|
||||
|
||||
אתה מתכוון לאנטיביוטיקה מעשה ידי אדם? שוב מתוך התקציר בקישור: While all milk contains several naturally occurring antimicrobial proteins, such as lysozyme and lactoferrin,... (בבקשה אל תאמר ש-"naturally occurring" אומר שזה בסדר).
|
|
||||
|
||||
מה שיש בחלב באופן טבעי ישנו ואף אחד לא יכול לעשות משהו בקשר לזה 1. עובדה היא שהחומרים האנטי בקטריאלים הקימים בחלב רגיל לא מצליחים לבלום דלקת עטין בפרות ולא הפיכת חלב לגבינה. כאשר נותנים לפרה טיפול אנטיביוטי ריכוז החומר הפעיל בחלב הוא כזה שאינו מאפשר צמיחת חידקים כלל 2 (ועל כך מתבססת הבדיקה לנוכחות אנטיביוטיקה). הבדיקות שצריך לבצע על החלב מהפרות המהונדסות הן רוחב הטווח של פעולת החומר החדש. האם הוא יעיל רק נגד סטפ' אוורוס או גם נגד חידקים אחרים (בנוסף לבדיקת אלרגיות וסרטן בבני אדם). 1 חוץ מרביה מוכוונת להקטנת כמותם בחלב או הנדסה גנטית. 2 חוץ מהחידקים העקשנים שגורמים לדלקות עטין. ולכן טיפול אנטיביוטי בדלקות עטין אינו יעיל (נותנים אותו רק בדלקות מחידקי קולי וגם אז הרעלנים משתחררים רק לאחר מות החידק כך שלפעמים זה יכול להרע את המצב). |
|
||||
|
||||
אם הבנתי אותך נכון עכשיו, אז הבנתי נכון גם קודם: התכוונת לאנטיביוטיקה מלאכותית. בסדר, אבל לא מדוייק לומר "אין אנטיביוטיקה בחלב" כשיש חומרים אנטי-מיקרוביאליים אחרים בכמות דומה לזו שבפרות המהונדסות (זה שהם לא מצליחים למנוע דלקת עטין זה לא מפתיע: הם ספציפיים לחיידקים אחרים. זו לא שאלה של כמות). (כל זה לא בא לומר שאין לעשות בקפידה את כל הבדיקות המתקבלות על הדעת). |
|
||||
|
||||
איך זה שהחיידקים לא פתחו עמידות לאותם חמרים אנטי-בקטריאליים? הרי הפרה מפתחת אותם הרבה יותר לאט ממה שמקובל בחברת אלי-לילי. |
|
||||
|
||||
לא יודע, אבל אתה בטוח שהם לא פיתחו עמידות? עובדה שיש חיידקים הגורמים למאסטיטיס (לא יודע אם הם קרובי משפחה של הלא-עמידים), ואפשר לשער ששהות בעטין וגרימת דלקת אינה חיונית לזן הזה; יש לו שדות אחרים לרעות בהם. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |