|
||||
|
||||
יש תלות במינון, בנסיבות, ובאופן הצריכה. בקבוקי שרדונה, מטבעם שהם נצרכים בזמן ארוחה טובה ועשירה. ארוחה כזו (1) לוקחת הרבה זמן, (2) ומכילה לא מעט שומנים שאותם האלכוהול יכול לפרק לפני שהוא נספג בדם. לקיחת אלכוהול ישירות למעי בכמויות גדולות (http://darwinawards.com/darwin/darwin2007-13.html) יכולה להרוג. קצב צריכה נמוך מפחית את הכמויות שמגיעות למעי משום שמרבית האלכוהול מתפרק בדרך. לגבי שומנים, זכורים לי סיפורי גבורה מסמרי שיער של דודים רוסיים שהיו מתיישבים על ארגז וודקה וצורכים אותו ביחד עם סיר קציצות בשר שומניות. כנראה שהשומן והאלכוהול חיסלו זה את זה, במקום לחסל את הדודים הזקנים שלי. |
|
||||
|
||||
וודקה שותים עם הרינג (או דג כבוש אחר אם אין הרינג) לא נראה לי שהדודים שלך היו מרוסיה |
|
||||
|
||||
אתה מרגיש לגמרי נוח כשאתה מודיע למישהו איפה הדודים שלו חיו? |
|
||||
|
||||
כן אם למשל מישהו היה מספר לך שהדודים ההודיים שלו נהגו לאכול סטייק חזיר לא היית מתפלא ? |
|
||||
|
||||
שטויות. אתה רוצה ללומר שלא שותים וודקה עם המנה העקרית או אחרי הארוחה? |
|
||||
|
||||
וודקה זו המנה העיקרית |
|
||||
|
||||
א שטיקעלע הרינג מקובל ללוות בכוסית וודקה, אבל וודקה לא שותים אך ורק עם הרינג. הוודקה+הרינג הם במידה רבה עניין אופנתי-אלגנטי של עשרות השנים האחרונות, אולי מאה, מאה ומשהו, ומושפע גם מפינלנד ומהמדינות הבלטיות. בבישול הרוסי העממי-מסורתי היה מקובל כבר מאות שנים שיש בארוחה החמה מרכיבי בשר ודגים גם יחד, כך שאין טעם לספור אותם בנפרד בהקשר הזה. הגברים (בעיקר) שותים עם כל האוכל הרבה וודקה, גם במסגרת המשפחה וגם בייחוד בכמויות יותר גדולות כשבאים אורחים וההגשה קצת יותר חגיגית. |
|
||||
|
||||
רוסיה. אין ספק. מדינה גדולה. קורים בה הרבה דברים מוזרים. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |