|
||||
|
||||
אני לא עושה חשבונות באחוזים כדי לקבוע אם אני צודק. כאשר אני נתקל בסיטואציה אני שוקל לגופו של עניין. אם יש רמאים כאילו בשוק העגבניות ואף אחד לא מתלונן זה נראה לי אפיון נפוץ למדי. בעניין העגבניות בהן ניתקלתי לא מדובר בקונספירציה. מדובר בתופעה שניתן לה הסבר הגיוני לדעתי: לקחו עגבניות בוסר וצבעו את קליפתן באדום על ידי הקרנה אולטרא סגולה (העסק פועל כנראה כמו שיזוף של בני אדם בעקבות חשיפה לקרני שמש אולטרא סגולות). גם המידע שמזונות שונים , כגון בשר אדום, ניצבעים על ידי הזרקת צבעי מאכל כנראה אינו קונספירציה. קראתי על זה יותר מפעם אחת במקומות מכובדים. כרגע אני לא אוכל בשר אדום כי אם דגי (פרוסות פילה) שלא ניתן לצבוע, אבל יש לי רושם שמזריקים לתוכם מים לצורך העלאת משקל. תאמר אולי שוב "קונספירציה", אז תאמר; אבל - ההצטמקות הענקית של הפרוסות בזמן האפיה של 3 דקות נראית לי כהתאיידות של מים. |
|
||||
|
||||
כשביקרתי בסופרמרקטים בארה"ב, שמתי לב כמה נתחי הבקר נראים אדומים ועסיסיים כשהם מונחים במדפי התצוגה המקוררים שליד הקצב. אלא שברגע שמוציאים אותם משם והם עוברים לעגלה שלך, מיד נופלים פניהם והם מאפירים ומאבדים מחיוניותם. חקירה קצרה מצאה את המקור לתופעה המוזרה - התאורה מעל מדפי הקירור (שמוסתרת כיאות מעיני הלקוחות) היא של נורות בגוון אדום, בעוד התאורה הכללית היא כמובן תאורת ניאון רגילה. אי לכך, הנתחים נראים הרבה יותר אדמדמים תחת תאורה נכונה1. יותר פשוט, זול ומהיר מהזרקת חומרי צבע, שיזוף, ושאר ירקות(הה הה). 1 ואני בטוח שמישהו כבר אמר על תחומים אחרים של תעשיית הפרסום שתאורה נכונה היא 90% מהאפקט. |
|
||||
|
||||
הצבע של הסלמון הוא, כידוע, צבע מאכל: |
|
||||
|
||||
אכלתי סלומון לבן שקניתי בשוק לפני כשנה. היה טעים מאוד (בלי קשר לצבע) אבל יקר בטירוף מפני ששני שליש ממנו היה מים. אפיה של 3- 4 דקות הותירה מקסימום רבע מהנפח המקורי. השבוע קניתי פלחי פילה דג נטול שם (או אולי, קראו לו פילה נורווגי, לא זוכר). היה לו טעם מצויין לא פחות מהסלומון למרות המחיר הזול, 32 שקל לקילו. |
|
||||
|
||||
והצבע הורוד ''המגרה'' של חזה עוף הוא בזכות הארסן. |
|
||||
|
||||
למה ארסן ? חסרים צבעי מאכל פחות מזיקים ? |
|
||||
|
||||
זה לא צבע מאכל, ארסן נמצא בתכשירים המכונים בשם המסתורי ''זרזי גדילה'', כולל אנטיביוטיקה ואנטי פרזיטים ודברים שאני לא יודעת מה הם. לארסן יש בונוס נוסף שבגללו הוא אהוב על מגדלי התרנגלות והחזירים, הוא מעניק לגוויה גון ורדרד שמושך את מי שמבשל דברים כאלה. |
|
||||
|
||||
עגבניות זה משהו שכולנו צורכים, אני מעולם לא נתקלתי, וגם לא שמעתי על התופעה עליה אתה מספר, ולכן, ייתכן שהיא נכונה, אך אני משער שתפוצתה בקרב העגבניות היא נמוכה למדי, כך שאין מניעה להמשיך לקנות עגבניות ול"הידפק" בכמה שקלים1 לעיתים נדירות. אם אתה קונה דגים קפואים בסופר הרי שלחלקם מוזרקים מים, וחומרים נוספים, ובדר"כ זה אפילו כתוב על האריזה. הנה דוגמה: 1 ובהתחשב בכך שעגבניות עולות בדר"כ פחות מ-5 שקלים לקילו והן אחד הדברים הזולים בתפריט מוזר להתקמצן עליהן מחשש לרמאות נדירה |
|
||||
|
||||
עגבניות היום עולות הרבה יותר מ 5 שקלים, מחיר בסופר 8 שקל ומעלה, מחיר בשוק 10 אחוז פחות. לפעמים יש בשוק מחירי עגבניות יותר זולות אבל הן במצב איכות מפופק מבחינות אחרות. בפעם הנוכחית שילמתי 8 שקל לקילו בתקווה שהסיפור הישן של עגבניות בוסר צבועות אדום היא תקלה מקרית, התאכזבתי קשות. היום הייתי בסופר של אותה רשת מהם קניתי לפני שבועיים עגבניות שקר ואותן עגבניות שקר נימכרות היום ב- 10 שקלים. למדתי לזהות את העגבניות מהסתכלות חיצונית (יש להן צבע אופייני כתום בהיר, כולל קטעי חיוורון, גודל קטן מהרגיל, עגבניות בוסר לפי כל פרמטר חיצוני סביר). לא חושב שיש מעידה של הספקים. בונים על כך שהצרכנים מטומטמים ומוכנים לקנות זבל כי "זה מה יש". במקום לקנות עגבניות אני קונה פירות/ירקות חילופיים שבהם לא ניתקלתי ברמאות. אני לא אמור לשחק בנידמה לי עם המוכרים בתקווה שהפעם לא ירמו אותי; לא קוראים לזה קמצנות קוראים לזה צרכנות נבונה. העובדה שבארץ מוכרים מוצרי מזון במחירים שערורייתיים היא בין השאר מכיוון שלא מענישים מוכרים רמאים על ידי הימנעות מקניה של מוצרי זבל. |
|
||||
|
||||
אם אתה יודע לזהות את הרמאות, אזי הימנעות מקניית עגבניות באופן גורף תמוהה שבעתיים. |
|
||||
|
||||
שמתי לב לתופעה שישנה עונה קצרה בסביבות ראש השנה שבה איכות העגבניות מדרדרת, ההצע קטן והמחיר מאמיר. להערכתי התקופה הבעייתית אינה עולה על חודש בשנה. טבעי שבתקופת המחסור יהיו כל מיני פתרונות עקומים שימכרו מסקינג טייפ במאה שקל. המלצתי: המנע בכלל מעגבניות שמחירן עולה על ששה ש"ח לקילו, וקנה ללא חשש כאשר שב המחיר ויורד. כאשר ההצע משתפר גם המחיר יורד וזו האינדיקציה הטובה ביותר שתם המשבר העונתי. |
|
||||
|
||||
בתוכנית "שבת עולמית" דובר על הקרנה שנעשית לזרעים ועקב כך נוצרות מוטציות וכאשר הן לטובת האדם, ממשיכים ומפתחים אותן. (קצת מוזר: אם מדובר במוטציות אקראיות איך ניתן לייצרן שוב?). |
|
||||
|
||||
מן הסתם לא מייצרים אותן שוב, הן כבר נוצרו ונותנים להן להמשיך לדורות הבאים. |
|
||||
|
||||
ר' גם מאמר שמקושר מתגובה 641346. |
|
||||
|
||||
תודה. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |