקצוע.

תמיד שנאתי את סמוטריץ׳ ואת האידיאולוגיה שלו, אבל השתי שניות הללו העלו את השנאה שלי לפוליטקאי-ג׳יפה הזה לרמה חדשה. Achievement unlocked.
מפכ''ל של המשפחה 778306
בדיוק.
זה היה תמיד המצב ותמיד המודוס אופרנדי של הנתניהו, גם לפני השביעי באוקטובר. האמת שגם בממשלות קודמות שלו, גם כשהאירועים היו פחות ״מעניינים״.
מפכ''ל של המשפחה 778312
אוקי, הצלחתי לראות עד הסוף(אחרי הפסקה באמצע בגלל תחושת הגועל שגרמה לי להפסיק).

חותם על כל מילה שכתבת. לישראל אין בכלל דרג מדיני, אין קברניט ואין הנהלה. הדיון באיזו שעה העירו את מי הוא נלעג. האירוע של ישראל המטלטלת בלב טייפון הוא אירוע שמודדים עם מספר לוחות שנה ולא עם שעון יד.
מפכ''ל של המשפחה 778313
אני לא רוצה להציג איזשהן מסקנות מן הסרט הזה, מפני שבעיקר יצאתי מבולבל ומבוהל. אבל נדמה לי שדבר צדדי אחד מתבשל אצלי: נדמה לי שועדת החקירה הממלכתית לא תועיל הרבה. היתרון של וח"מ הוא בהשתתפות השופטים שהם מומחים בדיני ראיות. הם יודעים כיצד לחקור עדים ומסמכים ולהשוות גרסאות. כך מנסים להתקרב אל הגרסה היותר אמיתית.
במקרה זה, הבדלי הגרסאות בין הפוליטיקאים ואנשי הצבא, מי תמך במה ומי הכשיל מה, לא כל כך חשובים. להבדלים בין הגרסאות אין משמעות. התמונה המתקבלת היא של אירוע המתגלגל באופן די בלתי תלוי בהחלטות ובתכנונים של הממסדים שלמעשה אינם אלא קליפה ריקה המחפה על החלטות די אד הוק, אקראיות ורנדומליות. אין צורך בשופט עליון כדי להבחין בכך.
את התיקון לאבדן הדרך הזה יצטרכו להביא מדינאים ואנשי מטה צבאיים שידעו לעבוד באופן קצת יותר מסודר, אם יצליחו למצוא כאלו.
מפכ''ל של המשפחה 778315
כל עוד אלו שקלקלו ממשיכים להוביל את המדינה, לא יהיה שביב תיקון, להיפך - הנזקים שלהם ושל חוסר-התחקורים רק נערמים ומאפשרים את המחדל הבא.
מפכ''ל של המשפחה 778316
יאפ.
מפכ''ל של המשפחה 778283
חותם על כל מילה.
מפכ''ל של המשפחה 778286
לא חשבתי שאני צריך להוסיף אמוג'י של סארקזם. אז בבקשה: 🙃.
מפכ''ל של המשפחה 778288
אין צורך. הבנתי את הסארקזם גם קודם.
אכן היו לכוחות הביטחון הישגים רבים ומרשימים ולא צריך לגמד אותם. חשבתי שצריך להתיחס ברצינות ולהשיב על טענות כאלו.
יחד עם זאת, הרשימה ההיא הזכירה לי שלט שהניפה מפגינה נגד חימוש גרעיני בהודו: "אין מים. אין חשמל. אין דבר, יש לנו את הפצצה!". איננו רוצים לחיות בממלכתו של ג'ינג'יס חאן או אטילה ההוני. אנו רוצים שוויץ, עם פרות ושעוני קוקיה.
מפכ''ל של המשפחה 778298
יש גם מי שעשה זאת, אבל לדעתי זה אישקש שלא מצריך מענה. אני לא מכיר מישהו שאומר שלא היו שום השגים במלחמה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים