|
||||
|
||||
למודאגים אני יכול לספר בשמחה שיש מי שכבר עוסקים בסוגיות החשובות באמת בהקשר זה. תקציר מנהלים: יש דעות לכאן ולכאן, אבל הרב ד"ר חנוך קאהן, כותב המאמר, סבור ש"אם ייצרו את התא הראשון מפרה שנשחטה כדין - דין הבשר כבשר לכל דיני התורה, ואם יוציאו אותו מפרה חיה דינו יהיה כאבר מן החי". חבל שלא ניתנה הדעת גם לשאלה איזו כשרות נדרשת לבשר זה, כי לא יעלה על הדעת שבדיקה חד פעמית של משגיח כשרות אחד תספיק לכל אלפי הטונות של הבשר המעבדתי שייוצר אח"כ. |
|
||||
|
||||
השבח לאל - על ידיעה כה מרננת ומשלהבת מיצי מרה. כעת רק נותר לחכות שהמדע ימציא לנו בשר אחר ולובסטרים כשרים למהדרין בטעם ביסלי גריל. אני כבר רואה באופק מפעלים בסין מייצרים לנו זונות כשרות למהדרין עם עור קפוא ובלי קמטים כמו בתפוחים ותמרים של רמי. |
|
||||
|
||||
מה שחסר לך בחיים זה זונות עם עור קפוא? אתה ממשפחה של אסקימוסים? _____________ חידת טריוויה: מי יודע להשלים את החמשיר שנפתח ב מעשה בסטודנט ושמו גוטב שיצא למסע אל הקוטב ... (זה החמשיר הכי ישן שאני זוכר, ואני קצת פוחד לחשוב מה זה בעצם אומר עלי כי הוא רחוק מאד מלהיות מרשים. הופתעתי לראות שגוגל בכלל לא מכיר את היצירה). |
|
||||
|
||||
הוא הרג אסקימואית ואנס את הדוב יהה גוטב זכור לטוב. |
|
||||
|
||||
התכוונית לשאול אם מישהו מכיר את המקור... (שמכיל, אגב, כמה אלמנטים המהצעה שלך ודרוע כמעט כמוה :-)). החמשיר התפרסם ב"גמד". |
|
||||
|
||||
אני מבין שהטעם המעודן שלך בספרות התעצב כבר בגיל צעיר. כל הכבוד! |
|
||||
|
||||
המממ, אכן. כאן אפשר לקבל רושם מסויים על הסחורה (הגדילו את התמונות הקטנות למטה). והחמשיר המדובר: מעשה בסטודנט ושמו גוטב שיצא למסע אל הקוטב וכשבת אסקימוס אמרה לו "אנוס" הוא ענה שקפא לו הרוטב. |
|
||||
|
||||
וואו, זה גורם ל'בלייזר' להראות כמו סוגה עילית. |
|
||||
|
||||
התעכבתי עם האייל כמה ימים, אחרת הייתי משלים את זה מייד. כמה הבדלי ניואנסים בגרסה שלמדתי מאמא שלי(!): מעשה באדם ושמו גוטהלף שרצה להגיע לקוטב אך כשבת אסקימוס אמרה לו "אנוס" הוא אמר לה, "קפא לי הרוטב". לפחות בעניין שמו של הפרוטגוניסט אני חושב ששל אמא שלי עדיף בהרבה. |
|
||||
|
||||
מקובץ שירי צימרמן |
|
||||
|
||||
אמא שלי, שהיתה מורה ומחנכת 1בישראל, היתה מתחלחלת מעצם הרעיון. "גוטהלף" כחרוז של "קוטב" אולי עובר בעדות מסויימות (אלה שעבורן "פז" הוא ר"ת של "פנזין וזולר") אבל לא אצל הקורא הטיפוסי של "גמד". ______________ צ'ופר: מדי פעם הייתי זוכה לקרוא מערבונים וטרזנים שהוחרמו מתלמידים סוררים, אבל לצערי זה היה ארוע די נדיר. |
|
||||
|
||||
כשאני מנסה לדמיין את אמי ז"ל מקריאה לי חמשיר כזה, אני כמעט מתעלף. אמך צברית? מכל מקום, הגרסה הזכורה לי היא זו: מעשה בחוקר (לא סטודנט ולא אדם) ושמו גוטב שערך לו מסע אל הקוטב כשבת אסקימוס אמרה לו אנוס הוא אמר לה קפא לי הרוטב (השורה האחרונה כמו שלמדה אותך אמך) |
|
||||
|
||||
כדי להנמיך עוד יותר את הפתיל הזה - אבל לפתוח פתח להפוך אותו לפחות מיזוגני - אפשר לאיית את האסקימוס בשורוק. |
|
||||
|
||||
יש, גסויות! ראיתי שפוקינג_(כפר) [ויקיפדיה] יחליף את שמו (לא את ההיגוי). מעניין מה יקרה למותג הבירה. |
|
||||
|
||||
ומה שלמדתי מהקישור שלך זה ש'כפריר' זו מילה. ובאשר לבירה - Frankly, I don't give a fugg. |
|
||||
|
||||
פעם תרגמו מחזה לשם „רם ויעל״, היו יכולים באותה מידה לתרגם מחזה אחר של אותו מחבר לשם „כפריר״. |
|
||||
|
||||
החנית המנוערת הזו חלפה מעל לראשי. פענוח להדיוטות הכפריר? |
|
||||
|
||||
"רם ויעל" - רומאו ויוליה, כידוע. המלט. |
|
||||
|
||||
את הראשון הבנתי לבד, כמו שרומזת התגובה שלי, אני מקווה. תודה על הבהרת השני. |
|
||||
|
||||
אה, עכשיו הבנתי את הרמז שלך. |
|
||||
|
||||
הבירה נקראת Fucking Hell בגרמנית זה בירה בהירה מהכפר פוקינג. אני הייתי שמח להזמין מהברמן פוקינג הל. |
|
||||
|
||||
לפני שהכתיב המלא השתרש, עין זיון היה המקום היחיד בארץ שניקד את שמו על השלטים. עכשיו הם ''עין זיוון'' והבעיה נפתרה. |
|
||||
|
||||
עין לזיון צופיה. |
|
||||
|
||||
מתחדישי המחבר ל"פורנו"? |
|
||||
|
||||
זה אחד הפרקים במערב ארצות הברית. |
|
||||
|
||||
פתאום המבט של לוגו האתר נראה לי ממזרי משהו. כאילו פגש במזחלת שלמה. |
|
||||
|
||||
זה ארוך מדי מכדי שאתחיל לקרוא, אבל מעניין אותי אם זה יהיה בשרי או פרווה מבחינה הלכתית. |
|
||||
|
||||
כצפוי, דעות שונות. החל מלא-כשר-בכלל, עבור בבשרי וכלה בפרווה. יש שתולים זאת גם באופן שהושג התא המקורי. באופן אישי אני שומר כשרות ובכוונתי לאכול ללא הגבלה (כלומר, גם בשילוב מוצרי חלב ממעבדה). |
|
||||
|
||||
מה שמעניין אותי הוא המחיר והריקמתיות של המוצר. אם המחיר יהיה יותר מעשרה אחוז מהמחיר של בשר טבעי --- אני מוותר. לגבי ריקמתיות, אם זה לא יהיה מוצר סיבי אלא מין מימרח אני גם מוותר. מנסיון אישי מזון שאינו סיבי משפיע לרעה על פעולת העיכול שלי (במיוחד הופעת צרבת לא נעימה). הניסוי שלי הוא שלא תהיה הצלחה גדולה למזון סינטטי לפחות מהסיבה הראשונה. רוב אנשים לא אוהבים שמרוקנים להם את הארנק. שמעתי בעבר על מזון סוילנט (או שם דומה) שדיברו עליו הרבה לפני מספר שנים וכנראה לא הצליח במיוחד לאחר העלמות ההייפ |
|
||||
|
||||
המיקלדת המעצבנת שלי ''מתקנת'' אותי בעקשנות גם כאשר האיות שלי נכון. |
|
||||
|
||||
סוילנט גרין? שמעתי שהוא נכשל בגלל בעיות כשרות. נסיונות העבר לא ממש רלבנטיים כי הם לא התבססו על בשר אלא על תחליפים מוצלחים יותר או פחות. |
|
||||
|
||||
לפחות עפ"י אותו רב שציטטתי קודם: בשרי. אני משער שצמחונים דתיים ישיגו בקלות יחסית פסיקות אחרות (ידידיה בטח לא בדעת יחיד). |
|
||||
|
||||
שאלה: אם באמצעות הביוטכנולוגיה המודרנית יפתחו זן גמלים בעלי פרסות שסועות האם הם יהיו כשרים למאכל (מן הסתם חזיר מעלה גירה זה הרבה יותר קשה)? |
|
||||
|
||||
לא עונה על שאלתך, אבל בכל זאת: תגובה 159615. |
|
||||
|
||||
אני די בטוח שתגובה 159702 היא שלי. אני לא יודע אם זה משמח או עצוב ששבע עשרה שנה אחר כך חזרנו לאותה הנקודה :) |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |