|
||||
|
||||
מתכון לבישול חגב מצוי (כשר למהדרין) וגם ארבה מוקפץ ברוטב תפוזים חומרים (ל-4 סועדים): 16 ארב'אים פלפל אדום גדול, חתוך לקוביות קוביה קטנה של שורש ג'ינג'ר, מעוכה שמן שומשום 3 דבלים שטופות וקצוצות גס 3 כפיות ריבת תפוזים מרים 3 בצלים ירוקים, החלק הירוק בלבד, קצוצים מיץ מתפוז אחד זרעי קצח לפיזור הכנה: 1. מסירים את כנפי הארבה, את הראשים ואת הרגליים ומבשלים במים רותחים עד לריכוך. מוציאים את הארבה ומניחים בצד. 2. בווק או בסיר רחב בעל תחתית עבה, מחממים מעט שמן שומשום, מוסיפים את הארבה, מקפיצים עד שמזהיב ומוציאים. 3. מוסיפים מעט שמן, אם יש צורך, ומקפיצים בתחילה את הפלפל האדום עם הג'ינג'ר. כשהפלפלים מתרככים, מוסיפים את הבצלים ומאדים מעט. מוסיפים את הריבה, מיץ התפוזים, מלח ופלפל ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם מעט. 4. משפדים את הארבה על שיפודי במבו ומגישים עם הרוטב החם מעל, עם מעט קצח מפוזר. |
|
||||
|
||||
מתכון ארבה גם במעריב. נראה פחות שווה מזה שלעיל: http://www.nrg.co.il/online/11/ART/815/133.html |
|
||||
|
||||
בחדשות(!) קול ישראל היום בשעה חמש, הוצעו מתכונים לארבה. |
|
||||
|
||||
מתכון לארבה בנוסח צה"לי1: סע בנ"נ שמנועו חם לתוך להקת ארבה במהירות בינונית. עצור בצד, לקט את החגבים שניצלו על חזית הרכב2, קטום את כנפיהם ורגליהם - ובתאבון. ___ 1 מתכון בן 45, ממתקפת הארבה הקודמת, מירושת אבי. 2 בגלל זה קוראים לשבכה הקדמית ברכב "גריל"? |
|
||||
|
||||
מתכון צנע שאשה תימניה קשישה נתנה פעם ברדיו ואמרה שככה היו עושים איפשהו בתימן: לשים את הארבה בסיר עם מים ומלח ולהרתיח (אולי חצי שעה, לא זוכר בדיוק). איכס. |
|
||||
|
||||
לא אומרים איכס על אוכל. |
|
||||
|
||||
לא ראית את האוכל שאישתי מכינה. |
|
||||
|
||||
היום. שמעתי רעשים מוזרים מכיוון המנוע אחרי נסיעה קצרה. פתחתי את מכסה המנוע (כאילו זה עזר למישהו אי פעם), וראיתי שהרעשים באים מכיוון הרדיאטור. לא שיש לי מושג מה גרם לרעשים המוזרים, אבל בבחינה מקרוב של הרדיאטור גיליתי דבורה שרופה דבוקה אליו. מגניב! |
|
||||
|
||||
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |