בתשובה לירדן ניר-בוכבינדר, 26/10/04 15:12
ולנו יש 256672
כמו ב"עגבנייה" התל אביבית?

ביני לבין עצמי אני קוראת לגישה הזאת "גישת קרטון הביצוע" :-)
ולנו יש 256678
יש כתובת או משהו, שאוכל לבדוק בהזדמנות?
ולנו יש 256689
יש בשינקין, ליד הגינה, ובדיזנגוף סנטר כמדומני גם. וזו הפיצה החביבה עלי, אגב. אני חסידת אסכולת הפיצה כמצע לתוספות (להבדיל מאסכולת הפיצה כמאפה עם קצת דברים עליו).
ולנו יש 256736
אני בעד איזון נאות בין המאפה לתוספות, ולמעשה מוכן שיהיו די מעט תוספות. אני פשוט יותר אוהב את המאפה הדק...
מעניין 257318
אני עוד זוכר אותך בארוחות ערב בחדר האוכל הצבאי, טורח ומכין סנדוויצ'ים ולא מסתפק במריחת הגבינה ו\או הריבה על פרוסה אחת, כמו בחרו כולם לעשות. גם אז דיברת במלים כמעט זהות על העובדה שיש חשיבות ליחס בין התוספת לבין הבסיס (פרוסות הלחם), כך שאתה רואה בסנדוויץ' מאכל שונה מאשר בפרוסה מרוחה. בעוד הגישה העקרונית נשמרה, נדמה שבפיצה אתה נוטה להפחתת חלקו היחסי של הבסיס, ואילו אז העדפת להגדיל אותו.
גם היום אתה ממשיך להעדיף סנדוויץ' על פרוסה אחת או שהעדפות הפיצה מעידות גם על תזוזה בתחום הלחם?
ובאותו הקשר, אני זוכר אותך כאיש ששכנע אותי לא לפסוח בבוז על המרק הצבאי היומי שאכן התגלה כתוספת מעשירה לארוחה.

נ.ב. מצטער שהתגובות היחידות שהאתר מצליח להפיק ממני הן רדודות, איכשהו אין לי כח להשתתף בדיונים מעמיקים ומתמשכים.

שחר
היה או לא היה, נוסטלגיה 257552
אני זוכר דיאלוגים שלמים שלנו יחד מאותו זמן, אבל, שמע, את *זה* שכחתי.

כן, אני עדיין די קנאי לכך שיהיה לחם משני צידי הפיל (דמיין קישור לבדיחה). למעשה, גם בפיצה (ישראלית, ולא חשוב באיזה עובי) אני ללא הרף נאבק בפיתוי לקפל אותה...
בכל אופן, זה שאני אוהב בצק דק בפיצה, לא אומר שאני אוהב שיש עליו הרבה מאוד אדום וצהוב. כפי שכתבתי בתשובה לל.ב.פ., אני בעד איזון, עם הטיה קלה לכיוון הבצק.

(אז מה נשאר, אתם שואלים? הפתרון השגור באיטליה, בפיצריות שיושבים בהן, הוא שהדק הדק הזה הוא רחב, רחב).
ולנו יש 256780
אני מאסכולת הלשים-קצת-הרבה-פיצה-מתחת-לאננס.

אנחנו קבוצה מאוד מצומצת ורוב אסכולות הפיצה האחרות רואות אותנו כסוטים.

(חבורה של מתחסדים).
ולנו יש 256834
אם אני לא טועה, ככה התחילה הפיצה במקור,
כמן צלחת בצק אכילה עליה אמא ויקינג שמה את כל מה שאבא ויקינג הביא הביתה.
ולנו יש 257255
לא מזמן הם פתחו סניף בעזריאלי.
ולנו יש 262757
גם באבן גבירול מול גן העיר.

אני לא חושב שהפיצה שלהם מדהימה במיוחד. אם כבר פיצה דקה (וזה אם גדול) - בזילי.קום בפלורנטין שהוזכרה פה (יש להם גם אתר לא פעיל שכתובתו, במפתיע, bazili.com).
ולנו יש 257306
גם אני אוהב פיצות דקות.
הפיצה הכי מוצלחת שאני מכיר הייתה בשכונה איפה שגרתי עד לא מזמן*. גלגל פיצה ענק, משביע ביותר וטעים להפליא, שבאופן מוזר לחלוטין גם הייתה הכי זולה (17 ש"ח). במשך תקופה ארוכה זאת הייתה הארוחה שלי כשהייתי חוזר מהמעבדה.
אבל בארץ אין בשבילי משהו יותר טוב מהשאוורמה שמוכרים בשווארמומיה מול חנניה בצומת (מה שפעם היה כיכר) של טבעון. בעצם יש משהו יותר טוב - שתי שווארמות :o)

*אם מישהו נוסע לגטבורג, שבדייה, ורוצה המלצות איפה לאכול, בעיקר מאכלי ים מדהימים, שיפנה אליי ישירות.
ולנו יש 257330
ואם כבר פיצות דקות - איך אפשר בלי ביג מאמא האגדית? הייתכן סקר פיצות מקיף שאינו כולל אותה?
ולנו יש 257363
אני דווקא מעדיף את העבות. כמה יותר עבה - יותר טוב. הוי, איה הימים של השיקאגו פיצה פאי פקטורי... שם אכלנו כמה דברים טובים, שתינו כמה דברים טובים (מיץ תות!) ועשינו מעצמנו אידיוטים גמורים בסיוע מספר מגוחך של קשיות...
ולנו יש 257380
אכן טרנד העבות הגיע לשיאו המוצלח יחסית בפאי פקטורי‏1 (זה היה לפני פאי * e שנים, לא?), אבל מאז התבגרנו וטעמנו השתבח, הלא כן?

1 it's So early nineties
אח, שיקגו! 257677
הוריי לימים הטובים ההם!
זו היית הפיצה המושלמת, והבעיה היחידה הייתה שלא היה להם שוקו בתפריט.
סליחה על בורותי הנוראה 257369
בחסות האלמוניות המבורכת - איפה ביג מאמא? (חשבתי שהיא נסגרה)
סליחה על בורותי הנוראה 257382
עדיין בנג'ארה, ליד השוק. וגם הפסטות שלהם ראויות.
לא לא לא 257555
הפיצות של ביג מאמא אכן נפלאות.

הפסטות נוראות. כבדות, די בהן להפיל אדם מבוגר לכמה שעות טובות. אפקטיוויות כנגד נידנודי שינה.

אני מהאסכולה הגורסת כי בכל מקום יש לאכול רק את הדבר שהוא עושה הכי טוב (עם יוצא דופן אחד - כנאפה, שטובים בכמה סקציות). במלים אחרות: פיצות בביג מאמא. פסטות בפסטה מיה.
לא לא לא 257563
ועל זה נאמר: "תפסת מרובה לא ת'פסטה".

אז אנחנו מסכימים על הפיצות של ביג מאמא ועל פסטה מיה, שאכן משובחת בפסטתה במאוד מאוד. אמליץ אם כן, מנסיון, לחלוק פסטה מאמא בין שני אנשים, כך שאפקט ההפלה מצטמצם פלאות, בעוד שלחווית האכילה המשותפת יתרונות משלה.
היא אכן הכי טובה 258530
''עגבניה'' היא סוג של חיקוי לביג מאמא, לא רע אך גם לא מדהים

בסופו של דבר, בין הרשתות, בחרתי בפיצה מטר
ובעזריאלי גם. 257498
אבל אם להודות, גם אני הגעתי למסקנה שכשאין הבדל בין הבסיס של הפיצה לקרטון עליו היא מונחת, צריך לחפש פיצה אחרת.
ובעזריאלי גם. 257505
את לא מעמידה לפיצות בחייך סטנדרטים גבוהים במיוחד מה ?

אני למשל הייתי שוקל ברצינות להחליף פיצרייה עוד הרבה לפני שהם היו שולחים לי פיצה שעשויה מקרטון.
257522
לא במיוחד, לא.
שזה תמוה קצת בהתחשב בעובדה שאני מאד בררנית. ‏1

אני חושבת שזה קשור לעובדה שהיו איזה שעתיים בחיים שלי שבהם לא הפנמתי כראוי את העובדה שפיצה דקה זה לא כל כך טעים. מצד שני, לפעמים כשמתעוררת בי התשוקה חסרת הפשרות לפיצה,‏2 ופיצה "עגבניה" זה כל מה שיש באזור (אפרופו עזריאלי), צריך להחליט על סדר העדיפות הראוי.

1באוכל ובבכלל.
2בפעם האחרונה שזה קרה, שלשום למעשה, מצאתי את עצמי מגיעה לצ'ילי פיצה המוזכרת בדיון הזה ממש. ניסיתי להבין מה הפריע לי בה, ובמשולש (הקטן!) השלישי הבנתי - הטעם הבולט מדי של הטבסקו. זה פשוט לא היה לעניין.
257538
לא כ"כ הבנתי, פיצה "עגבנייה" זה כל מה שיש באיזור של עזריאלי, אז את קובעת סדר עדיפויות בין כל איזה פיצות ? אלו שבטווח משלוח ? אם כן אז מה הבעיה, את פשוט מחליטה איזה פיצה בת"א את הכי אוהבת, ומזמינה‏1. מה שמחזיר אותנו לשאלה למה להזמין פיצה שעשויה מקרטון ?

_________
1 טיפ נדיב לשליח בבקשה. זה מקצוע התאבדותי, בייחוד בחורף‏2.
2 זה נותן לי רעיון לסקר פיראטי‏3.
3 תגובה 257537.
257557
אם אני זוכרת נכון‏1, הפיצות היחידות בעזריאלי הן "עגבניה" והדבר הדוחה שסבארו מכנים פיצה. (הפסטות שלהם לעומת זאת, השביעו אותי במשך לא מעט פעמים) ובכל אופן, מדובר על פיצה זולה יחסית, ככה שזה בהחלט שיקול לטובתה.
באופן כללי, הפיצה החביבה עלי היא פיצה האט. זה רק המחיר (והשירות הממש גרוע ברוב הסניפים) שמעיק עליי.
אופציית המשלוח? כמעט ולא קיימת בשבילי. בטח עניין של הרגל לאור העובדה שאני גרה בחור שכמעט אף אחד לא עושה אליו משלוחים,‏2 ככה שהקונספט הזה לא בא לי באופן טבעי. בשנת שירות לעומת זאת, אפילו עם כל התל-אביביות שבעניין, עדיין הגעתי לשכונה שאף שליח לא היה מגיע אליה, ככה שהזמנו באופן בלעדי ב"פיצה דוד". נכון שהיא לא הייתה משהו מהביס הראשון של המשולש השני, אבל לפחות לא היינו צריכים לשטוף כלים אחר כך.

1ואני לא לגמרי מאמינה שאני נגררת לדיון הזה בכלל.
2 פח הזבל של המדינה, וזה. דיון 2125
סבארו או סבארע? 257594
עד לפני כמה שנים מאוד סימפטתי את הפיצה-על-פיצה שיש בסבארו, עם כל הירקות והגבינות בפנים (לא זוכרת איך הם קוראים לזה שם). עם הזמן האיכות הלכה והידרדרה, ועכשיו אני לא אוכל שם גם אם ישלמו לי. חבל. הפסטות שלהם, לעומת זאת, תמיד נראו לי מזעזעות.
סבארו או סבארע? 258172
קלזונה (או קלצונה, תלוי מי שואלים). כשעושים את זה טוב, זה נפלא.
סבארו או סבארע? 309855
אני מזמין אותך לנסות שוב פיצה על פיצה של סבארו בסניף השלום - לבקש את שרון .
סבארו או סבארע? 467305
בגלל הא-מלצה הגורפת מקיר אל קיר כאן, שנחרטה היטב בזכרוני, לא אכלתי מעולם שום דבר בשום סבארו. אתמול, לרוע מזלי, נקלעתי למקום נורא, התחנה המרכזית בתל אביב. מקום כל כך מלוכלך שכמעט הלכתי שם על קצות האצבעות. היינו רעבות, חברתי ואני, וסבארו נראה יותר נקי ממקומות אחרים, אז קנינו שם "פיצה על פיצה", עם ברוקולי וגבינות - ולהפתעתי, אחרי כל ה"מחמאות" כאן - זה היה ממש בסדר! חברתי, שהיא בעלת נסיון, אמרה את מה שאת אמרת - שפעם היה יותר טוב. נו, אז היה יותר טוב והיום פחות - אבל היה טוב, ואכלנו ושבענו ודי נהנינו, ואיך השמיצו כאן בהתלהבות... מהיום אמרו: סבארו, פיצה על פיצה, רק אם לצערכם אתם בתחנה המרכזית ואם אתם ממש רעבים!
258171
אפרופו, רק לפני מספר ימים הזמנו פיצה מהאט. השליח הגיע כעבור שעה וקצת, עם פיצה פושרת-עד-קרה (חרף האזהרה על הקופסא. התרוץ שלו היה שאנחנו היינו בסוף הסבב), והספיק להעלם לפני שגילינו. חיש קל התקשרנו אל הפיצריה והסברנו להם יפה יפה שהם צריכים לשלוח לנו פיצה חדשה *עכשיו*, או שנשרוף להם את המועדון. האיש בצד השני הבטיח לנו שבהזמנה הבאה שלנו נקבל לחם שום (למה לא עכשיו?), ואמר שישלחו אלינו שליח בהקדם האפשרי. בהקדם האפשרי, מסתבר, היה כעבור שעה נוספת. הפעם, יאמר לזכותם, הפיצה הייתה חמה. שקלתי להפליק לשליח המעצבן, אבל פרץ בלתי מוסבר של סיביליות מנע ממני לעשות כן.

סתם, עצבן אותי נורא. הם אפילו לא נתנו לנו הנחה בגלל האיחור המשווע הזה. לפחות קיבלנו שתי פיצות.
תופרט פיצה האט! 258174
אם היית יכול להזמין איזו פיצה שמתחשק לך תמורת שוברים דברים כאלה לא היו מתרחשים. פושעי פיצה האט לדין.
257544
תגובה 257255

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים