|
||||
|
||||
ככל שהבנתי המחקרים האחרונים לא קובעים שיש נזק גדול מאכילת בשר, אלא קובעים שיש נזק מאכילת בשר מעובד. זאת מכיוון שבבשר מעובד תעשייתית מוסיפים לבשר חומרים מזיקים, בעיקר חומרים מסרטנים. יצא לי פעם לקנות בשר טחון תעשייתי בסופרמרקט ווכאשר הוא היה בקירור קל במקרר הוא שינה את טעמו לטעם מגעיל, מייד זרקתי את הבשר ומאז אני לא קונה בשר מעובד תעשייתי. אני כן קונה קציצות בשר טחון באיטליז (העיבוד כולל רק הוספת תבלינים). אין שום בעיות טעם איתו אפילו בקירור קל מאוד.. |
|
||||
|
||||
לא רק המחקרים האחרונים, מחקרים אפידמיולוגיים כבר שנים רבות מוצאים קשר בין הפחתה בבשר לבין ירידה במחלות כרוניות. אם אתה מדבר על המחקר של ארגון חקר הסרטן של האו''ם שהתפרסם לאחרונה, הם קבעו שיש קשר בין בשר מעובד לסרטן ויש קשר בין בשר בעלי חיים באופן כללי (נדמה לי שדגים לא נבדקו) לסרטן. הקשר הסטטיסטי לבשר מעובד היה מובהק, והקשר לבשר באופן כללי לא היה מובהק (או שהיה חלש יותר, אני לא זוכרת) ולכן אותו הם הגדירו כ''חשוד כמסרטן''. פירוש הדבר הוא ששניהם קשורים לתחלואה בסרטן. אני מאמינה שמה שקנית אצל הקצב היה טעים לך אבל טעים זה לא הכל, ואם זה החזיק מעמד בקירור קל אולי הוא כן הוסיף כל מיני דברים, גם לניטריטים אפשר לקרוא תבלינים כי הם משפרים את הטעם. מה שבטוח הוא שזו היתה פרה מסכנה כבת חמש, אחרי שהוציאו לה את הנשמה בשלוש או ארבע הריונות וחליבה בלתי פוסקת, ואז הרגו אותה סופית. |
|
||||
|
||||
1. ה-WHO דיבר רק על בשר אדום, לא על בשר עוף או דגים. המחקרים על סוגי בשר אלו ומחלות או שלא מראים קשר, או שמראים קשר הפוך (יותר צריכה מקושרת עם פחות מחלות). ספציפית לגבי הקשר עם סרטן המעי הגס, צריכת עוף נמצאה מקושרת לשיעור מופחת של סרטן זה. 2. הקשר בין צריכת בשר אדום וסרטן המעי הגס שה-WHO התייחס אליו הוא קשר די חלש ומבוסס על מטה-אנליזה ישנה. מטה-אנליזה חדשה יותר לא מצאה קשר. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |