בתשובה לeasy, 27/05/08 23:32
מי זה "אוכלים"? 479265
בימי רווקתנו היינו מכינים ארוחת ערב ממש, אפילו מזמינים חברים.
כשהילדים נולדו עברנו להכנת ארוחת ערב עבורם וויתור עליה עבורנו או מקסימום פרוסה עם גבינה. זה מה שקרה אצלכם?
יש סיכוי שנוכל לחזור לפסטה בעתיד?
מי זה "אוכלים"? 479275
''פסטה עם ילדים'', אתה בטח יודע, זה לא בדיוק משאת נפש קולינרית - גוש חסר רוטב או עם רסק עגבניות בלבד (מקסימום פסטו), אחרת רובם לא אוכלים.
מי זה "אוכלים"? 479278
"פסטה עם ילדים"? נדמה לי שזה די רחוק מחוץ לקונצנזוס. מקסימום עם שינקן, או פירות ים.
מי זה "אוכלים"? 479285
"פסטה עם ילדים": כדי שלא ידבק, מוסיפים קצת שמן תינוקות.
מי זה "אוכלים"? 479326
"פסטה עם ילדים" נשמע כמו משהו שהולך טוב עם "סלט ערבי" (אגב, מאיזה חלק של הערבי מכינים אותו?)
מי זה "אוכלים"? 479484
כל עוד אתה חותך את הסלט הערבי בסכין יפני.
מי זה "אוכלים"? 479545
פסטה עם ילדים עדיף על מרק רגל. ובטח עדיף על מרק רגל עם פטריות.
מי זה "אוכלים"? 479748
עדיף על מרק ראש.
מי זה "אוכלים"? 479749
ויש לי בשבילך את ההכי מוצלח מכולם: מרק פרסות בקר! אוכלים את זה באקוודור.
לא ניסיתי.
מי זה "אוכלים"? 479751
בלאוס אוכלים כפות רגליים של תרנגולות על מקל (כפות הרגליים, לא התרנגולת). זה נראה כמו גירסת-סרט-האימה לסוכריה על מקל.

(כמובן ש)לא ניסיתי.
מי זה "אוכלים"? 479758
נו, ומה את חושבת שהעירקים הקשישים עושים עם רגלי התרנגולת הנחות במרק?
מי זה "אוכלים"? 479761
'
מהצד האשכנזי של הקולינריה נראו כמה בבושקות חיוורות פנים עושות שימוש בטלפי תרנגולות לצורך הכנת רגל קרושה. לא כולל העור, אבל כן הרבה ג'לטין.
מי זה "אוכלים"? 479769
ופולנים קשישים?
מי זה "אוכלים"? 479774
לא יודעת. לעולם לא אהיה פולנייה קשישה. עירקית קשישה, לעומת זאת - או-טו-טו.
מי זה "אוכלים"? 479785
אוכלים את זה.
למען האמת, עד לעכשיו ממש לא חשבתי על זה לרגע 479770
מי זה "אוכלים"? 479771
בהונג קונג הגישו לי משהו כזה באחת המסעדות היותר טובות שם (בעצם, כל המסעדות הלא מערביות שם היו טובות). (כמובן ש)ניסיתי.
מי זה "אוכלים"? 479776
בקניה הם מחזיקים את ה''פרה'', יורים לה מטווח אפס חץ בצוואר, ממלאים חצי כוס בדם ומערבבים עם חלב (לפרה שמים משהו שנראה כמו אטב כביסה על הווריד, כנראה שהיא כבר רגילה), ויתרתי כאשר הציעו לי לטעום.
מי זה "אוכלים"? 479827
יש להם התנגדות אידיאולוגיות לסכינים?
מי זה "אוכלים"? 481853
בנורווגיה הם שמים דג מת בדלי מים עם מעט מלח, ונותנים לו להירקב במשך חצי שנה.
מי זה "אוכלים"? 481857
הס! אל תתחיל! כבר כמה שבועות שנורא בא לי לחמניה רכה מרוחה בקצת חמאה, ובתוכה "הרינג חדש" (הרינג הולנדי טרי, עם מגע כבישה קל מן הקליל, שמגיע לשוק רק בעונת האביב). מישהו טס בקרוב?
מי זה "אוכלים"? 481859
האם זה איזה רד הרינג, התגובה הזאת?
מי זה "אוכלים"? 481861
להפך, זה רמז כבוש.
מי זה "אוכלים"? 481862
את מתרוונת שרמז הוא כמו בוש?
מי זה "אוכלים"? 481863
מתקרר... מתקרר...
מי זה "אוכלים"? 481864
פעם מכרתי סוד מדינה בתמורה לכמות נכבדה של לקרדה.
מי זה "אוכלים"? 481866
אלישבע?
מי זה "אוכלים"? 481868
הדילר שלה...
מי זה "אוכלים"? 481880
'
תוכלי לספק את תאוותך להרינג הולנדי רך ושמנוני ומלוח כדבעי באמצעות ביקור במוסד תל-אביבי בן 3 דורות - מעדניית יום טוב, לוינסקי 43, בדיוק מול 'חיים רפאל' המוכר והמתוקשר. באותה הזדמנות שיתי ליבך אל הריבות הביתיות (בצד ימין מהכניסה לחנות) מעשי ידיה של הסבתא בת ה-‏85, ולמקרר משמאל, העמוס בסלטים (המון סוגים של חצילים. מומלץ האיקרה והכבד קצוץ) גם הם מתוצרת בית. שום חומרים משמרים ויתר מיפגעים.

בעונה גם תקבלי לקרדה אמיתית מחופי טורקיה. הרינג, חלבה, אנשובים, סרדינים וכו' - כל השנה. גם גבינות אהרוני מצפת.
מי זה "אוכלים"? 482283
באיסלנד מרקיבים כריש באדמה

מי זה "אוכלים"? 482002
ביפן הייתי בארוחה "יוקרתית"‏1 שבה אחת המנות הנחשבות היתה חסילונים חיים שהופשטו מעורם על ידי המלצר בפנינו וננגסו כך על ידי חלק מסובבי השולחן. עם כל החסינות שיש לי בד"כ (למשל עם תולעי המשי המטוגנות - טעם ומרקם של "שלווה", אם שאלתם) זה היה מעל ומעבר למה שאני מסוגל לעכל תרתי משמע. דוחה ומגעיל בהרבה רמות.

1 כמובן שעל חשבון החברה איתה עבדנו
מי זה "אוכלים"? 482003
אכן. ראיתי סעודה כזאת בווידיאו, כשהסועדים הם יפנים. העליצות שבה הסתכלו על פעולת המלצר הייתה מעוררת חלחלה.
מי זה "אוכלים"? 482008
אין חיה כזאת ''תולעי משי מטוגנות''.
מי זה "אוכלים"? 482073
אז אולי הן היו מוקפצות, אתה חושב שזה שינה להן את ההרגשה?
מי זה "אוכלים"? 482077
לי נראה שהייתי מרגישה אחרת לגמרי לו הוקפצתי מאשר לו אוגנתי.
מי זה "אוכלים"? 482093
יש לי הרגשה שדי ייבשו אותם לפני, בכל מקרה‏1

------------------------------------------
1 כאן צונזרה תגובה לא מאוגנת
מי זה "אוכלים"? 482096
נקווה שאתה צודק.
מי זה "אוכלים"? 482078
אני חוששת שהגלילי מתכוון לכך שתולעים אינן מפיקות משי, בניגוד לסוגים ידועים של זחלים.
מי זה "אוכלים"? 482092
טוואי_המשי [ויקיפדיה]

אכן נראה כי השם הרשמי הוא טוואי המשי, אבל נראה לי שבכל זאת מקובל‏1 לקרוא לשלב הזחל שלו "תולעת משי" גם אם זאת אינה תולעת בהגדרתה הזואולוגית. חוץ מזה מי יכול לחשוב על לאכול "זחלים מטוגנים של טוואי המשי"? זה ממש מגעיל!

1 יחס של 1:2.5 לטובתה במספר האיזכורים בגוגל
מי זה "אוכלים"? 482100
תגובה 482078 היא רק מחצית ההסבר. המחצית השניה היא שאותו חטיף מדובר (אכלתי, לא משהו) לא עשוי מזחלים כי אם מגלמים‏1.

__
1 אם כי אפשר להתייחס לזה כאל זחל מצופה.
איזו מין שלווה ולא אוכלים שום דבר? 484496
יצא לי לאכול לא מזמן זחל של תולעת משי. אינני יכול להמליץ על המאכל. לא שלווה ולא בטיח.
איזו מין שלווה ולא אוכלים שום דבר? 484497
איזה גולם אני, התכוונית לגולם.
לא אומרים איכס על אוכל. 484545
אם היית מתייחס ברצינות לאנדרסטייטמנט שבסוגרים בתגובה 482100 היתה נחסכת לך החוויה.
לא אומרים איכס על אוכל. 484550
מרבה חוויות, מרבה רגליים.
מי זה "אוכלים"? 479781
במכולות בסין מוכרים רגלי תרנוגולות מעושנות ומנוילנות, בתור חטיף. מין ביסלי כזה.
אנו אוכלים בדרך 479806
אני רוצה לנצל את תגובת הביסלי כדי להודות במרוכז לכל מי שהשקיע וטרח למען הרחבת הידע הקולינרי שלי.

_________
העלמה עפרונית, אחרי שעתיים וחצי שעות שינה, אלף תמונות ופרץ אדרנלין משובח.
אנו אוכלים בדרך 479831
בהמשך לשאלה כמה זה שנקל וחצי, כמה זה שעתיים וחצי שעות?
479834
מעט.‏1

1ההבדל הוא ששנקל הוא יחידה אחת שמסמלת סכום יחיד של שני שקלים, ולכן חצי השנקל מסמל סכום של שקל אחד. מכאן ששנקל וחצי הם שלושה שקלים. שעתיים מסמלות שתי שעות ולכן שעתיים וחצי הם שתי שעות ועוד חצי שעה. כמו שאמרתי - מעט.
479835
כן, מעט - (כנראה ש)לכן את לא מבינה את השאלה.
מי זה "אוכלים"? 479787
מי זה "אוכלים"? 480154
ב''כרוניקה של מוות ידוע מראש'' כותב מרקס על תושבי הכפר שמכינים, לכבוד האפיפיור, מרק כרבולות.
מי זה "אוכלים"? 480206
ויש מרק אוקסן שוונץ, וכמובן וובוס דה טורו (מנה קטנה במיוחד ביום בו דווקא השור מנצח בקורידה).
מי זה "אוכלים"? 480272
"שוונץ" במובן הרשמי של המילה, או במובן הסלנג(יידי?)?
מי זה "אוכלים"? 480287
גם אני תהיתי בשאלה, ואין לי תשובה מוסמכת, אבל לא במקרה המרק הוגש בצמוד למנת וובוס דה טורו.
מי זה "אוכלים"? 480342
כי קדרה או מרק של זנב שור זה לא עד כדי כך אקזוטי: גם בארץ יש כמה מסעדות שמגישות אותו, ויצא לי לאכול כזה. זה לא כזה איכס כמו שאפשר לדמיין: בסך הכל בשר רגיל למראה על עצמות רגילות למראה.
מי זה "אוכלים"? 480344
בהנחה ששאלת ברצינות: כן, Ochsenschwanz הוא השם הגרמני של אותו נתח שאתה מכיר (והוא אכן הזנב של הבהמה). אשר למשמעות השנייה של 'שוונץ' - לא ידוע לי (ואני לא בטוח שאני רוצה לדעת) על שימושים קולינריים בנתח הזה.
מי זה "אוכלים"? 480803
על מרק גיד שמעת?
מי זה "אוכלים"? 480810
לא יצא לי
מי זה "אוכלים"? 479300
לדעתי יש לך בעיה בחינוך הקולינרי של הילד.
הילדים שלנו דורשים פסטה ברוטב רוקפור או שמנת עם פטריות או לכל הפחות עגבניות (טריות) ושמנת. סתם רסק עגבניות ידחה בבוז, יבלה שבוע במקרר ויזרק לפח. על פסטו אין מה לדבר (אבא, תוציא לי את הירוק מהפסטה).
מי זה "אוכלים"? 479303
לעומת זאת את האחיינית שלי צריך לשכנע שרוטב העגבניות הוא בעצם קטשופ, אחרת היא לא תיגע בצלחת.
מי זה "אוכלים"? 479324
נראה לי שזה תלוי בילד.
אולי תבוא לסדנת האכלה אצלנו? 479332
אכן יש לי ילד בררן. מה לעשות, אני טורפת מולו מכל טוב הארץ, סלט ירקות ושייק פירות ונודלס עם שרימפס ואנטי פסטי מהתנור ולחם שיפון עם לקרדה - והוא רוצה עוגייה. או גבינה לבנה, בקערית כמו שהיא. או אורז ועוף מכובס. או גלידה. אולי שכחתי משהו, אבל הרשימה קצרה.

אחר כך הוא מבקש שנזמין טייק אוואי כי "בא לו סושי" ו"בא לו נורי"... מקלף את הכל, כולל הנורי, ואוכל רק את האורז (התרגלתי, ואני מזמינה לו את הסושי הצמחוני הכי זול שיש. ועדיין, איזה בזבוז של מלפפון!).
אולי תבוא לסדנת האכלה אצלנו? 479334
לאורז יש טעם שונה כשהוא בא מסושי (מניסיון של מי שאוהבת אצות ואסור לה).
נסי להכין לו אורז עם סויה. אולי זה יעבוד.
אולי תבוא לסדנת האכלה אצלנו? 479335
אבל אין שום בעיה עם אורז - זה אחד המאכלים היחידים שהוא אוהב.
אולי תבוא לסדנת האכלה אצלנו? 479336
הבנתי ככה. אבל אם הוא אוהב את האורז עם סויה, אולי זה יוכל להיות תחליף-סושי. תחסכו את ההזמנה.
אולי תבוא לסדנת האכלה אצלנו? 479338
אז איך אני אקבל את הנודלס שלי? :-) (סתם הצגתי כאילו אני מזמינה רק בשבילו. הוא הרי למד על טייק אוואי מאיפשהו...).
מי זה "אוכלים"? 479350
תגובה כזאת היא תגובה מחייבת: אני דורשת מרשם לרוטב שמנת עם פטריות!
מי זה "אוכלים"? 479359
נו שוין.
מטגנים בחמאה שן שום קצוצה, מוסיפים סלסלת פטריות (שמפיניון, חורש ויער טריות בלבד על פי ההיצע בסופר) חתוכות לגודל שלא יחנוק ילדים, וממתינים על אש קטנה עד שרוב המים יצאו ויתאדו להם (אם המחבת מוצף מים, אפשר להגביר את האש, אבל לשמור שלא יחרך). מוסיפים מיכל שמנת מתוקה (לא את הגועל נפש של תנובה עם סיבים תזונתיים וסוכר להקצפה בלבד אלא שמנת בלי תוספות, אפשר שמנת עמידה ואפשר שמנת לבישול 15%, אבל עדיף שמנת 38%) מגבירים את האש ומביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומוסיפים על פי הטעם (לא חייבים את הכל) פלפל לבן, יין לבן, רוטב סויה, ומלח. ממתינים קצת עד שנהיה סמיך ושופכים על הפסטה. מומלץ עם ספגטיני, אבל הילדים מעדיפים פנה או קונקילי (וגם זה פחות מלכלך אותם).

הערה: פטריות שמפיניון הן יחסית דלות טעם. אם זה כל מה שיש אז אפשר לשקול להוסיף כפית של אבקת מרק פטריות, אבל באמת שעדיף להשקיע בפטריות חורש.
מי זה "אוכלים"? 479361
או קרם פרש (הגם שלא ברור לי מה באמת ההבדל בינו לבין שמנת מתוקה).
מי זה "אוכלים"? 479364
תודה וחן-חן.:) האמת, זה נשמע לי מסובך מדי בשבילי. כמה זמן זה לוקח בדרך כלל?
מי זה "אוכלים"? 479368
10 דקות? רבע שעה? משהו כזה.
מי זה "אוכלים"? 479375
אכן כך.
מה זה "מסובך"? 479370
זה הרוטב האולטימטיבי לסטודנטים חסרי כישורים קולינרים וחדורי עצלות.
מה זה "מסובך"? 479371
הא? יש לי הרגשה שאת פשוט לא יודעת מה פירוש "חסרי כישורים קולינריים"... (לפחות לא מה זה אומר לגבי המתמודדי על שיא גינס במחסור זה).
מה זה "מסובך"? 479380
טוב, אז הוא רוטב לחסרי כישורים קולינריים נורמטיבים. לא יודעת לגבי מקרי קיצון.
מה זה "מסובך"? 479373
כן, וזה גם הרוטב המומלץ ע''י אגודת הקרדיולוגים.
מה זה "מסובך"? 479376
לא ממש. הרוטב השני שהזכרתי הוא יותר מומלץ. באופי הם דומים, אבל במקום הפטריות, השום, היין ושאר התוספות הבריאות יש 200 גרם של גבינת רוקפור (כלומר "גליל" של תנובה) מפוררת, מותכת בשמן זית ועליה נשפכת השמנת. קצת פלפל לבן וקצת עלי אורגנו קצוצים משלימים את פצצת הכולסטרול הזאת. תענוג.
מי זה "אוכלים"? 479367
אני אישית מעדיפה את זה עם שמנת חמוצה. או עם מיכל אחד של שמנת חמוצה ואחד שמנת לבישול 15%.
בלי סויה.
אפשר להוסיף זיתים שחורים (מרינט. לא הדבר בצבע פחם שמוכרים בקופסאות שימורים) - אם כי זה לא נוסה על ילדים.

אבקת מרק זו מילה גסה.
מי זה "אוכלים"? 479377
עניין של טעם. הילדים שלי לא רוצים זיתים (וגם לדעתי אין להם מקום עם פטריות, אם כי כתוספת לרוטב עגבניות עם או בלי שמנת הם מצויינים).

את הויכוח על אבקת מרק כבר ניהלנו ולא הגענו להסכמה.
כפטריות אחרי השמן 479408
לא לא לא. על אש נמוכה אתה מייד מוציא מהפטריות נוזלים, ולא מאפשר להן להיטגן. מלהיטים חמאה (ואפשר גם שמן זית) על האש הכי גדולה, ואז מוסיפים את הפטריות. מפזרים בעדינות במחבת, ו*לא נוגעים* לפחות איזה עשרים שניות. אז מערבבים *רק טיפה*, ושוב נותנים לעמוד. מתישהו הן מתחילות להוציא נוזלים בכל זאת, אבל אז הן כבר מוזהבות וטעימות. אפשר בשלב הזה להשאיר אש חזקה: מה שאתה רוצה הוא שכמה שיותר מהמים שלהן יתאדו. עכשיו מוסיפים שום, יין (נותנים לו גם איזה עשרים שניות שייצא האלכוהול), ורק עכשיו את השמנת. ולא רוטב סויה - מלח (או בלי). עם טיגון טוב, גם לשמפיניון הצנועות יש טעם נהדר.
כפטריות אחרי השמן 479410
רוקט הולך טוב ברטבים מהסוג הזה (שמנת ופטריות). אני אוהב אותו חתוך דק יחסית, כדקה לפני שמוסיפים את השמנת. מה שכן, לא יודע מה ילדים חושבים על רוקט. אגב, אם מצליחים, כדאי להמנע מלהרתיח את השמנת.
כפטריות אחרי השמן 481922
כשאתה מטגן פטריות, הוסף להן קמצוץ מלח. זה מאוד עוזר להוציא מהן נוזלים.
כפטריות אחרי השמן 481948
שוב, מה שאתה רוצה הוא לדחות את הוצאת הנוזלים ככל האפשר. מלח רק אחר-כך, אם בכלל.
מי זה "אוכלים"? 479472
אפשר גם להוסיף פטריות פורצ'יני יבשות שהושרו כמה שניות/דקות במים חמים. ואני הייתי מצמצם את היין יחד עם הפטריות (שיספגו את הטעם) ולפני שמוסיפים את השמנת, ומתבל רק במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
אתמול הכנתי, האמת, והילדים סיננו החוצה את הפטריות ואכלו בהנאה.
מי זה "אוכלים"? 479551
או, טוב שאתה מעלה את הנושא - במתכונים רשמיים כתוב תמיד להשרות את הפורצ'יני חצי שעה, ואילו הרושם שלי הוא כמוך - דקה טוב באותה מידה.
מי זה "אוכלים"? 479632
דקה זה בהחלט מספיק לפטריה, אבל חצי שעה תפיק את כל טוב העולם אל תוך מי ההשריה - בלי, למרבה ההפתעה, לגרוע משהו מהפטריה עצמה. ומי ההשריה הם הרי הדבר האמיתי.
כי שריתי עם אלוהים 479683
נשמע לי מוזר‏1: האם חומרי הטעם והריח הפטרייתיים מתרבים במהלך ההשריה? האם אין כאן משחק סכום אפס בין הפטריה למים?

1 במידה שמצדיקה לפחות ניסוי טעימה עיוור. בכלל, אני מנחש שניסויים כאלה יחוללו שמות בהמון אמונות קולינריות מוצקות.
כי שריתי עם אלוהים 479684
אני מניחה שהפטריה כל כך מלאה טעם מרוכז שאנחנו פשוט לא מרגישים איך נגרע ממנה משהו.
מי זה "אוכלים"? 479688
מי ההשריה הם הדבר האמתי? הכיצד?
מי זה "אוכלים"? 479689
מי השליה הם הכיף האמיתי למספר חודשים.
מי זה "אוכלים"? 479690
אני תוהה אם אתה קניבל או ערפד.
מי זה "אוכלים"? 479691
אני בדילמה אם ללכת על לוק של חור תחת לבין קריירת פרימה בלרינה בריקודי עם.
מי זה "אוכלים"? 479692
שתי האופציות לא משהו. אולי עדיף פשוט לרוץ עם זאבים.
מי זה "אוכלים"? 479693
לרוץ נראה ארכאי לגמרי נוכח אפשרויות הגלישה.
מי זה "אוכלים"? 480156
במקום לשפוך אותם, פשוט מוסיפים לתבשיל (אבל בזהירות, לפעמים שוקע חול בתחתית). עד שהפטריה עבדה תשעה חודשים לגדל כאלה מולקולות טעימות, את רוצה לזרוק אותן?

יכול להיות, בהמשך לדיון שפתחתי פה, שהשאלה "השריה: דקה או חצי שעה?" תלויה במה רוצים: האם רוצים ביסים של טעם פורצ'יניי מרוכז, או שמעדיפים שהטעם יתפזר בתבשיל באופן אחיד יותר.
מי זה "אוכלים"? 479340
במצבי הנוכחי אני לא יכול להיות בררן.
גם ככה פסטה היא שיפור.
מי זה "אוכלים"? 479297
בימי הזוגיות המאושרת לא היינו אוכלים בכלל ארוחת ערב, מקסימום מנשנשים משהו, מחסלים קופסה של האגן דאז או אם ממש נחת עלינו הרעב, מזמינים פיצה. לאכול עם חברים זה היה רק אם החלטנו לצאת איתם למסעדה. מאז שיש ילדים התחלנו להכין ארוחת ערב כמפורט לעיל, ולעומת זה מסעדות וחברים הפכו לזכרון רחוק.

אתמול היינו ב''טעם העיר'', אבל זה כבר סיפור אחר לגמרי.
מי זה "אוכלים"? 479386
למה עשיתם את זה לעצמכם?

("זה" - טעם העיר, לא הילדים)
מי זה "אוכלים"? 479392
למה ללכלך? אני מת על טעם העיר. מחכה לזה כל השנה.
מי זה "אוכלים"? 479400
'
יש המלצה על מנות ספציפיות של מסעדות מסוימות?
  ללא כותרת • דורפל
  ללא כותרת • מוס גולמי
  ללא כותרת • דורפל
  ללא כותרת • דורפל
  ללא כותרת • ארז לנדוור
  ללא כותרת • דורפל
  ללא כותרת • ברקת
  ללא כותרת • ארז לנדוור
  מי זה "אוכלים"? • easy
  מי זה "אוכלים"? • האייל האלמוני
  מי זה "אוכלים"? • easy
  מי זה "אוכלים"? • ברקת

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים