|
||||
|
||||
ואני חשבתי שגידולים אורגניים נמכרים בעיקר כ''ללא חומרי הדברה ודשנים סינתטיים'', כך שלא הייתי מצפה שיהיה להם ערך תזונתי גבוה יותר אלא להפך. למיטב הבנתי, כל הטענה של צרכני המזון האורגני היא שאין דבר כזה ''שאריות חומרי ההדברה ... במידה הנחשבת ללא מזיקה''. |
|
||||
|
||||
אכן. מעולם לא נטען ''יש בזה יותר ויטמינים כי זה אורגני''. אם כבר, בעגבניה מהונדסת גנטית עשויים להיות יותר ויטמינים. |
|
||||
|
||||
הייתי מצפה שגם עגבניה שמקבלת דשן כימי תכיל יותר ויטמינים ומינרלים מעגבניה שגדלה על דשן אורגני (והנדסה גנטית זה כבר סיפור אחר). |
|
||||
|
||||
למה? |
|
||||
|
||||
כי דשן כימי אמור להכיל בדיוק מה שהצמחים זקוקים על מנת לתת פירות. בדשן אורגני עשויים להיות חוסרים בחלק מהמינרלים ובחומרי הגלם הדרושים לצמח וזה יבוא על חשבון תכולת הפירות. |
|
||||
|
||||
הומאוסטזה [ויקיפדיה] |
|
||||
|
||||
זה אמור לסתור את מי שאיזי כתב? זה לא סותר. אורגניזמים שומרים על תכולה קבועה רק בערך. ראה, למשל, את העניין הגדול שחלק מההומו ספיינסים עושים מהקשר בין ריכוזים של מולקולות מסוימות בדמם לבין האוכל שהם אוכלים. |
|
||||
|
||||
אכן. עניין הוויטמינים לא קשור לריסוסים ולחומרי ההדברה - יש גם שפע ממתקים אורגניים לא בריאים בעליל מבחינה תזונתית. אבל הם אורגניים. אותו בלבול חל לגבי טבעונים למשל - מצפים מהם שתפריטם יהיה גם מצטיין בבריאות מבחינה תזונתית. בפועל אפשר לאכול טבעוני למהדרין ולגדול על עוגיות ומיצים כל היום. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |