התאמת מוצר 382955
עכש"י, גוגל החליטה להסיר תכנים מסוימים מהאתר הסיני שלה באופן וולנטרי. ממשלת סין לא כל כך מבסוטה מכל מה שגוגל עשתה משום שעדיין ניתן להיתחבר מסין לאתר הרגיל של גוגל. המחפש יקבל את הרשימה הרגילה של אתרים שעונים לקריטריון החיפוש, כולל אפשרות לראות תכנים ב cache. נסיון לראות אתרים אסורים שמופיעים ברשימת התוצאות יחסם ע"י הממשלה ולא גוגל.

שאלה: עד כמה זה שונה מהתאמת מוצרים אחרים לשווקים מקומיים? כמו הוספת סוכר לדברי מאכל מיובאים כדי להתאים לטעם מקומי, שינוי האיות או החלפת מושגים בספרים אמריקאים שמודפסים באנגליה ולהיפך, שינוי המודל של מכוניות פשוטה למודל מכובד יותר וכיוב'?
התאמות ''תרבותיות'' 382962
לגבי השאלה: במקרים שהבאת ההתאמה היא לטעם הציבור ואילו במקרה דנן ההתאמה אינה לטעם ציבור ואף לא לזה של נציגיו הנבחרים, אלא לרצון שליטיו, לשם ביצור שלטונם הכפוי.
אתה לא רואה הבדל?
התאמות אינטרסנטיות 383075
אני לא התעמקתי במיוחד בנושא של גוגל וסין, אבל אני יכול להביע את דעתי הצנועה. נכון שההתקפלות (לכאורה?) של גוגל נראית כנושא מתאים מאין כמוהו לעליה על בריקדות החופש וכו'. נכון גם שטיעונים מסוג השוק החופשי[*], לא תמיד משכנעים אותי. אלא שאני זוכר כתבת תחקיר עמוקה שקראתי לפני חודש או חדשיים במגזין של הניו יורק טיימס (תגיד אם אתה רוצה העתק ואני אשלוף מהארכיון).

הכתבה סיפרה שהשילטונות בסין בעצם לא מקיימים צנזורה ישירה על האינטרנט והם מתייחסים לזה די בשיוויון נפש. זאת משום שהם סומכים על צנזורה עצמית של חברות סיניות ובינלאומיות. יאהו, שהייתה חברת האינטרנט הראשונה בסין הטילה על עצמה מגבלות כדי לחדור לשוק. לפני כמה שנים גוגל הוציאה את המימשק הסיני שלה (באתר שמחוץ לסין) ויום אחד היא מצאה שהאתר חסום על ידי הנתבים שבתוך סין. באותו עניין, אם ה eWall הסיני חוסם אתרים מחוץ לסין, מהי האחריות של סיסקו שמספקת שרותים וחומרה לספקיות האינטרנט הסיניות?

בכל אופן, החשד של גוגל היה שבנוסף למניעים האידאולוגיים לחסימה, יד נעלמה דאגה לספקית אינטרנט סינית מתחרה לגוגל. ואכן כיום החברה הזו היא הפורטל הסיני הנפוץ ביותר. גוגל כמובן יכלה פשוט לוותר על השוק הסיני, שזו יריה ברגל, או לשחק עפ"י הכללים הסיניים. גוגל עדיין מציעה את הממשק בסינית מחוץ לסין, בנוסף לשרתים בתוך סין. מי שניגש לשרת שבינלאומי של גוגל יקבל את כל תוצאות החיפוש הרגילות. אבל הגישה לאתרים כמו זכויות אדם חסומה ע"י החומה הסינית הגדולה, לא גוגל. מי שניגש לגוגל-דוט-סין לא יקבל תוצאות חיפוש. אגב, מסתבר שאין לשלטון הסיני רשימה שחורה (הפחד גורם כנראה לצנזורה עצמית הדוקה יותר), וגוגל.סין בנתה לעצמה רשימת האתרים האסורים ע"י נסיונות גישה מהשרת שלה שנמצא בסין.

בסיכום, נראה לי שזה יותר נושא שקשור לצביעות ורדופת העסקים של חברות ענק, ופחות נושא שמצדיק נפנוף במגילת הזכויות. שאם כן, צריך לשאול מדוע זה בסדר שחברות מזון מוסיפות עוד סוכר מזיק לדברי מאכל שמשווקים בישראל, או מדוע חברות נשק מוכרות רובים לשתי מדינות שנמצאות במצב לוחמה (הנה נושא עקרוני למחאה), ועוד.

[*] האפ פיספסתי ידיעה חדשותית על פטירתו של קנת גלבריית' בגיל 97?

הספד ארוך מאד ומעניין בני"ט
התאמות אינטרסנטיות 383154
אתה מרחיב כאן את היריעה לשאלת עד כמה מעשיה של גוגל ראויים, שאלה שאולי אתייחס אליה מתישהו. בתגובתי לעיל התייחסתי רק להשוואה המוזרה שעשית, השוואה שביקורתי עליה בעינה עומדת.
התאמת מוצר 383007
"עד כמה זה שונה מהתאמת מוצרים אחרים לשווקים מקומיים? כמו הוספת סוכר לדברי מאכל מיובאים כדי להתאים לטעם מקומי"..,
ידוע לך על "התאמות" כאלה לצורך השוק הישראלי? אתה יכול לפרט?
התאמת מוצר 383012
אם תפתח את http://www.google.co.il ואת http://www.google.com זה לצד זה תראה שהם דומים אבל לא בדיוק. אם תלחץ על הקישורים בכל אחד מהדפים תגלה עוד הבדלים.

סתם בתור דוגמא, חדשות גוגל *בעברית* אוספות ידיעות מכל מיני מקורות מידע *בעברית*: הארץ, מעריב, גלובס ועוד. בולטת לרעה העובדה, מגזין האינטרנט המכובד והפופלרי "האייל הקורא" מצונזר. יש מצב שזה בגלל שהוא מציג עמדה נונ-קונפורמיסטית.
התאמת מוצר 383017
אותי דווקא עניינו יותר "התאמות" בנוסח תוספת סוכר וכיו"ב...:)
וחדשות מהאייל? זה הרי לא ממש מגזין חדשותי, נכון?
התאמת מוצר 383021
טעמת פעם "פנטה" בחו"ל? לא נתקלתי בשתי מדינות שבהן יש למשקה הזה את אותו הטעם...
התאמת מוצר 383049
אתה נותן יותר מדי קרדיט למסננת איסוף המידע של גוגל ניוז בעברית. הם דיברו על כמאה מקורות שונים וסירבו לפרט אילו מקורות (בהתנהלות מעצבנת למדי). אבל היה מי שבדק ומצא, וספר כ-‏150 מקורות, לרובם אין שום קשר לחדשות (פורומים, אתרים של ארגונים מקצועיים קיקיוניים, ארגוני חולים, בטאונים מטעם, אתרים של רשויות מקומיות...). אני לא חושבת שהם סיננו אתרים שלא מוצאים חן בעיניהם - אלא שהם פשוט לא יודעים ולא איכפת להם מספיק, מה הבוט שלהם עושה בתחום הזה.

הרשימה (פרי עבודה סיזיפית של נטע דרור):

התאמת מוצר 383094
אה, העניין של הצנזורה היה בדיחה (לא מצחיקה).
דרך אגב 383277
האייל הקורא אמנם לא ברשימה, אבל צאצאו ''עין הדג'' דווקא כן.
התאמת מוצר 383020
בקשר לישראל, אני זוכר במעומעם שקראתי דבר מפתיע (כנראה במוסף הארץ) שהטעם הישראלי מתוק יותר מהאמריקאי (ושניהם יותר מהאירואי), ויש מוצרים שעוברים התאמה. בדומה, רשתות אוכל מהיר מתאימות את המאכלים למדינות שונות, ואפילו לאזורים שונים באותה מדינה (למשל, יותר חריף בדרום ארה''ב).
התאמת מוצר 383024
יכול להיות שדובר בהקשר של קוקה ופפסי קולה? ודובר שם על קבוצה קצת יותר גדולה שאולי כוללת ואולי לא גם אותנו.
התאמת מוצר 383100
אהמ... זה יכול להסביר למה האוכל באירופה הרבה פעמים טעים יותר...:)
תודה.
התאמת מוצר 383103
עכשיו פיצחנו את סודו הגדול של רובושון: הוא פשוט שם פחות סוכר!
התאמת מוצר 383105
מיהו/מהו רובושון?
התאמת מוצר 383160
רובושוןזה זה:
וככה זה נראה:
התאמת מוצר 383203
נראה כמו האמא של הקריקטורות על האוכל הצרפתי
התאמת מוצר 383214
לא ביחס למסעדות יוקרה צרפתיות "אמיתיות".
בכל מקרה, אם אתה בפאריז ויש לך 100 אירו מיותרים, לך על זה.
בקרוב אפשוט רגל 415234

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים