|
||||
|
||||
תלוי מה הוא מביא. לשליח מהמכולת אני נותנת 5 שקלים קבוע. לשליח של טייק אוואי - כעשרה אחוז מההזמנה. ועכשיו אני מגלה שדי קשה לי להסביר מה הרציונל מאחורי האפליה הזו (שהרי השליח מהמכולת סוחב משקל הרבה יותר כבד). |
|
||||
|
||||
למה לתת אחוז מההזמנה לשליח? בניגוד למלצר, הוא לא נותן שירות רציף שהוא בדרך כלל פונקציה של מה שהזמנת, אלא שירות חד פעמי. |
|
||||
|
||||
בדיוק. כנראה שאני טועה פה במשהו. מצד שני, רוב ההזמנות שאני עושה ממילא לא עולות בהרבה על 50 שקל, כך שלרוב הוא מקבל בכל זאת 5 שקלים. |
|
||||
|
||||
אז זהו, שהשירות הרציף הוא לרוב לא פונקציה של כמה עלה מה שהזמנת... הרציונל מאחורי הנוהג לקבוע את גובה הטיפ באחוזים מההזמנה, הוא כנראה ה"כולם מרוויחים", הסועדים, המלצר, ובעל המסעדה. מלצר שיהיה חביב ויעיל(שינסה בדרך כמה שפחות מורגשת לגרום לסועדים להזמין דברים, ורצוי יקרים) -> סועדים מרוצים שיזמינו יותר -> יותר רווח למסעדה -> טיפ יותר גבוה למלצר. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |