|
||||
|
||||
נראה לי שהמאמר פחות רלבנטי לארצנו. אם הבחירה היא בין קציצת בקר תעשייתית לבין קציצת דג בגריל תעשייתית אז המזון על בסיס דג עדיף כלשהו (מכיל פחות קלוריות, פחות שומן רווי ואפילו קצת פחות מלח). אבל שתיהן מוגשות בתוך לחמניה מקמח לבן ושתי המנות מכילות כמות נאה של סוכר. סנדוויץ' טונה בארומה נראה לי עדיף על שתיהן, ואילו פיתה עם חומוס טחינה וירקות מנצחת בגדול את כולן. הפלאפל והסביח מפסידים בגלל השמן של הטיגון. |
|
||||
|
||||
פיתה תעשייתית מקמח לבן תעשייתי עם טחינה תעשייתית בתוספת שמן תעשייתי לא מהמשובחים ומיני תוספים להלבנה והסמכה וחומוס עתיר פחמימות... לא יודע מה זה מנצח אבל זה נראה כמו מתכון מושלם להשמנה והעלאת ה LDL. |
|
||||
|
||||
אתה יכול להסביר מה בדיוק רע ב"תעשייתי"? ואם הפיתה התעשייתית תהיה מקמח שחור? מה זה בדיוק שמן תעשייתי? מהם התוספים שמשמשים להלבנה ומה רע בהם? |
|
||||
|
||||
למשל בטחינה מוכנה שאתה קונה בסופר (=="תעשייתית"), מסורתית חלק מהשומן הוא שומנים צמחיים (חלקם מוקשים, אבל זה תלוי) זולים יותר שמוסיפים לטחינה ולא רק שמן השומשום שהוא המרכיב המקורי והשמן היחיד בטחינה שאתה מכין בבית. אתה רואה את זה גם על סלטי חומוס וטחינה בסופר. אני אומר 'מסורתית', כי לא בדקתי לאחרונה את הערכים במוצרים הנמכרים היום. |
|
||||
|
||||
בטחינה תעשייתית זולה, מותג הבית של ''שופרסל'' (שאני קונה כי הוא מכיל פחות פחמימות מהאחרים) אין שומן טראנס, אם להאמין לתוית. |
|
||||
|
||||
ויש שומנים שאינם מטחינה גולמית? |
|
||||
|
||||
לא יודע. יש שם קצת שומן רווי אבל גם בטחינה הגולמית מסומסום מלא ("אל ארז") יש. באשר לכולסטרול, בשניהם נכתב "פחות מ 2.5 גר"' ב-100 גרם מוצר. |
|
||||
|
||||
גם בחמאה ובכבד אווז יש פחות מ-2.5 גרם כולסטרול למאה גרם (215 ו-150 מ"ג, בהתאמה). בטחינה, כבכל מזון שאין בו מרכיבים מן החי, שעור הכולסטרול אמור להיות 0. |
|
||||
|
||||
מ"ג, לא גרם. טעות שלי אבל מהו פקטור אלף ביני ובינך? אני חושב שהכיתוב "פחות מ 2.5 מ"ג" נובע מאיזה תקן שקובע את הרף הזה בדומה ל "פחות מ 0.5 גרם" עבור שומן טראנס1. כלומר, גם אם יש שם משהו כמו 0.00001% זה יהיה הכיתוב על התוית. קשה לי להאמין שהם מוסיפים שומן מהחי לטחינה גולמית - זה יכול להרוג עבורם את שוק הצמחונים והטבעונים שהם צרכני טחינה גדולים מחמת מיעוט אלטרנטיבות. בביקור הבא בסופר אבדוק מה קורה עם טחינה של יצרנים אחרים. _____________ 1 כן, שומן טראנס נקוב בגרמים, מה שמהווה טיעון להלה בעונש על הטעות שלי. |
|
||||
|
||||
הבעייה היא לא הכולסטרול - זה סתם איש קש כאן, וחבל שהוא יגרום לך לסטות מהטיעון העיקרי או להתמודד מולו. הטענה היא שיש שם שומנים צמחיים זולים ופחות בריאים (שמן סויה, שמן דקלים וכו'), ביחס לשמן שיש בטחינה ביתית שאין בו את המרכיבים ה''תעשייתיים'' האלה. |
|
||||
|
||||
אני לא מכיר את יצרני הטחינה הישראליים והייתי מנחש שרובם קטנים מכדי להיות מתוחכמים במיוחד, אבל לדוגמא, חמאת בוטנים SKIPPY שהיא האנלוגיה לטחינה "תעשייתית" מיוצרת על ידי הפרדת שמן הבוטנים משאר המוצקים והחלפתו בשמן דקלים. 52 אחוז שומן רווי במקום 14. בכל מקרה, פיתה עם חומוס וטחינה יש בה יותר קלוריות, יותר פחמימות פשוטות ואולי אפילו לא פחות שומן מבכריך הדג המדובר. |
|
||||
|
||||
אני הייתי שם את הדג הנחמד הזה, שוחה במיציו, בתוך פיתה שנחרכה קלות והוכתה בתדהמה, עם טחינה ערבית משכם ועגבניות שנצרבו באור החמה וספגו את אדמת הגליל לתוכן, ואחרי שהם התמזגו לסימפוניה עשירה של טעמים, מוכר אותה ב-35 שקל ונהנה מהחיים. לצורך הגילוי הנאות אני מצהיר כאן שאני גם הייתי קונה את הדג בפיתה הזה ב-35 שקל ונהנה מהחיים לא פחות. |
|
||||
|
||||
כך הייתי עושה גם אני במקומותיכם. לעת עתה אני משכים קום וסר לשוק הדגים, היכן שאני רוכש גינדרה מגונדרת. אחר כך אני עובר אצל מאסומוטו-סאן שמוכר לי את שיירי תסיסת הסאקה שלו ואותם אני מערבב עם מיסו לבן עד לקבלת בוץ בצבע תינוקות שלא נשזפו בשמש היוקדת של ערבות הנגב. הגינדרה נקברת קבורת חמור בתוך הבוץ ואחרי כשבוע, כאילו הייתה דמות מסרט זומבים זול, היא מגיחה, נצלית ונחרכת בלהביור. |
|
||||
|
||||
שאפו! אהבתי את החיפוש בגוגל בקאנג'י. |
|
||||
|
||||
אני יודע כבר כמעט את כל אלו שצריך כדי לקרוא עיתון ... ... אבל מי בכלל רוצה לקרוא עיתונים יפניים. |
|
||||
|
||||
אין לי שום רצון להתמודד נגד הטיעון. דיברתי רק על שומן טראנס, שהוא השומן היחיד לגביו אין חילוקי דעות1 שהוא מזיק. הכולסטרול נכנס לשיחה רק בדרך אגב, כמו שקורה הרבה לנו פעמים. ____________ 1 נכון לשעת שליחת ההודעה. |
|
||||
|
||||
הגבתי בבדיחות הדעת לדבריו של אריק, אבל עדיין עובדתית אני לא משוכנע שהפיתה עם חומוס אותה תיארתי היא בריאה יותר מהקציצות ה ''תעשייתיות'' שלו ובוודאי שיש בה יותר קלוריות מבכריך הדג ה''תעשייתי'' שהוא מקשר אליו. |
|
||||
|
||||
התכוונתי למזון מהיר פיתה עם חומוס (וסלט) שאתה רוכש ברחוב, נגיד אצל פרג' ולא לכזו שאתה מכין בבית. בבית אתה הרי יכול להכין המבורגר מסינטה טחונה, ולעטוף אותו בלחמניה מבצק שאור. אבוי לחומוסיה שתכניס טחינה תעשייתית לפיתה - הלא בדיוק בגלל העדר התוספים החיידקים כל כך אוהבים להתרבות שם :) |
|
||||
|
||||
הפוך, גוטה, התוספים בחלקם הגדול נועדו למנוע מחיידקים להתפתח. |
|
||||
|
||||
:) אנחנו מסכימים. כתבתי שהעדר התוספים התעשייתיים מאפשר לחיידקים לשגשג בחומוס של החומוסיה ולרפי גינת להרעים בקולו. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |