|
||||
|
||||
1) הנתונים שהבאת הם לא מה שביקשתי. 2) הטענה שכמעט כל הסויה מיוצרת למזון בעלי חיים כבר הועלתה פה, והיא לא נכונה. 3) גם יצור מזון צמחי מזהם, כאשר מזונות צמחיים מסוימים מזהמים יותר ממזונות מחי מסוימים. |
|
||||
|
||||
ראית את הקישור ששכ"ג הביא בתגובה 621168? |
|
||||
|
||||
זה לא עונה על בקשתו המפורטת של הספקן לגבי כמות גזי החממה לכל מ"ג של סידן עכּיל. אולי כאן מתחבא הצעד הראשון בחישוב התשובה, אם למישהו יש כוח לקרוא מסמך pdf טרחני בגודל 19 MB. למעשה יכול להיות שחלק 4, בגודל חצי מגה, מספיק. |
|
||||
|
||||
כבר קראת את כל המסמך האו"ם? כל הכבוד לך. ואתה כבר יודע שהכל לא נכון. אלה עובדות ולא סיפורי סבתא, כולל העובדה שרוב הסויה בעולם מיועדת למזון לבע"ח ובצורה הכי לא יעילה שיכולה להיות, כאמור. תעשיית בע"ח בממדים שלה היום היא אנושות שיצאה מדעתה. אם הפרנסה שלך תלויה בלא להאמין לזה אתה תישאר מר ספקן. |
|
||||
|
||||
אחד המחברים של הדו"ח הזה מודה שיש שם טעות בחישוב |
|
||||
|
||||
ראשית ה"דיבנק" הזה ידוע, יש אנשים שחולקים עליו וגם אני כי לדעתי צורת החישוב היא נכונה, מהסיבה שכלי רכב חייבים ותייצר אותם בכל מקרה, וגם כשכלי הרכב יהיו פחות מזהמים עדיין תייצר אותם, ומה שמדאיג אותנו זה אחוז גזי הפליטה של התחבורה. תעשיית בעלי החיים לעומת זה מייצרת זיהום אסטרונומי והיא מיותרת מהתחלה ועד הסוף, אתה יכול לחסל את כל הזיהום הזה. שנית, תראה לי איפה כתבתי על זיהום? זה בדמיון שלך ואתה מחכה כבר כמה ימים ומתופף עם האצבעות על השולחן ותובע ממני להסביר למה כתבתי מה שבדמיון שלך. (זה לא פעם ראשונה, צפריר דמיין שאני מתנגדת בהיסטריה לבשר סינטטי. למה? ככה. רק בפעם השנייה שהוא כתב את זה טרחתי לענות לו) תודה ל"סבא אליעזר" שהצטרף לחגיגה... אז לא כתבתי על הזיהום כי אני לא יודעת מה היחס למרות שהוא עצום, כתבתי על שטחים ומים ומשאבים. |
|
||||
|
||||
ונתונים על מים יש לך? |
|
||||
|
||||
1. מדוע שיטת החישוב היא נכונה? מחבר הדו"ח עצמו מודה שהוא טעה. האם את מבינה בנושא יותר ממנו? 2. "אני לא יודעת מה היחס למרות שהוא עצום" - אם את לא יודעת, מדוע את כותבת שהוא עצום? הבאתי נתונים בהודעה אחרת, ולפיהם הפער לא רק לא "עצום", אלא שהוא לטובת החלב, לפחות עבור הנתונים שהופיע במאמר (לא היו שם נתונים לגבי צמחים יותר עשירים בסידן). 3. אם את רוצה לטעון שהפער בצריכת מים הוא "עצום", אנא הביאי נתונים מדויקים (כבר ביקשתי זאת אך את התעלמת). |
|
||||
|
||||
ברור שייצור מזון צמחי עשוי לזהם, ויש הדברה ויש נזקים אחרים, אנחנו מדברים בסדרי גודל שלא דומים בכלל, השקעה פנומנלית במשהו שהוא לחלוטין, אבל לחלוטין, לא נחוץ. לא כמו זיהום מתחבורה למשל שאפשר לנסות להפחית אותו או לעבור למקורות אנרגיה אחרים אבל בכל מקרה תחבורה צריך, פה מדובר במשהו שהוא פשוט לא נחוץ. התעשיה הזאת בממדים שהגיע אליה היום זה דבר שהוא בלתי נתפס, אין לו שם אחר חוץ משגעון כי הוא משולל כל רציונל. |
|
||||
|
||||
זה לא נכון לפי המקור הזה: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S03... זו פליטת גזי חממה עבור 1 ק"ג מזון (הנתונים נכונים עבור דנמרק, ויכולים להיות שונים עבור ארצות אחרות): בקר 27.3 עוף 3.1 דג הרינג 0.6 חלב 1.2 כרוב 0.5 מלפפון\עגבנייה 3.9 תפוז 0.7 תות 1.0 אורז 3.3 השוואה לפי קילוגרם היא לא בהכרח ההשוואה הנכונה. השוואה לפי קלוריות היא יותר בעלת משמעות, ולפי השוואה זו, מלפפון\עגבנייה מזהמים פי 50 מדג הרינג. ואני עונה לשאלה המקורית שלי: הנה כמות גזי החממה עבור 1000 מ"ג סידן חלב 1.1 כרוב 1.3 תפוז 1.6 |
|
||||
|
||||
אוקי. ומה ההשוואה לפי ויטמין C? B? אשלגן? ברזל? ולמה בחרת רק כרוב ותפוז שיש בהם 40 מ"ג למאה גרם, ולא שעועית שחורה עם 230 מ"ג למאה גרם ? _ המסמך שקישרת אליו חסר, משום מה. |
|
||||
|
||||
קישור מתוקן: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S03... ובמסמך הנ"ל לא היה שעועית. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |