בתשובה לקהלת, 20/05/07 21:52
444280
מתכון מנצח שקיבלתי לאחרונה:

1 כוס קמח לבן
1 כוס קמח מלא
2 כוסות קמח שיפון
1.5 כוסות מים
3 כפות סוכר חום
3 כפות שמן זית
1.5 כפיות מלח
1.5 כפיות שמרים

אני מכניסה הכל לאופה לחם חשמלי, אז ההוראות מסתיימות כאן :-)
444312
שמרים יבשים או שימרית?

המתכון שלי (פשוט אבל יעיל):

2 כוסות קמח לבן

כוס המכילה קמח תירס (לא קורנפלור) קמח מלא וקמח לבן ביחס של שליש-שליש שליש.

1 כוס מים

2 כפות שמן (רצוי זית אבל לא חובה)

2 כפות שימרית או 0.66 כף שמרים יבשים

3 כפות סוכר

חצי כפית מלח

ולמכונה.
444316
יבשים.
444458
בעצם, זו שנתנה לי את המתכון מוסרת: אפשר גם שמרית.
מניסיון, ייטב לשמרים אם תחליף את המים בחלב(בהנחה שאין מניעה) 444448
444706
יש המלצות לאופה לחם טוב? אני מת לקנות כבר כמה חודשים, אבל הבנתי שאפשר ליפול על מכונות זוועתיות...
444734
לא לי. אני נפלתי חזק עם האופה שלי (המכונה עצמה בסדר גמור, היבואנים מייצגים את היצרן בצורה איומה. סיפור ארוך. אל תקנו כרומקס).
444797
למיטב ידיעתי (המוגבלת) אופה הלחם הנחשב ביותר הוא ארז קומורובסקי.
446954
אגב, כפית של אבקת חלב/מלבין קפה מבטיחה שהלחם יישאר רך משך כמה ימים.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים