|
||||
|
||||
קוקה־קולה לא מכילה קוקאין כבר מאז תחילת המאה הקודמת. |
|
||||
|
||||
העיבוד של מזונות שונים (נועד כדי לעודד אכילה מופרזת שלהם). לא יודע כיצד התנסחתי אבל הכוונה שלי בעניין קוקה קולה הייתה שקוקה קולה השתמשה בקוקאין כדי לגרום לשותי המשקה להתמכר למשקה. כאשר הרשויות בארצות הברית אסרו על מכירת קוקאין (בתור סם ממכר) היא החליפה אותו בקפאין בכמות גדולה. נדמה לי שגם הוסיפה חומצה זרחתית או חומר דומה למטרת הצמאה. הערה: אני מכניס חלק מהתשובה בתוך הכותרת (למרות שהערת לי על זאת כמדומני), כי נראה לי שזו דרך אפקטיבית יותר למתן תשובה מאשר כותרת סתמית שאינה רלוונטית לתגובתי בפנים. |
|
||||
|
||||
א. קוקה־קולה ההפחיתה בצורה משמעותית את כמות הקוקאין כבר בשנות התשעים של המאה ה־19. החל משנת 1904 כבר לא נשאר שם קוקאין. רק בשנת 1914 הוטלו מגבלות על הפצת קוקאין בארה"ב. ב. הקפאין היה שם כבר מהתחלה. הוא מגיע מאגוז הקולה. ג. לגבי החומצה הזרחתית: לא ברור לי מה תפקידה בכוח. במקום אחד ראיתי אותה רשומה לייד צבע המאכל (קרמל). ר' גם Coca-Cola formula [Wikipedia]. ד. לגבי ההערה: עד שכתבת את זה לא שמתי לב לתוכן הכותרת. |
|
||||
|
||||
חומצה זרחתית היא מה שנקרא ''תוסף טעם''. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |