|
||||
|
||||
"שדות מרעה"? נסה "רפתות סגורות, צפופות ומזוהמות". שלא לדבר על החליבה האינטנסיבית שמובילה לדלקות חמורות (במקרים לא נדירים במיוחד, הפיטמה נשאבת יחד עם החלב). חלב יש להן בשפע, משום שאם נולד לפרה עגל, רוב הסיכויים שהוא ילקח לשחיטה לאחר זמן לא רב, כדי לספקו אנשים שחושבים שבשרו רך ומעודן. האם, שבנה נרצח (או שתעדיף את המלה 'נשחט'?), נותרת עם החלב שהיתה אמורה לספק לו כדי שיגדל ויהיה בריא. "שדות מרעה". ואני חשבתי שאנשים מנותקים רק ממה שקורה בשטחים. |
|
||||
|
||||
כאדם שאצלו, במובן היסודי ביותר, בעלי-חיים, מבחינה מוסרית הם רק "דברים1", מעניינת אותי השאלה "מה קורה מבחינה הלכתית עם החלב הזה?" האם הוא כשר? הרי חדר אליו בשר לפני רגע! מצד שני, לפני שני רגעים, הוא היה *בתוך* בשר. אותו בשר. כמובן, כל זה בפרפרזה על השאלה הידועה "מדוע עטינים נחשבים בשר?"... ---------------------------- 1 אבל דווקא אינו מנותק כלל ממה שקורה בשטחים. על כל הסבל *האנושי* שם. |
|
||||
|
||||
מותר לאכול עטין עם החלב שבתוכו (זה המקרה היחיד ביהדות בו מותר לאכול חלב ובשר). אני חושב שאסור לאכול עטין עם חלב של פרה אחרת. |
|
||||
|
||||
כמדומני שהעטין (המכונה ''ביז'' בסטקיות ארצנו) מותר לאכילה רק לאחר צליה. |
|
||||
|
||||
נשמע לי כאילו אתה מתנגד לחלב לא פחות (ואפילו יותר!) מאשר לבשר. אז מה אתה רוצה מהכתבה על ההמבורגרים? לך תשרוף את תנובה או משהו! |
|
||||
|
||||
להקת הזאבים שאוכלת את הפרה בעודה בחיים דואגת לתנאיי מחיה הגונים לבהמה, שאינה מסוגלת אף לזכור את הימים הקודמים? |
|
||||
|
||||
"מה יותר גרוע, בורות או אפאתיה? אני לא יודע וזה גם לא אכפת לי." פרות לחלב הן לא פרות לבשר. בקשר לפרות חולבות, יחסית לחיות משק יש להן תנאים לא רעים. מצד שני, אתה מוזמן להחרים חלב ומוצריו ולספר לנו על הבחילה, שעולה בך מעצם המחשבה על גבינת רוקפור. בכל מקרה, רוב בשר הבקר בארץ מקורו בפרות הרועות להן במרחבי דרום-אמריקה. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |