|
||||
|
||||
דומני שהיתרון של בישול במים (מעבר לכך שמטרתם להצטרף לפסטה היבשה) הוא פיזור אחיד של החימום על כל חלקי הפסטה, על מנת למנוע מצב שחלק מהפתית מבושל מדי בעוד חלק אחר עדייו קשה לנגיסה. כפי שניכר בבישול בשר, ללא מים או נוזל אחר (רוטב), משטר החימום של מוצקים הוא שונה מאד באחידותו. |
|
||||
|
||||
עכשיו אני מבין למה אני לא עושה פסטה על המנגל! כמה מזמן בישול הפסטה מוקדש לכיסויה המלא בנוזל? מעט מאוד, מים שומרים על טמפרטורה אחידה באופן מרשים, גם תוך כדי שהם נספגים לאט במוצק, עד כדי 60%-70%? מגופו המאורך. מעיין תמיסה - פסטה היא מההכי מתמוססים שמוצקים יכולים להיות. |
|
||||
|
||||
100% מזמן בישולה הפסטה מכוסה לחלוטין בנוזל, אז אני לא בטוח למה הכוונה בשאלתך. |
|
||||
|
||||
בהתחלה, אם לא שוברים אותה, ולא מכסים אותה בכמויות המיים האסטרונומיות שמוזכרים במקורות מפוקפקים, כמו עטיפות של פסטות, היא בחלקה מחוץ למים. (אם היא ספגטי ושות' -מיינד מיי איטלקית) |
|
||||
|
||||
לא בהכרח. אתה חופן את צרור הספגטי ודוחף באלכסון כנגד מפגש קרקעית הסיר והדופן ומוסיף לדחוף מספר שניות עד שהוא מתקמט ונכנס כולו למים. |
|
||||
|
||||
אתה נותן לאותו הדבר להתרחש מעצמו, בזמן שאתה מוזג לעצמך (או גומע) משהו אלכוהולי, ומזרז את התהליך בסופו בבחישת-חצי-מעגל, המותירה את הפסטים שלובים זה בזה במידה הנכונה, ומציירים מעין גל. ופונה לדפוק רוטב. |
|
||||
|
||||
הכל נכון, מלבד הסוף: מתפנה להכין את הרוטב אחרי ששמת את הפסטה על האש? על איזה רוטב בזק מיסתורי אתה מדבר כאן? |
|
||||
|
||||
הערה במקומה. לא בולונז משפחתי, ואת הירקות קצצת ברובם בעת חימום המים בסיר. |
|
||||
|
||||
מודה שאינני מכיר את הרוטב ''לא בולונז משפחתי''. אשמח גם אם תכיר לי את הירקות שמספיקים להתבשל בסיר תוך עשר הדקות של הפסטה על האש. |
|
||||
|
||||
האפשרויות הן בלתי מוגבלות. זכור לי כרגע, במיוחד, משהו שזוגתי עשתה עם שעועית ירוקה צרובה היטב, שום, עירית, סומסום (!) ואולי קצת רוטב סויה או משהו אחר שמעולם לא הצלחנו לשחזר. תרד וחבריו, פלפלים חתוכים דק וארוך, כל דבר אחר שחתוך דק וארוך, או רק דק. הרהר באבוקדו - לא דורש בישול כלל, בתוספת משהו קראנצ'י1 בשביל המרקם ותיקוני טעם קלילים. אבל, הכל נמצא בתהליך, היה והוחלט שנחוצה פסטה ושאתה הוא זה שייכין אותה, ניגשת למקרר והוצאת כמה דברים שנראו מושכים, הפסקת באמצע בשביל להעמיד סיר עם (מעט!) מים, נסה לשאול את עצמך בשלב הזה: בצל או לא בצל? ---- 1 אונומטופאות מותר. |
|
||||
|
||||
דופקים שניצלים. אם אתה דופק את הרוטב, אתה מקבל מטבח מטונף. |
|
||||
|
||||
אם אתה דופק מקלחת, או שתצטרך לתקן את הפאנלים, או שיש לך העדפות מיניות תמוהות, אבל מי אני שאשפוט. |
|
||||
|
||||
נראה לי שהתכוונת לומר ו/או (ב'או' השני). אבל מי אני שאשפוט. |
|
||||
|
||||
לא ידעתי שזה מזיק לאריחים, אני אהיה יותר זהיר. |
|
||||
|
||||
לא אני לא. אני מרתיח הרבה מים (שני שליש בקומקום החשמלי, שליש בסיר) כמעט לפי ההוראות ומשרתחו דוחס לתוכם את הפסטה כאמור. אבל הזכרת לי - מאז שהפסקתי לעשן יש לי בעיה עם התזמון של בשר על המנגל. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |