|
לא רק המחקרים האחרונים, מחקרים אפידמיולוגיים כבר שנים רבות מוצאים קשר בין הפחתה בבשר לבין ירידה במחלות כרוניות. אם אתה מדבר על המחקר של ארגון חקר הסרטן של האו''ם שהתפרסם לאחרונה, הם קבעו שיש קשר בין בשר מעובד לסרטן ויש קשר בין בשר בעלי חיים באופן כללי (נדמה לי שדגים לא נבדקו) לסרטן. הקשר הסטטיסטי לבשר מעובד היה מובהק, והקשר לבשר באופן כללי לא היה מובהק (או שהיה חלש יותר, אני לא זוכרת) ולכן אותו הם הגדירו כ''חשוד כמסרטן''. פירוש הדבר הוא ששניהם קשורים לתחלואה בסרטן.
אני מאמינה שמה שקנית אצל הקצב היה טעים לך אבל טעים זה לא הכל, ואם זה החזיק מעמד בקירור קל אולי הוא כן הוסיף כל מיני דברים, גם לניטריטים אפשר לקרוא תבלינים כי הם משפרים את הטעם. מה שבטוח הוא שזו היתה פרה מסכנה כבת חמש, אחרי שהוציאו לה את הנשמה בשלוש או ארבע הריונות וחליבה בלתי פוסקת, ואז הרגו אותה סופית.
|
|