|
||||
|
||||
כי לתחושתי קולה בבקבוק זכוכית קרה יותר1 מאשר קולה בבקבוק פלסטיק (פחית היא איפשהו באמצע). 1וגם ידידותית יותר לסביבה, לפחות באותן מדינות בהן הבקבוק הוא לשימוש רב פעמי |
|
||||
|
||||
ניסית פעם לערוך מדידה אובייקטיבית חסרת (ה)פשרות? אני חושש שהממצאים הצלסיוסיאיים (או הפרנהייטים אם את לא בקטע של השיטה המטרית) ידאיגו אותך מעט. |
|
||||
|
||||
(השאלות האלה בטח נשמעות דביליות לשותי קולה, אבל אני לא שותה קולה, איכס, אז אני באמת לא יודע מה התשובות) האם ככל שהקולה קרה יותר היא נחשבת לטובה יותר, או שיש טמפרטורה אידיאלית ששותי הקולה מעוניינים לשאוף אליה? מה הבעיה לקרר קולה בבקבוק/פחית/כוס/מימיה לטמפ' הרצויה? יכול להיות ש"הקור" שתיארה העפרונית זה בעצם לא הטמפרטורה אלה "תחושה של קור" שנוצרת בלשון (או בפה) כתוצאה מהחומרים מהם עשויה הקולה (או, לחלופין, מהגזים בקולה)? ידוע, למשל, שחלק גדול מהטעם המתוק בגלידה הוא כתוצאה מהקור ולא מסוכרים. |
|
||||
|
||||
למעשה להיפך. קור מקהה את הטעמים המתוקים ועל כן יצרני גלידה חייבים להכניס לתוכה כמויות גדולות הרבה יותר של סוכר בכדי להשיג את אותו אפקט. |
|
||||
|
||||
לא, כמובן שלא ניסיתי לערוך מדידה אובייקטיבית. איך תוצאות אובייקטיביות ישפרו לי את החיים? |
|
||||
|
||||
בתור אחת שמשתייכת למקצוע השני הכי עתיק בעולם וודאי היית רוצה לגשפנק תחושותייך1 1 למכירה - מד-חום יד ראשונה מחולה |
|
||||
|
||||
לא. יש אמונות שעצם קיומן מספיק. לא כל דבר דורש הוכחה. |
|
||||
|
||||
באמת בזבוז הזמן והאנרגיה על ניסוי אמפירי להוכחה הוא מיותר. אני דווקא לא חובבת קולה, אבל אם אני כבר מתפתה לשתות פעם בכמה שנים זה הבקבוק זכוכית. מאידך, יש תקופות שהתזונה שלי מתבססת על במבה. ויש ויכוח ארוך שנים בין אנשים שאומרים שיש הבדל בטעם בין במבה באריזת פלסטיק לזו באריזת אלומיניום (או מה שזה החומר הזה). ואני זוכרת שאיזשהו מנכ"ל באסם התראיין על זה וביקשו ממנו להשיב לסוגיה, כי הם באמת ממשיכים לשווק את אותו מוצר, באותה כמות אבל באריזות השונות. והוא אמר שאכן צורת האריזה משפיעה על הטעם ויש מעדיפים את זה או את משנהו. אני גוזרת מעניין הבמבה גם לקולה - יש הבדל בטעם בין הפלסטיק לזכוכית, איך ומה בדיוק? מה זה משנה. העיקר שממשיכים לשווק את שני סוגי המיכל/אריזה. |
|
||||
|
||||
1 יד ראשונה, או משהו אחר? |
|
||||
|
||||
זכוכית מוליכה חום יותר טוב מפלסטיק, לכן בקבוק קולה מזכוכית קר יותר מבקבוק קולה מפלסטיק אבל הקולה שבתוכו חמה יותר. לפי זה הפחית שמוליכה חום הכי טוב והיא הכי קרה למגע היתה אמורה להיות הכי אהובה עליך, ואני מופתעת לגלות שהיא במקום אמצעי כלשהו. נראה לי שיש לך טעות. :-) |
|
||||
|
||||
בקבוק זכוכית עבה יותר מבקבוק פלסטיק. אבל פחית אכן דקה משניהם. |
|
||||
|
||||
קולה בזכוכית גם הרבה יותר טעים, לטעמי. |
|
||||
|
||||
טעים? אני מבין שניסית כבר להשוות עם התחושות שבקבוק קולה קפוא וריק מותיר בך? |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |