|
||||
|
||||
באמת נורא, הם שוקלים את האפשרות להחליף שומן רווי באומגה שלוש. אבוי. (וכן, אני מודע לכך ששומן רווי אינו גרוע במידה שבה הבהילו אותנו עד לפני שנים אחדות, ומאחל לך בריאות טובה עם דיאטת הפליאו שלך) |
|
||||
|
||||
זה כן נורא זה שאומגה 3 זה בריא יותר משומן רווי זה פסאודו מדע שמבוסס על מחקרי זבל תצפיתיים ומוטים, שהוכחו בעבר כמקור לא אמין מאז ש"המומחים" מתערבים בתזונה שלנו עם ההמלצות כשליש מהילדים שמנים וחלקם ממש אוביס, ילדים עם סוכרת מבוגרים....המצב נוראי זה לא היה ככה כשהייתי צעיר, כל הילדים היו רזים אז כשסבתות קבעו מה לאכול, כשצלי בשר היה מזון בריאות והיו רק גבינות וחלב שומן מלא במכולת הם דחפו "נמוך בשומן" "0% כולסטרול" "דגנים בריאים" "סיבים תזונתיים" ובעיקר נירמלו את זה שמוצרים תעשייתים מעובדים טובים יותר ממזון טבעי כי הם מופחתים במשהו לפי התיאוריות השטחיות והדביליות שלהם לדוגמא, במשך כ40 שנה הם דחפו להחליף שומן מהחי בשומנים צמחיים מוקשים, להחליף חמאה במרגרינה, להחיליף שומן רווי בבלתי רווי בכל המוצרים, אפייה, מסעדות....(גם מעולה לרווחיות) שמת לב שכבר פחות מדברים על זה, כי מרגרינה ושמנים צמחיים זה שומני טראנס הכי גרועים אם "בשר" מתורבת היה קיים אז, אז הם היו מחליפים שומן בריא וטבעי מהחי בשומני טראנס תעשיתיים - זה בדיוק מה שהיה קורה ב100%, זה מה שקרה לכל מוצרי המזון זה הסכנה של להשאיר את יכולת המניפולצייה בידי אנשים (גם די טיפשים, מחקר התזונה נתון בידי האנשים הבינוניים ביותר + הרבה כסף מהתעשייה) שלא האינטרס שלך בראש מעייניהם לגבי אישית, התחלתי בתזונה כזו כשהייתי בן 40, עכשיו בגיל 54 הכי בריא ורזה שהייתי בגיל 40 לגמרי האמנתי בקונסנזוס המדעי וניסיתי לדבוק בכל המלצות הרופאים ועוזריהם אבל המשקל החל לעלות למרות המאמצים,למרות הסלטים, ה"נמוך בשומן", הנמוך במלח וה0% כולסטרול, גם הלחץ דם והכולסטרול, הרופא התחיל ללחוץ לתרופות, סטטינים ללב, חוסמי בטא לל"ד... אז הבנתי אינטואיטיבית שלא יכול להיות שהבעייה שלי זה ריכוז סטטינים נמוך בדם, שזה אבסורד ואידיוטיזם, שהבעייה האמיתית זה בהבנה מה בריא לך ובהמלצות הרופאים בכל מקרה אני ממליץ |
|
||||
|
||||
להשלים את התמונה: בשנות הששים חוקרים בתחום התזונה בארה"ב החלו לחקור מה גורם לעליה בתחלואה לבבית בארה"ב. שתי תאוריות מתחרות האשימו אחת את הסוכר והשניה את השומן הרווי. בארה"ב כמו בארה"ב כסף גדול תמיד מעורב. תעשיית הסוכר (ממתקים ומשקאות ממותקים) מימנה בחשאי מחקרים שהאשימו את השומן והסיטה לשם את הקונצנזוס המדעי. באמצע שנות השבעים הוכרע המאבק לרעת השומן. ג'ון יודקין [ויקיפדיה], מדען תזונה אנגלי בכיר, שהוביל את תאוריית אשמת הסוכר, הפך למושמץ ונלעג, והקריירה שלו חוסלה. בשנת 1980, לאחר התייעצות ממושכת עם מדעני תזונה בכירים, פרסמה ממשלת ארה"ב את הנחיות התזונה הראשונות שלה, שהשפעתן היתה עצומה לא רק בארה"ב. ההמלצה הבולטת ביותר הייתה להפחית בשומנים רוויים ובכולסטרול. הסוכר נתפס כ"קלוריות ריקות" שאינו מועיל אבל מזיק רק לשיניים. בשנת 1983 פרסמה ממשלת בריטניה המלצות דומות. בהתאם הציבור האמריקאי החל להיות מופגז במוצרים דלי שומן, ושיעור ההשמנה המופרזת, מחלות הלב והסוכרת החל להמריא. הנקודה שבה גרף שיעור השמנת היתר באוכלוסית ארה"ב משנה בחדות את זויתו מעליה מתונה לעליה פרועה היא ב 1980. למרות שהעדויות המחקריות הלכו והצטברו דווקא בכוון ההפוך, דהיינו שצריכת סוכר גבוהה ולא שומן רווי היא זו שמדרדרת את בריאות הציבור, הנחיות התזונה לא השתנו משמעותית במשך 30 שנה. רק בהנחיות של שנת 2015 הופיעה המלצה להגביל את צריכת הסוכר, ורק באלו של 2020 (ההנחיות יוצאות פעם ב 5 שנים) הוסרה סוף סוף ההנחיה להגביל את צריכת הכולסטרול במזון, למרות שבמשך עשרות שנים מחקרים כבר הראו שאין קשר חיובי בין צריכת כולסטרול במזון לבין רמתו בדם. מדעני תזונה בכירים ביותר בארה"ב ממשיכים לטעון גם היום כנגד צריכת שומן רווי, למרות שכבר מזמן אין במחקר שום אישוש מדעי לכך. הרחבה בגארדיאן |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |