בתשובה לאלמונימוס, 05/07/12 12:13
שעתם הגדולה 598989
אם אני זוכרת נכון, היו ביקורות על הסכומים שהושקעו בפרוייקט, שאפשר היה להאכיל בהם רעבים, לרפא חולים, למנוע התפשטות האיידס באפריקה ובכלל להפוך את העולם למקום טוב ומאושר יותר בעוד איזה אלף צורות לפחות (בדומה לביקורות שהיו בשעתן על נאסא). עכשיו הגיע הרגע להגיד אתם-רואים-שהיה-שווה-אמרנו-לכם-ולא-לקחתם-אותנו-ברצינות.
שעתם הגדולה 598997
לדעתי ההשקעה בחקר חלקיק היגס במאיץ הדרון היא בזבוז. צורת הפרסום "הפוליטית" האחרונה מחזקת את דעתי.

מדובר בפרסום של תגלית חסרת תקדים כביכול (שאמורה להצדיק את הכספים שהושקעו במאיץ הדרון).

בפועל לא גילו את חלקיק היגס והסיכוי שיגלו אותו כנראה נותר נמוך. שיפרו את הידע הנחוץ לגילוי חלקיק היגס (השיפור: סימון גבולות הגיזרה שיש לחפש בה את חלקיק היגס), אבל כנראה לא גילו שום תופעת טבע שלא הייתה ידועה קודם.

למה מדענים נוהגים כך בחוסר יושרה, בניגוד ממה שמצופה מפיסיקאים ?
הכל עניין של כסף: מלכתחילה החוקרים היו חייבים "להציג תוצאות" בכל מחיר, שאם לא כן תקציבי המחקר שלהם יצומצמו. אז הם "הציגו תוצאות" מרעישות כביכול וניפחו את החשיבות שלהם.

מכאן המסקנה שלי היא שהשקעת כספים נוספת (כרגע) בפרוייקט גילוי חלקיק היגס במאיץ הדרון הוא בזבוז כסף. שהרי: אם המדענים עוסקים בפוליטיקה במקום במחקר, חזקה עליהם שהם לא יגלו דברים בעלי חשיבות.

השימוש במאיץ הדרון בנושאים אחרים (לא בגילוי חלקיק היגס) יכול להיות מוצדק, בלי קשר לחקר חלקיק היגס (אם הם ראויים לתקצוב). שהרי מאיץ הדרון קיים לכן שווה להשתמש בו.
שעתם הגדולה 599002
אתה באופן עיקבי מקשקש בטון נחרץ על נושאים בהם ניכר מאד שאין לך שמץ של מושג. מה הפואנטה?
שעתם הגדולה 599040
תצביע על ''קישקוש''.
שעתם הגדולה 599218
כל ההודעות שכתבת כאן. כולן עד האחרונה שבהן. הן כולן מלאות בשטויות מקושקשות שמעידות שאתה לא מבין מה חיפשו, איך חיפשו, מה התוצאות ומה המסקנות. אתה מחבר הודעות לא קשורות מפרמילאב - שגם אותן לא הבנת - ומבלבל אותן עם ההודעות של ה-LHC. אתה מבלבל בין ניסויים, בין מתודיקת וידוא התוצאות, מקשר בין ניסויים לא קשורים כלל זה לזה (הניטרינו עם המהירות העל-אורית עם גילוי החלקיק החדש) ומנסה להסיק מזה מסקנות והן פשוט מופרכות. אתה לא יודע על מה אתה מדבר ואתה כותב כאילו כן. זה הקשקוש.
שעתם הגדולה 599240
כיוון שגם אני לא מבין כלום ולא יודע על מה מדובר מעבר למה שאני קורא בעיתונים, שמא יש מאמר רציני וגם מובן למי שאינם פיזיקאים מקצועיים?
שעתם הגדולה 599243
לא כל כך רציני אבל משעשע:

שעתם הגדולה 599247
ויותר ברצינות - אם אני זוכר נכונה, קראתי תיאור (שנשמע) לא רע בספרו של בראיין גרין "מארג היקום"
(לי יש אותו במהדורת עץ מת, אבל לפי באי הפורום המכובדים בטח הרבה יותר קל להשיג עותק דיגיטלי :) )
דיסקלייזמר: 599255
מאחר ויצא לי להזכיר את הספר הזה בימים אלה בפני כמה מבאי האתר, עלול לצוץ אצלם הרושם שאני נוהג ללבוש מעיל עור שחור ולשים ג'ל בשיער. אני לא.
דיסקלייזמר: 599266
מעניין, באיזה פתיל דנו ונהנו מהמלצותיך? חבל שהחמצתיהו.

אה, אז אתה לא יאיר לפיד. הא!
דיסקלייזמר: 599280
זה היה בתכתובת פרטית אבל היו כמה ממוענים ולא רציתי לבלבל להם את המוח בנפרד.
שעתם הגדולה 599250
הסבר פופולרי ולא רע על מה ואיך.
שעתם הגדולה 599271
תודה לכולם!
שעתם הגדולה 599008
לעיתים ההשקעה בפרוייקט גדול שכ''תוצאת לוואי'' מצריך גם טכנולוגיות חדשות, מחלחלת לעולם לא רק בגלל התוצאות התיאורטיות שלו.
למשל, יש הטוענים שתכנית החלל האמריקאית לנחיתה על הירח הביאה לפיתוח ומזעור טכנולוגית המחשבים שאפשרה עשור לאחר מכן, לכל אחד מאיתנו לקנות מחשב שולחני.

וגם רשת האינטרנט מקורה כמדומני במגדלי השן האקדמיים.
שעתם הגדולה 599015
ובכל זאת, אולי השקעה ישירה באותן הטכנולוגיות הייתה מניבה פירות יותר עסיסיים במחיר יותר נמוך?
שעתם הגדולה 599022
ואולי מיטב המוחות שהיו מוכנים להשקיע את זמנם בניסוי הזה לא היו מעוניינים לעבוד עשר שנים רק בכדי שאתה תוכל לקנות אייפון 10 במקום אייפון 4?

ייתכן וזו הדרך הכי כלכלית לגרום להם להשקיע את זמנם בפרוייקט עם השלכות (גם) טכנולוגיות, בעיקר כשאנחנו משווים את משכורתו של המדען הממוצע לזו של מנהלי חברות טכנולוגיה לדורותיהם. בוא ניזכר שרק לפני מספר שבועות היתה אוכלוסית העולם מוכנה להשקיע סכום ענק (אולי יותר גדול מהמאיץ, לא יודע) בכדי להעשיר כמה מאות הייטקיסטים בקליפורניה שפיתחו איזו אפליקציית רשת חברתית כלשהיא.
שעתם הגדולה 599034
הנפקת פייסבוק ניכשלה
שעתם הגדולה 599038
תודה שאתה מחזק את הטיעון שלי.
שעתם הגדולה 599136
הטענה שהבאת היא אכן הטענה הרצינית האמיתית בזכותה של ההשקעה במחקר המדע הבסיסי.

א. פיסת המידע הרלאבנטי שלא הוזכרה עד עתה היא המחלוקת שהיתה בארה"ב לפני שנים מספר בשאלת בנייתו של ה-SCC (מאיץ חלקיקים מתחרה למאיץ האירופי ב-CERN). בדיון שנערך בועדה הרלאבנטית של בית הנבחרים העוסקת בתקצוב פרוייקטים מדעיים, נידונה מגה-השקעה בהקמת מאיץ אמריקני (Super Conducting Collider). מה שהיה מפתיע בדיון הזה הוא שלא כל הפיזיקאים שהופיעו בפני הועדה טענו בזכות הפרוייקט הזה. יתכן שאני טועה, אבל אם זכרוני לא מטעה אותי אפילו שמות מן השורה הראשונה של פיסיקת החלקיקים (כמו ריצ'רד פיינמן וסטיבן ויינברג אבי המודל הסטנדרטי) לא תמכו בתקצוב האסטרונומי. והנימוק דוקא לא היה מבית המדרש של שלי יחימוביץ ("את המיליארדים האלו אפשר לחלק למשפחות נזקקות שילדיהם יגדלו להיות פיזיקאים דגולים כמו מייק טייסון וביונסה"). הטיעון היה שבחלק קטן של המגה השקעה הנ"ל אפשר להבטיח לפיזיקאים אמריקאים תפקידים מובילים בפרוייקט האירופי כאשר את שאר הסכום אפשר להשקיע בכ-‏70 פרוייקטים שתוצרי וטכנולוגיית הלוואי שלהם יתרמו לכלכלה האמריקאית בודאי לא פחות וככל הנראה הרבה יותר מאשר פרוייקט אחד גדול נוסח ה-SCC. במילים אחרות, בשוק חופשי לא תמיד כדאי להתחרות, לרוב כדאי דוקא לשתף פעולה. בסופו של דבר, הפרוייקט בוטל/נדחה לא מעט בשל עמדתם של פיזיקאים בולטים אלו. מה שסיפרתי כאן יכול לשמש גם כהפרכה של הטענה הפופוליסטית לפיה ככל שהדיון הציבורי רחב וגלוי יותר,כך תוצאותיו הגיוניות יותר.

ב. הטענה שהבאת היא כפי שהסברת, הטיעון כפי שהובא ע"י הלובי של נאס"א, סוכנות החלל האמריקאית. הטענה כשלעצמה היא נכונה, אך אין בה משום תרומה למחלוקת העיקרית: שאלת הכמה מגה-פרוייקטים (נאסא, SCC) לעומת השקעה רוחבית במספר רב של פרוייקטים בינוניים.

ג. פיסת מידע שנייה שראוי להזכיר כאן היא סיפור הנייטרינים המהירים ממהירות שהתגלו כקונקטור שלא חובר או שוקלל כהלכה לשעון ה-GPS. צריך לשים לב שהפרויקט של המאיץ ב-CERN הוא קיקלופ הזולל תקציבי ענק, אשר נועד לקדם את חזית הידע במדע הבסיסי. ההתקדמות הזאת, קרוב לודאי שלא תהיה קשורה באופן ישיר לשום טכנולוגיה חדשה ושימושית שתתרום באופן כלשהו לרווחת המין האנושי החי באירופה (אסביר בסעיף הבא). מסיבה זו מנהלי הפרוייקט הזה, עטים כמוצאי שלל רב על כל איזוטריה שולית העשוייה לעניין את התקשורת המדעית הפופולארית (חלקיקים מהירים מן האור, חלקיקים אלוהיים וכיוב'). במילים אחרות, הח'ברה המדעיים נדרשים לספק תשובה לשאלה מה לעזאזל הם עושים עם כל המיליארדים הנבלעים במשך השנים ב-CERN. התשובה האמיתית, שהם בסה"כ מנסים לספק את סקרנותם המדעית, עלולה להביא לייבוש ערוצי היורו הזורמים אל המתקן שבגבול שוויץ-צרפת (במיוחד בימים קשים אלו לאיחוד האירופי). במקום זאת, הם בוחרים בתשובה הבאה: אנו מתעסקים בדברים נשגבים ומופלאים (מבינתכם) שלעולם לא יעניינו אתכם מספיק כדי כך שתטרחו להבין אותם לעומקם.

ד. שאלת האפלקטיביות של המדע הבסיסי. בכל פעם שעולה השאלה הזו מקפיצים הח'ברה המדעיים את הקשר בין נסחת ה- E=mc^2 מן היחסות הפרטית לפצצות שהחריבו את הירושימה ונאגאסקי. ובכן העובדה שבמקרה זה התברר שיש קשר הדוק בין המחקר הבסיסי לבין פצצות היא תשובה לשאלה הזו בדיוק כפי שהעובדה ששעון עומד צודק פעמיים ביום מוכיחה ששעונים עומדים יכולים למדוד את הזמן העובר. כל מי שמכיר אפילו את קצה קצהו של מחקר החלקיקים האלמנטריים והאנרגיות הגבוהות יודע שמדובר במחקר מדעי טהור שאפליקציות יומיומיות שלו הן מקריות לחלוטין. בעובדה אחרי 60-70 שנות מחקר, עולם הפיזיקה מכיר כמה עשרות חלקיקים אלמנטריים ועדיין כמעט כל ההנדסה הטכנולוגית וחויית היום-יום שלנו בנוייה על 3 חלקיקים ששניים מהם אפילו אינם אלמנטריים. אפשר לשאול את השאלה בצורה הבאה: כמה מן הטכנולוגיה הנוכחית שלנו אפשרית ללא הידיעה כי כדוה"א מסתובב סביב השמש ולא להיפך. התשובה לטעמי היא שכנראה רובה המכריע.

ה. אין בתגובה זו משום כתב תביעה כנגד המחקר המדעי הבסיסי. בסופו של דבר אני מאמין כי הנימוק האמיתי והמלא בזכות המחקר הבסיסי הוא שהמחקר הזה הוא ממילא עניינן של החברות העשירות ביותר וממומן מתוך עודפי הכסף הגדולים שיש להן. המחקר הבסיסי ממומן על חשבון טיפולי השיניים של ילדי החרדים או המשכנתאות שלהם בדיוק כפי שהוא בא על חשבון ההשקעה בפיתוח טילים וחומרי נפץ נוראים עוד יותר ממה שכבר יש לנו היום. בסופו של דבר הברירה היא בין סיפוק סקרנותו הבלתי מוגבלת של המוח המדעי בנוגע למסתרי היקום לבין השקעות נושאות פרי כמו מימון פגישות של גב' ג'ודי-סטיב-אוסטין עם מדונה, תשלומים לספרים בבתי המלון של מנהטן עבור גב' רוה"מ ומימון שנת הלילה של פילדמרשל ברק במיטתו של נפוליון השלישי. העובדה שהמחקר המדעי הבסיסי מפיק פה ושם תוצרי לוואי טכנולוגיים כמו מדי קרינה רגישים יותר ושעונים מדוייקים יותר מבחינתי רק עוטפת את הנימוק הזה בסרט ורוד והופכת את ההשקעה לאטרקטיבית במידה המספיקה לי לכל הפחות. מי שחייב לנפק פרט מידע מפוקפקים (דוגמת זה שסיפר כי המחקר ב-CERN תרם לפיתוחה של רשת האינטרנט שהומצאה כזכור ע"י אל גור) שיבושם לו.

ו. בניגוד למה שנאמר בתגובות אחרות המודל הסטנדרטי הבסיסי "איחד" את הכח האלקטרו-מגנטי והכח הגרעיני החלש בלבד (להיבטים שונים של אותו כח). יש היום כמה תאוריות המאפשרות להרחיב את המודל הזה כך שיכלול גם את הכוח הגרעיני החזק (bag theories למשל)ועד היום לא ברור מהי ה"דרך" ה"טובה" ביותר. להכליל גם את הכוח הגרביטציוני במסגרת אותה תאוריה קוונטית-יחסותית (GUT - Grand Unified Theory), לא עלה בידי אף אחד להגיע לתאוריה מאחדת שתהיה מספיק מבוססת ו"ניתנת להפרכה" כדי שתוכל להחשב כמועמדת רצינית ל-GUT.

ז. ועוד בניגוד למה שנאמר בתגובות אחרות, התוצאות שפורסמו הן בבחינת קרוב מאוד לאימות של ההנחה כי מנגנון המסה שהוצע ע"י פיטר היגס (1964) הוא מספיק טוב כדי להסביר את הפיסיקה עד גבולות האנרגיה שאנו יכולים להגיע אליהן במאיצים שלנו (במילים של עיתונים זה אומר שקרוב לודאי שזהו אכן חלקיק היגס המבוקש). העובדה הזאת היא עוד מדידה אחת המאשרת את עוצמתו ויכולותיו של המודל הסטנדרטי. יחד אם זאת, היא אינה סותרת את מה שידוע כבר היום: המודל הסטנדרטי אינו התשובה האחרונה לשאלה ממה ואיך בנוי העולם החומרי שלנו. יש במודל בעיות בלתי פתירות ולקונות אשר בודאות אומרות שחייב להיות משהו מעבר למודל הזה. הבעייה הפשוטה ביותר להבנה היא קיומם של יותר מדי פרמטרים מספריים שרירותיים שלא ניתן להסבירם כתוצאות של הגדרת יחידות (מרחק, זמן, מטען חשמלי) שרירותית.

ח. לסיכום גילויו של חלקיק היגס (בהנחה שלא יתברר כטעות) אינו בו משום עניין של ממש לשום אדם מחוץ לקבוצה מצומצמת של פיזיקאים של חלקיקים אלמנטריים ואנרגיות גבוהות. יחד עם זאת איני רואה שום סיבה שבעולם להפחית בערכו של המידע הזה נניח ביחס למידע לפיו נבחרת ספרד הכניסה לנבחרת איטליה 4 גולים בקרב על הגביע האירופי.
שעתם הגדולה 599141
פיזיקה מודרנית בשירות הטכנולוגיה - כמה דוגמאות בשלוף:
* שזירה קוונטית.
* תורת היחסות הכללית.
* מינהור קוונטי.
* ספין.
* לייזר, טכנולוגיה שגם האינטרנט נשען עליה.
שעתם הגדולה 599145
ככל הנראה ההתקדמות המדעית היא בחזית רחבה, כך שבלאו הכי אי אפשר לעצב אותה באופן ארוך טווח ע"י חלוקת תקציבים. העובדה שאין הרבה קשר בין סיבוב כדוה"א סביב השמש לבין טכנולוגיית המוליכים למחצה אינה עומדת בסתירה להנחה שחברה אשר מאמינה כי השמש סובבת את כדוה"א קרוב לודאי שאינה ברמה המאפשרת פיתוח טרנזיסטורים. כפי שאמרתי, חברה שאין לה עודפי עושר שאותם היא יכולה לפזר בלאו הכי לא תצליח לתחזק מחקר מדעי בסיסי הרבה מעבר לטפיחה עצמית על השכם נוסח "מדענים ישראליים נטלו חלק משמעותי בגילוי החלקיק האלוהי". זו אולי עובדה נכונה, אבל מעניין שהיא יותר נכונה בישראל מאשר בהודו או בסרילנקה שגם מדענים שלהן נטלו חלק "משמעותי".
אם בדוגמאות עסקינן, מה בדיוק תרמה היחסות הכללית לטכנולוגיות שלנו, מלבד תיקון של מחצית המעלה במסלול של כוכב חמה (מרקיורי)? לגבי חבורת הסיבוב היוניטרית והספין, אלו פותחו מתמטית אאז"ן לא רק לפני מכניקת הקוונטים אלא עוד לפני גילוי האלקטרון.
באשר ללייזר ולאפקט הניהור, אנו לא יודעים מדוע ואיך בדיוק מתפתחים תאים סרטניים ומדוע קרינה פוגעת בהם יותר מאשר בתאים בריאים, מה שלא מפריע לנו להשתמש ברדיו-תרפיה. האדם מצא את הדרך לזקק ברזל ולחשל אותו כמה אלפי שנים לפני טבלת מנדלייב.
שעתם הגדולה 599167
מתגובתך בקשר ליחסות כללית ולמנהור קוונטי נראה שלא טרחת לפתוח את הקישור של קודמך.
GPS.
אין שום סיכוי לפתח שבבי סיליקון מהירים בלי הבנה פורמלית של מכניקת קוונטים.

ללא הבנת מסלול כדוה"א לא ניתן לשגר לוויני תקשורת שיאפשרו לך לקלוט משהו יותר מטלוויזיה ירדנית.
שעתם הגדולה 599148
בהקשר של תורת היחסות הכללית, תמיד אומרים‏1 ש "לתורת היחסות ישנם שימושים רבים כמו הGPS...", וכאן הם מפסיקים את הרשימה. אילו עוד שימושים אתה מכיר?

אני לא אתפלא שהדוגמאות בשלוף שלך הן הדוגמאות היחידות לכל אחד מהתחומים והסיבה שאתה זוכר אותן כל כך טוב היא בגלל שנוטים להזכיר אותן בכל הזדמנות שרק אפשר.

1 תוכניות טלוויזיה, הרצאות מדע פופולרי
שעתם הגדולה 599171
מלבד ענין היחסות הכללית, בערך כל מכשיר אלקטרוני בבית שלך מבוסס על מכניקת קוונטים ברמה זו או אחרת. בקיצור איפה שתזרוק אבן תפגע במשהו שמושפע מפיזיקה מודרנית - אופס, בשביל לחשב את מסלול האבן אולי אפילו כדאי שתדע שהשמש לא סובבת סביב כדוה''א...
שעתם הגדולה 599172
יש כאן דקות מסויימת. הכל קשור לפיזיקה, השאלה היא כמה פיתוחים מדעיים התבססו על הבנה תאורטית של אותם התחומים ובלעדי ההבנה לא היו מתרחשים?

גם אם נניח שבחוט שזורם בו זרם ישנן תופעות קוונטיות, אין צורך להבין אותן בשביל להינות מנפלאות העולם המודרני.
שעתם הגדולה 599176
בשביל ליהנות לא צריך להבין כלום, מספיק שלאבא שלך יש מספיק כסף כדי שתוכל לדבר באייפון, לראות סרטים ב-HD במסך ה-LED שלך, ליסוע במכונית היברידית ולעקוב אחרי הוראות הGPS שלך.
מה לעשות שכדי שתוכל להינות מכל אלה מישהו אחר היה צריך לעבוד קשה ולהבין מה הוא עושה?
שעתם הגדולה 599180
מישהו כבר הזכיר את האנלוגיה הזאת. חרש מתכת עובד קשה ומבין מה הוא עושה. האם הוא מבין את הפיזיקה מאחורי הדברים (לא מודרנית, הרגילה)? האם מי שהמציא את השיטות שבהן הוא מתשמש הבין?

הוא יודע שכשמקררים המתכת מתכווצת. האם הוא צריך לדעת את הסיבה לכך בשביל לייצר חרבות מעולות או שמספיק לו רק לדעת בכמה המתכת מתכווצת?

ובאמת, אתה תופס אותי בניסוח של מילים? הרי ברור לשנינו למה התכוונתי. נסה שוב עם תשובה רצינית יותר.
שעתם הגדולה 599182
כדי לייצר חרב מעולה צריך ידע מעולה במטלורגיה. את הידע הזה אפשר לבסס מאב לבן במשך עשרות דורות של ניסוי וטעייה, ואפשר גם לזרז את הקצב אם פוסלים מראש תוספת של מתכת כלשהי לסגסוגת, משיקולים תיאורטיים.
שעתם הגדולה 599184
אני חשבתי שמי שלא לקח ברצינות את ''בערך כל מכשיר אלקטרוני בבית שלך מבוסס על מכניקת קוונטים ברמה זו או אחרת'' וענה לי ברמת החוט החשמלי זה אתה.

טרנזיסטור הוא לא חרב, וגם לא חוט.
שעתם הגדולה 599177
אפשר ליהנות מנפלאות העולם המודרני גם בלי להבין כלום. אבל כדי לפתח טרנזיסטורים זעירים, צריך מודל (קוונטי) של המוליכים למחצה שמרכיבים אותו. ניסויים עיוורים לגבי צורה, חומר ותהליכי ייצור אינם יעילים בלי מודל תקף של המציאות.
שעתם הגדולה 599181
הבנה של אילו מהתופעות שצוטטו למעלה הוותה גורם מכריע בהמצאת הטרנזיסטור?

דרך אגב, חבר פיזיקאי סיפר לי‏1 שנכון להיום אין להם דרך למדל אינטרקציות של יתר ממספר חד סיפרתי של חלקיקים. זאת אומרת שההבנה שלנו לגבי המיקרואלקטרוניקה היא רק ברמת המאקרו. המודל הסדנדרטי, קוונטים, כל אלו טובים רק לניסויי מעבדה ולא עוזרים בתעשייה ובחיים האמיתיים‏1.

1 זהירות: אפקט הטלפון השבור
שעתם הגדולה 599186
הכשל הוא שמשפט 2 "שנכון להיום אין להם דרך למדל אינטרקציות של יתר ממספר חד סיפרתי של חלקיקים" לא גורר את משפט 3 "אומרת שההבנה שלנו לגבי המיקרואלקטרוניקה היא רק ברמת המאקרו".
או נכון יותר: כדי למדל רמות הולכה במוליך לא צריך למדל אינטראקציה של כל אלקטרון ופרוטון, מספיק להתחיל במידול תנועת האלקטרון בפוטנציאל מחזורי (גביש). ומידול זה, אבוי, משתמש בפונקצית הגל של האלקטרון ועוד מושגים קוונטיים מגונים.

למשל: http://en.wikipedia.org/wiki/Semiconductor#Energy_ba...
שעתם הגדולה 599290
חבל רק שבמציאות גילוי אפקט הטרנסיסטור במוליכים למחצה קדם להסבר התיאורטי

באופן כללי הטכנולוגיה בדרך כלל מתפתחת בנפרד וגם מקדימה את התיאוריה המדעית

אם אתה מנסה להצדיק מחקר בסיסי בטענה שזה מוביל לשימושים מעשיים אז אתה חוטא גם בהגזמה פראית וגם בעמדה מטריאליסטית פראית על גבול הדחלילית כאילו ההצדקה היחידה לעשות משהו היא הרווח
שעתם הגדולה 599311
אני כמובן בעד מחקר בסיסי, פשוט בשביל הכיף.
אני כן מנסה לומר, מאחר שהדיון טען שאין בצד זה שום רווח, שלעיתים קרובות דווקא יש רווח בצד.

זה שגילוי בסיסי של אפקט מסוים קדם להסבר, עדיין לא סותר את זה שההסבר הוא שמאפשר לך לפתח את האפקט ולשפר אותו טכנולוגית עשרות מונים, מה שאי אפשר לעשות בלי התיאוריה.

גם את הבליסטראות המציאו לפני משוואות התנועה של ניוטון, אבל כדי לפגוע עם פגז טנק במטרה בגודל שני מטר (טנק אחר) ממרחק שלושה קילומטר, כדאי מאוד שאתה (וודאי אני) תהיה בטנק שכן משתמש במשוואות.

כנראה שטלוויזית CRT ישנה וטובה אפשר לבנות בלי לדעת קוונטים, אבל אני מבטיח לך שמסך LCD כבר לא.

(וגם CRT אגב משתמש ב"פיזיקה מודרנית" - רק כזאת של סוף המאה התשע עשרה. אז מה, וזה לא נחשב אז מחקר בסיסי? אלקטרו מגנטיות של מקסוול זה מותר ו"לא בסיסי" ומשוואת גלים של שרדינגר זה בסיסי וחסר שימושיות? לא ברורה לי האבחנה הזאת).

אם אתה מנסה לשלול מחקר בסיסי בטענה שזה לא מוביל לשום שימושים מעשיים אז אתה חוטא גם בהגזמה פראית וגם בעמדה אנטי-מטריאליסטית פראית על גבול הדחלילית כאילו טכנולוגיה היא רק ניסוי וטעייה עוורים בלי מודלים תיאורטיים מאחוריהם.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים