בתשובה ליוסי, 28/05/08 2:45
מי זה "אוכלים"? 479299
זה כמו קריים צ'יז? כי קריימצ'יז זה אפילו לא דומה ובטח שלא תחליף הולם. הדבר הטוב היחיד שיצא לי מגילוי הקריימצ'יז בחו"ל היה שהבנתי כמה עצום מבחר הגבינות‏1 בישראל וכמה זה לא מובן מאליו.

1והירקות.
מי זה "אוכלים"? 479301
והיוגורטים ומעדני החלב. קראתי פעם שאנחנו מובילים עולמיים בתחום - בסופרמרקט ישראלי ממוצע תמצאי כאלף מוצרי חלב שונים במקרר, לעומת כשלוש מאות בצרפת למשל (נדמה לי שזה היה המספר).
מי זה "אוכלים"? 479308
כן, אבל יוגורטים ומעדני חלב אני לא אוכלת, אז לא הרגשתי בחסרונם...
מי זה "אוכלים"? 479374
לא, זה יותר דומה לגבינה לבנה רזה.
ובנוגע למבחר הגבינות, כבר נאמר במחוזותינו שבישראל יש שלוש חברות שמייצרות מאות סוגי גבינה, ובאמריקע זה ההיפך.
מי זה "אוכלים"? 485128
בארץ יש מאות סוגי גבינות אבל רק שלושה טעמים. מי שמבחין בין עמק , גלבוע, פרמזן, צ'דר, קשקבל... שיגיד לי, נכניס אותו כטועם ראשי. צריך חדות מיוחדת להבחין בין הסוגים השונים של הגבינות. חברות הגבינה ובעיקר תנובה לקחו את ה"טעם העממי",MILD, למחוזות של שיממון ואנמיות שלא היו מביישים יצרני קלקר.
מי זה "אוכלים"? 485130
מהגבינות שמשווקות בסופרים, ''סקנדינבית'' של תנובה היא לא רעה -- לכל הפחות, בניגוד לעמק, גלבוע וכו', יש לה טעם. גם לבית יצחק יש גבינות טובות, וממש לא אנמיות (גאודה לסוגיה).

לגבי צהובות ''לא קלאסיות'', נכון, הטעמים אולי לא מובהקים כמו של המקור (אני מתכוון לצ'דר, קשקבל, רוקפור וכו'), אבל בכל זאת, יש הרבה יותר משלושה טעמים.
מי זה "אוכלים"? 485159
אם כבר פתחו בנושא, האם מישהו כאן יודע אם הפסיקו לייצר גבינת בשן? כבר חצי שנה או יותר שאינני מוצאת אותה בחנויות.
מי זה "אוכלים"? 485161
אני לא יודע אם הפסיקו לייצר, פעם קניתי אותה וזיהיתי חלבוני חלב בטעם מעושן. היה ממש זוועה. ללא מרקם וללא מבנה.
מי זה "אוכלים"? 485172
גבינה ''צהובה'' כשרה תמיד תהיה נחותה יותר בטעם מאשר אחותה הזרה, בגלל הרכיב מן החי שקיים בגבינות הזרות (ורק כשטועמים את הזרות קולטים את זה).
מי זה "אוכלים"? 485173
למה הכוונה ב"רכיב מן החי"? משהו כמו בשר? שומן? חלב הרי יש גם בגבינות הכשרות, לא?
מי זה "אוכלים"? 485180
משהו שבא, אהמ, ממש מתוך הבשר :-) רנין/פפסין/רנט, שהוא אנזים שנמצא בקיבות של עגלים. לא כשר להשתמש בו, ולכן בארץ נמצא לו תחליף בדמות חומר אחר. לא אותו הטעם.
מי זה "אוכלים"? 485243
רנין. אנזים שמפיקים מקיבת עגלים. כיום מייצרים אותו גם מחיידקים (נדמה לי שזה גם יותר זול, אבל אני לא בטוח).

חומר אחר הוא הגלטין. אולם הוא לא משמש בגבינות.
מי זה "אוכלים"? 485275
ג'לטין משמש במילקי למשל, אבל הוא ''הוכשר'' (כיוון שהוא מדגים) והרנין לא.
מי זה "אוכלים"? 485377
וחוץ מזה, ג'לטין עובר ''שריפה'' (עיבוד כימי שמעקר את ה''בשריות'' שלו) ולכן גם ג'לטין מעצמות חזיר יכול להגיע למילקי (לפי פוסקים מסוימים). אני מנחש שאנזימים כפפסין יעברו דנטורציה ויהרסו בתהליך דומה.
מי זה "אוכלים"? 485181
כלומר, בשרי.
מי זה "אוכלים"? 485182
מצטרף. גם אני מעדיף את הסקנדינבית של תנובה. טל העמק של תנובה למשל דומה יותר בטעמה לאמנטל, אבל עדיין רחוקה מאוד ממנה.
גבינת קשקבל - תחליף 506866
אם כבר הנכם בסוגיית הגבינות הצהובות - מהו התחליף האמריקאי
לגבינת קשקבל (אין אבל אין להשיגה כאן) אודה למיעץ.
מיונז 506869
גבינת קשקבל - תחליף 506871
גבינת קשקבל. מבוטאת ''קאסרי'', יש מיוון, בולגריה, טורקיה, ונדמה לי שיש מחלבה בוורמונט שמייצרת אותה.
גבינת קשקבל - תחליף 507135
נדמה לי שכמעט לכל צורך ניתן להחליף קשקבל בצ'דר פיקנטית. לא יודע מה קשת טעמי הצ'דר שניתן להשיג בארה''ב.
מי זה "אוכלים"? 485307
אני. מבחינה.
עמק וגלבוע וגוש חלב ופרמזן וצ'דר וקצ'קבל - בכלל לא אותו דבר. ויש לך גם יצרנים אחרים שהם לא תנובה (מחלבות גד. משק צוריאל. מחלבנה).

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים