בתשובה להאייל האלמוני, 06/02/17 1:03
על חורבותייך ירושלים 689317
2. "אפשר לשחזר את הטעם והארומה גם בלי האלכוהול. אפשר אבל אף אחד לא יעשה את זה בגלל שזה בזבוז כסף."

ההפך: אי אפשר לשחזר, ועושים את זה בכל זאת, כי יש לזה שוק עצום...
(תחשוב על ילדים ועל נשים בהריון, אם לא על כל אחד אחר)
ליתר פירוט: אפשר לנסות לשחזר, ברמות שונות של קירוב, וזה אתגר טכנולוגי לא קטן. קצת חיפוש בגוגל מראה שזה כנראה יותר מצליח בבירה, פחות ביין, עוד פחות בויסקי.
על חורבותייך ירושלים 689319
הרשה לי לצטט מהמאמר שלך: ״The problem is by removing the alcohol, we remove a few key traits to what makes wine so tasty״.
על חורבותייך ירושלים 689321
מה כל כך טעים בבירה? זהו עוד אחד מהמאכלים והמשקאות שמתרגלים אליהם. לכן השאלה היא האם המטרה היא לחקות את הטעם המדויק של בירה (מהו בדיוק? יש מגוון גדול של משקאות תחת הכותרת הזו) או לספק משקה אחר. ואם אפשר, עם קצת פחות קלוריות.
על חורבותייך ירושלים 689354
נשר גולדסטאר נחשבות לבירות רעות.
אם היינו מפתחים טעמים בבלגיה או גרמניה לא היינו צריכים לשלם ביוקר עבור טעם נרכש.
על חורבותייך ירושלים 689368
לא יצא לי לשתות הרבה בירה בארץ. בשנים האחרונות יצא לי להגיע לבלגיה כל שנה. גם מהבירות שם לא התלהבתי. ניסיתי כמה פעמים (מסוגים שונים) בשביל להגיד שניסיתי. השנה כבר ויתרתי סופית.
על חורבותייך ירושלים 689369
בתור מי שרכש את הטעם הנרכש של בירה (לא שחורה) בגיל מאוחר למדי, אני יכול לומר שמה ששכנע אותי שבירה יכולה להיות טעימה זה בירות בלגיות ולא הגועל נפש הקרוי גולדסטאר ומרעיו, שמהם אני מתרחק עד היום.
על חורבותייך ירושלים 689370
גולדסטאר היא דווקא בירה ישראלית טובה להבדיל ממכבי ונשר. בנוסף, יש גם בירות בוטיק ישראליות טובות כמו אלכסנדר.
על חורבותייך ירושלים 689371
גם 'שפירא' נחמדה.
על חורבותייך ירושלים 689375
לגבי בירות הבוטיק החדשות אני מסכים.
חביבות למדי.
על חורבותייך ירושלים 689372
כבר מעל עשרים שנים יש בארץ נוכחות חזקה (משווקות באגרסביות ע״י המשווקת של קוקה קולה) לבירות דניות (אשקלוניות) – טובורג וקרלסברג.
על חורבותייך ירושלים 689374
כן, גם אותן אני לא מחבב.
על חורבותייך ירושלים 689381
בתור מי שמעולם לא חיבב במיוחד את טעמה של בירה, התברר לי שמה שאני לא מחבב הוא בירה ישנה. עם בירה קרה וטריה אני מסתדר היטב במרבית המקרים, בין אם בברזיל, בצ'כיה או בגרמניה.
גם גולדסטאר טריה מחבית היא בירה לא רעה בכלל לטעמי.
על חורבותייך ירושלים 689384
ואני גיליתי אתמול (ברצינות) שסודה קרה נותנת חלק ניכר מהאפקט של משקה מוגז ממותק - וכמובן עם יתרונות בריאותיים ניכרים.
אולי גם בתור תחליף לבירה גולדסטאר היא תעבוד לא רע.
על חורבותייך ירושלים 689386
ההבדל שאתה מתכוון אליו הוא ככל הנראה לא במידת הטריות - בירה מהחבית טובה יותר מבירה מבקבוק שטובה יותר מבירה מפחית.
על חורבותייך ירושלים 689387
בירה מבקבוק היא בד''כ מפוסטרת ומחבית לא. לכן בירה מחבית נדרשת להיות טריה ביותר כדי לא להתחיל להתקלקל, ובירה מבקבוק מאבדת מראש את החיות שלה בגלל הפיסטור.
על חורבותייך ירושלים 689405
ברשותך אעשה קצת סדר.
תהליך הפיסטור נועד לשמור אבל פוגע בקשת טעמים שככל הנראה תזהה כמעידים על רמת טריות. הצריבה בלוע היא כאב מיותר ולא טעם וקשורה לפיסטור.
בירה מחבית ומבקבוק טריות (או עבשות) באותה מידה וזה לא קשור לפיסטור. הטריות היא בסה"כ הזמן שעבר מתאריך הייצור שבו הבירה התבקבקה לבקבוקים או התחבקקה לחביות.
ההגזה הנוספת כתוצאה מהשימוש במתקן מזיגה מחבית אינה קשורה לטריות אבל בהחלט משפיעה על הטעם.
לרוב בירות בוטיק (מבקבוק וחבית) טריה יותר מבירה תאגידית בשל חיי מדף קצרים. סיכוי קלוש שתקבל בירת בוטיק בת שנה. לרוב המכריע של הפאבים אין דרך לאחסן כיאות בירות בוטיק.

כשמדברים על "טריות" בהיבט של בירה מחבית מתכוונים בעצם לזמן שעבר מפתיחת החבית או נעיצת הקלאץ'.
ברוב המקרים בירה מחבית לאחר שבוע (בוטיק ותאגידית) תאבד טעמים או תתחיל לקבל גוון תפל או מעופש.
ישנן בירות וסוגי חביות ששומרים על הפיגורה שהחבית נפתחה גם לאחר שבועיים,חודש ויותר אבל הטעם שונה. לרוב מדובר בטווח של 4-7 ימים עד שהבירה מתעייפת.
טיפ: תחלופה גבוהה מבטיחה "טריות".

נושא הטריות קצת מבלבל כי בירות בגדול נמדדות ומוערכות עפ"י השתייכותן לסגנונות.
יש סגנונות שהטריות היא מעלה גדולה (חיטה, במיוחד בווארית) לעומת סגנונות שבהם היישון (לאחר או לפני הביקבוק) הוא האופן היעיל להבליט טעמים אחרים (מקורמל ומעושן). הבירה הכי רלוונטית לדיון "הטריות מהחבית" היא גינס שמוגזת אחרת והנפילה בטעם (כתוצאה מכשל ותחזוקה ציוד או ימים שעברו) תלולה במיוחד. הבירות הטובות באמת מגיעות מהמבשלות הזעירות (עד 50,000 בקבוקים בשנה). הבירות המצליחות בארץ נחשבות בעיני יודעי דבר לבירות בינוניות ומטה. למה מי נחשב ליודע דבר כשמדובר בשאלה של טעם? שאלה טובה.
על חורבותייך ירושלים 689414
גולדסטאר נהדרת. נשר לבנה עברתי לרכוש אחרי הפרסומות המרגיזות של הגולדסטאר, ואחרי שהעלו את המס על הבירה והתברר שנשר היא הזולה ביותר.
הן די דומות ואני לא בטוחה שלא מדובר באותה הבירה ממש.

עניין של טעם והעדפה, אני משערת.
על חורבותייך ירושלים 689415
גולדסטאר מתאימה לעם קשה עורף ונשר אכן משתייכת למשפחה האלימה.
בשניהן הטעמים מתחבאים מאחורי "אלמנטים אחרים" שכדי להבחין במעלתם וטיבם נדרשות אוזניות מנטרלות רעשים. מדובר בבירות קשות ומוגזות מאוד.
הלגימה הראשונה צורבת בלוע והטעם הראשוני די מתכתי.
הטעם והעדפה תלויים בהיכרות, הרגלים, נאמנות למותג, מחיר, מיתוג, זמינות, רגישות החיך ועוד. בני הדור "שלנו" וההורים הכירו נשר גולדסטאר מכבי ואולי אמסטל. השינוי שעבר על ארצות הברית שבה חצי מהצעירים לא טעמו באדוויזר מתרחש גם בציון. על רגישות החיך הישראלי והמודעות לטעמים אפשר לכתוב מגילה או לסכם בתגובת שפים ומסעדנים- פחחח.

בירת קראפט ציונית אמנם יקרה פי 2-3 מבירה תאגידית אבל דווקא מכיוון שאנחנו לא לוגמים בירה מדי יום והממוצע נמוך מליטר בחודש ממליץ להתנסות. אפילו בשלן ביתי יספק (ב-‏90% מהמקרים) תענוג גדול בהרבה מנשר כי בירה טריה זה פשוט עולם אחר. כמו ההבדל בין לחם אחיד ללחם ביתי. מילה של נמר.
על חורבותייך ירושלים 689416
כבר סיכמנו שאתה לא מחפש דיון, אבל אני פשוט חייב לאמר את זה - הצביעות עולה לדציבלים כמעט בלתי נסבלים, כאשר אתה ממליץ להתנסות בשתיית בירה, ומצד שני מתנגד ללגליזציה של מריחואנה.
על חורבותייך ירושלים 689419
כי, כאילו, זה כולה בירה. אפשר לשתות כוס מבלי שזה ישפיע עליך כהוא-זה.
אתה יודע, המשקה שהיו שותים בעבר באירופה בוקר, צהריים וערב. היו פותחים את הבוקר עם מרק-בירה, וכשהקקאו הגיע לגרמניה, מה שמצאו לעשות איתו, זה לערבב אותו בבירה ולתת לילדים קטנים.

זו שבהדפס חינוכי מהמאה ה-‏18, שמוקיע את הג'ין ונזקיו, מוצגת כחלופה הבריאה של שגשוג אנגלי מסורתי וטהור.
אישית אני בעד לגליזציה של גראס, כן?
על חורבותייך ירושלים 689420
"אפשר לשתות כוס מבלי שזה ישפיע עליך כהוא-זה."
- אולי אחרי שהתרגלת לכמות מסוימת, אתה צריך להעלות את המינון שזה ישפיע עליך. כמו קנאביס, קפה או כל חומר ממכר אחר.
או שאת טוענת שאדם שמעולם לא נגע באלכוהול, יכול לשתות כוס בירה וזה לא ישפיע עליו?
על חורבותייך ירושלים 689423
נראה שיש לך טבע לחזור שוב לאותן נקודות לאחר שהצהרת שהבנת.
זוכר שהסכמת שאין בישראל בעיית אלכוהול?
העיקר קפצת כאילו המלצתי לפרק בקבוק וויסקי.
בקבוק בירה מכיל 330 מ"ל ובערך 5% אלכוהול. פחות מכוס יין גדולה וכוסית ויסקי.
בטח שאני ממליץ על שתיית בירה. הזדהיתי באייל כשותה אלכוהול ואפילו איחלתי לחיים לחלק מהמתדיינים.
לך לא אאחל לחיים כי למרות שראית פעם מישהו ששתה בקבוק בירה שלם ממש לידך נראה שאתה משתכר לא רע מדמיונות.
על חורבותייך ירושלים 689426
מה הקשר שאין בישראל בעית אלכוהול? אם אתה מסכים שאלכוהול גרוע מקנאביס, ואתה ממליץ[!] על שתיית אלכוהול ודורש להוציא מחוץ לחוק קנאביס - זו צביעות.
עזוב בקבוק שלם - ראיתי פעם ילדים משתכרים והורגים מישהו בגללל אלכוהול ולכן אני בעד הוצאת אלכוהול מחוץ לחוק. לך תתווכח איתי עכשיו.
על חורבותייך ירושלים 689436
מה הקשר שאין בישראל בעית אלכוהול? >>> בירה.
אם אתה מסכים שאלכוהול גרוע מקנאביס, >>> לא בישראל.
ואתה ממליץ[!] על שתיית אלכוהול >>> בירה.
[!] >>> (?).
ודורש >>> לא דורש, חושב שכדאי.
להוציא מחוץ לחוק קנאביס >>> הוא כבר מחוץ לחוק. התבלבלת.
- זו צביעות. >>>> מוזר, אולי בגלל שאני מלא אוזו משובח.
בכל מקרה, תודה שחידשת לי. למדתי מהדיון איתך המון ומכיוון שאינך צבוע כמוני השתכנעתי שמריחואנה היא הכרח לחיזוק החברה בישראל ורצוי להפוך את צריכת המורפיום, האופיום וההירואין לחוקיים מחר בבוקר.
על חורבותייך ירושלים 689437
אבל יש בעיית אלכוהול בקרב בני נוער, לא? אפילו יותר גרועה מקנאביס, לא? וזה הרי היה הטיעון המרכזי שלך בנוגע לקנאביס, לא? למה לא לשאוף להוציא גם את האלכוהול מחוץ לחוק, הרי לפי ההגיון שלך בנוגע לקנאביס, כן?, לגליזציה מגדילה צריכה בקרב בני נוער, ולכן הוצאת האלכוהול מחוץ לחוק תקטין צריכה, לא?

עם הטיעונים שהצגת לא תוכל ללמוד מאף אחד בנושא הזה, אפילו לא ממני [!] (?)

חיזוק החברה על חשבון האינדיבידואל? ברוך הבא למחנה השמאל, מימין תמצא את יוזף אלוהינו, משמאל אדון פוט [סתם בא לי להציק, לא באמת מתכוון להכנס לדיון הזה].
על חורבותייך ירושלים 689448
חשבתי שדווקא השמאל מחזק את האינדיבידואל על חשבון החברה.
כי חברה חזקה חשובה הרבה יותר מאיזה אינדיבידואל שרוצה לעשן או להיות עומו או מחבל או מסתנן וכו'
על חורבותייך ירושלים 689449
נדמה לי שלפחות לפי ההגדרות הקלאסיות - שמאל=חברה לפני אינדיבידואל, ימין=אינדיבידואל לפני חברה.
על חורבותייך ירושלים 689452
כי סוציאליזם גורם לך לחשוב שמדובר בחברה. אבל דווקא הפאשיזם מקדש את החברה על פני האינדיבידואל.
על חורבותייך ירושלים 689454
אתה מתבלבל בין כלכלי למדיני.
ימין כלכלי-פרט.
ימין פוליטי/מדיני-לאומי.
שמאל כלכלי-לאומי.
שמאל פוליטי/מדיני-פרט.
על חורבותייך ירושלים 689473
אחשלו,
האשמות סילופי ציטוטים וחזרה מעגלית על נקודות ובעיקר הטרחנות באים לי פחות טוב כרגע.
אתה יכול לקרוא לי שמאל חברתי. לא נעלב, תמיד הייתי.
על חורבותייך ירושלים 689442
כי כמו שכבר אמרו/אמרתי, לשתות בקבוק בירה או כוס יין זה לא נחשב ממש לצרוך אלכוהול.
על חורבותייך ירושלים 689445
אז בלי להכנס לדיון מעשי שכבר נידון בפתיל אחר, והאם אנשים שותים בשביל ה״באז״ או בעיקר בשביל הטעם, בוא נשאל ברמה התיאורטית - ביום בו יפתחו טעם של אלכוהול, בלי האפקט, אתה תתנגד לאלכוהול לפחות באותה המידה כמו הקנאביס?
בנוסף - אני מניח שאתה יוצא מנקודת הנחה לקנאביס אין טעם, ולכן כל מי שמעשן אותו עושה זאת אך ורק בשביל הבאז. האם אתה בטוח בכך? אם לקנאביס אכן יש טעם, ומעשנים רבים [לפחות באותה המידה כמו שותי האלכוהול] צורכים אותו בשביל הטעם, בדיוק כמו האלכוהול - האם אז תתייחס לקנאביס ולאכוהול בצורה שווה?
על חורבותייך ירושלים 689446
הכוונה ל״טעם״ בנוגע לקנאביס היא כמו שלסיגריות יש ״טעם״.
על חורבותייך ירושלים 689451
אני די מתנגד לאלכוהול, אבל כבר הבעתי את דעתי בכך שתחת הקטגוריה של ''אלכוהול'' ישנם משקאות שלא בהכרח שותים אותם כדי להשתכר. זה יוצר - לפחות אצלי בראש, את ההבדל בין הקנאביס לבירה ויין.
מעולם לא שמעתי על מישהו שמעשן קנאביס בשביל הטעם. אבל פתחת לי נקודה למחשבה.
אנשים מתחילים עם המנהג המגונה הזה של עישון, שלפחות בהתחלה איננו מהנה ואיננו תורם מאומה מבחינה מעשית. לאחר שהם מתרגלים ויוצרים את הצורך, הם נהנים מסיפוק הצורך וכך גם מן הטעם הנלווה. אני לא מבין את הטעם שבזה ובעיני זה מנהג נפסד. אני בעד חקיקה שתגביל את העישון ותמעט את מספר המעשנים ותאכוף ביתר שאת את העישון במקומות ציבוריים, אבל לא ראיתי שעישון סיגריות משפיע על הפיכחון, ההכרה או התפקוד היומיומי של המעשנים ולכן אני לא חושב שזה מצדיק איסור גורף.
על חורבותייך ירושלים 689417
אני לא יודעת בן כמה אתה - אני התחלתי לשתות בירה בגיל די מאוחר, אחרי שגיליתי שאני יכולה לשתות בירה מבלי להשתכר‏1.
כשהתחלתי - כבר היו בשוק לא-מעט זמן הייניקן וטובורג.
אני עדיין מעדיפה גולדסטאר/נשר. ובהעדר גולדסטאר/נשר, מעדיפה את הדבר-הכי-קרוב.

בירות הבוטיק אכן טובות. אני שותה אותן כשאני יכולה להניח את ידי עליהן.

1 להשתכר, אצלי: תחושה של מנומנות ורצון ללכת לישון. הואיל ושתיה היא עניין חברתי, אין טעם לעשות את זה אם זה גורם לך לסגור את הערב.
על חורבותייך ירושלים 689418
(לא תגובה ישירה לך אלא תגובה כללית לדיון)

בתור המגיב חסר הטעם, אני ממליץ על מבחנים עוורים כדי לנסות לבדוק מה אתם מעדיפים באמת. אני מזכיר את הניסוי של כהנמן(?) עם טיפת הלימון (שגרמה לטעם שונה של הבירה) אשר בהתאם לתווית גרמה לבירה להפוך לטעימה יותר או פחות. לכן: לא סתם מבחנים עוורים, אלא אולי אפילו מבחנים מטעים כדי לנסות לבלבל את חוש הטעם.
על חורבותייך ירושלים 689421
כן, רק שבאותה מידה אפשר להמליץ לך על טעימות עיוורות של הפסטה המועדפת עליך, הלחם המועדף עליך, השוקולד המועדף עליך וחלק הבקר המועדף עליך.
למה יצא הקצף (הה הה) דוקא על הבירה?
על חורבותייך ירושלים 689422
לדוגמה: מכיוון שבינתיים כולם במקרה אוהבים הרבה יותר את כל בירות הבוטיק (שיקרות בהרבה).
על חורבותייך ירושלים 689424
שלא תטעה. יש בירות בוטיק בינוניות אפילו כאן בישראל.
כל הבירות המצויינות בציון שייכות הן בוטיקיות. חלק מהמומחים מחשיב גם את מכבי המחודשת.
על חורבותייך ירושלים 689427
ובאותו מקרה כולם אוהבים יותר את הפסטה תוצרת בית /טריה ולא יבשה, את לחם השיפון המיוחד (שתאמין לי עולה הרבה יותר מלחם רגיל), את השוקולד תוצרת חוץ שעולה הרבה יותר מהחברה הנפוצה יותר, את נתח הבשר המסוים אצל הקצב המסוים שעולה פי שלושה מבשר אחר ברשת נפוצה, וכו'.
בכל המוצרים האלה, מחירי מוצרי ה"בוטיק" יקרים משמעותית - יותר מאשר בבירה לעיתים - מהמוצר הנפוץ והזול יותר.
על חורבותייך ירושלים 689431
אבל השאלה היא האם יש לזה הצדקה? כלומר: יש לזה הצדקה בגלל שהבוטיקים מצליחים לגבות מחיר גבוה יותר. אבל האם באמת מוצדק לשלם את זה?

כאשר אתה מייצר בעצמך, ברור שתחשיב את זה כטעים יותר. מצד שני, אני מניח שבמקרים רבים זה פשוט לא נכון. קל הרבה יותר לפספס בבישול ביתי.

לעניין שוקולד: אני זוכר שכל שוקולד שהבאתי מבלגיה נחשב לשוקולד איכותי ונהדר. גם הבונבוניירות שקניתי בחנויות המובחרות, וגם שוקולדים פשוטים שקניתי או קיבלתי. אני מניח שהתווית הזו כבר הוסיפה משהו לטעם. אני צריך לנסות את זה בשנה הבאה.
על חורבותייך ירושלים 689425
התחלתי מוקדם יותר. לפני הצבא היו לי חשבונות במספר בארים. לונג ג'ון סילבר אחד מהם (בגלל המוסיקה והצ'יפס).
גם המוכשרת שדגה אותי נוטה לנימנום (ברוב הפעמים) אבל לא סופרת את האורחים או המארחים.
שיעורי בית ללוגמת הנשר האמיצה:
בקיץ כשחם נורא שתי בירה קרה מאוד בים, כנסי למים. לא לעמוקים :)
ועוד- השיכרות מבירות כמו נשר טובורג וגולסטאר גורמת לכאב ראש בניגוד לאחרות שמעלימות כאבים מכל סוג.
על חורבותייך ירושלים 689377
נו? מדובר על traits של טעם וריח, לא של תודעה או מצב-רוח.
על חורבותייך ירושלים 689382
אני לא בטוח שכל כך קל להבדיל, בכל מקרה, לצורך העניין אני לא חושב שזה לא משנה.
על חורבותייך ירושלים 689322
אם כבר נגעת באלכוהול ושחזורים - אפשר ברשותך לשאול אותך שאלה מוזיקלית :
מה בין הנמר לג'ירפה ? העתקה ? דמיון מקרי ?
על חורבותייך ירושלים 689379
יש פה מבינים גדולים ממני במוזיקה. שני הזוזים שלי:

אצל רטאטאט יש די מעט אקורדים, במקצב חדגוני ולא מאוד מיוחד. הג'ירפות צמצמו את זה עוד יותר, לשני תווים על אותו מקצב (חוץ מבסולואי הנגינה, ששם יש מלודיה, שלא קשורה לרטאטאט). יש גם דמיון לא קטן בסאונד, כששוב הג'ירפות עשו אותו עוד יותר רזה. זה באמת יוצא דמיון מרשים, אבל עם כל כך מעט תוכן מוזיקלי אני בטוח שיש לו עוד הרבה "עותקים" בתולדות המוזיקה. מה שעושה את השיר של הג'ירפות נהדר (תודה!) הוא האלמנט שבו אני באלמנט שלי, וברור שאינו מועתק - השילוב של מילים וקול/הגשה מיוחדים עם המוזיקה. כשהוא טוב, צריך מעט מאוד תוכן מוזיקלי כדי ליצור שיר מצוין.
על חורבותייך ירושלים 689388
גם אני חושב שזה דמיון מקרי, אפילו שהסולם והטמפו זהים.
על חורבותייך ירושלים 689389
אני לא אוהב קריקט
על חורבותייך ירושלים 689397
אני לא אוהב בוטנים
על חורבותייך ירושלים 689401
על חורבותייך ירושלים 689353
אין לזה באמת שוק מרשים. בכל אופן, לאלכוהול נקי יש שוק קצת יותר גדול.
מצד שני, לבירות ללא גלוטן יש פוטנציאל מסחרי לא מבוטל מגובה בדרישה שעולה עם השנים.
אפשר לאנוס משקה לא אלכוהולי כדי שיהיה דומה לורסיה אלכוהולית רק כשמדובר במשקה שבו מלכתחילה האלכוהול פחות מורגש כמו בירות חיטה או כאלה עתירות כשות, בליקרים ויינות מתוקים או חמצמצים מאוד. בוויסקי וודקה רום ארק וכל מה שנדלק -כמובן שלא.
על חורבותייך ירושלים 689378
והביסוס שלך לגודל השוק הוא מה? אם הרושם שלך מהמדף בסופר הקרוב למקום מגוריך, קח בחשבון שהוא כנראה מדגם מייצג למדי לסופרים בכל ישראל, אבל לא בכל העולם. אני הופתעתי בחיפוש לגלות שבכלל יש דברים כאלה מסחריים, אבל ברור מהכתבות שבעולם זה לפחות משהו שמוכר לכולם.

אם זה יעזור לך לסדר בראש שלך את קיומו של השוק - תחשוב בתור התחלה על ילדים ועל הריוניות.
על חורבותייך ירושלים 689406
אתה לא חייב להאמין אבל הביסוס לאו דווקא מהסופר.
יש הריוניות ילדים (והכי הכי- נהגים) שכולם ישמחו לשתות בירה ללא אלכוהול אך העובדה שאתה לא מכיר אף מותג כזה ושמבשלות בכל העולם עמדו בפני הדילמה מעידה שבעתיים.

הבירה השחורה הישראלית מהווה הוכחה שהפוטנציאל מחזיק מים -כל עוד מדובר במשהו שהוא לא בירה ונקרא בירה. אולי כי בבירה הסיפור נחשב לחלק מהטעם.
אגב, אפשר גם לייצר בירה ללא גיזוז ולחזור (להשערתי) לכיוון המקורות.
על חורבותייך ירושלים 689443
בירה שחורה זה נחמד. אני עדיין מעדיף קולה בדרך כלל.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים