בתשובה ליובל רבינוביץ, 30/06/04 3:08
אנשי העבודה 229428
הריני מחזיר את טרומפלדור לחיק בית"ר, אבל נראה לי שלקחת את דברי יותר מדי במובנם המילולי - התכוונתי לאנשים שמזוהים עם מיתוס הקמת המדינה על פי מפא"י (נדמה לי שאפשר לכלול את טרומפלדור בקבוצה הזו, ומורשת תל-חי הייתה חלק מהאתוס הרשמי), שמעמדם נשחק ב-‏20-25 השנים האחרונות שמקבילות בערך לתקופה שבה עלה הליכוד לשלטון, וניתנה הזדמנות לנרטיב שונה לעלות לציבוריות הישראלית.
אנשי העבודה 229433
מחזיר את טרומפלדור לחיק בית"ר? בית"ר אמנם אימצה את טרומפלדור (ואף שינתה את שמו לתרומפלדור, שיתאים) אשר היה ידיד אישי של ז'בוטינסקי, שותפו להקמת הגדודים העבריים, ובנושאים שונים הם אף ראו עין בעין (בעיקר בצורך להקים צבא, או מיליציה חמושה), אבל טרומפלדור בהחלט היה חלק מ"תנועת העבודה".
בדבר אחד אני כן מסכים עם יובל רבינוביץ - שטרומפלדור כנראה כן אמר את המיוחס לו (בעברית, רוסית או לטינית).

___
דורון, שלא שוכח את היום הראשון בכתה א', בבית הספר תל-חי, ברחוב הגליל פינת רחוב טרומפלדור, כאשר קיבל מחברת עם הקדשה אישית (טוב, לא ממש - משוכפלת) מאת ראש העיר הנערץ - מחבר השיר "בגליל בתל-חי".
אנשי העבודה 229636
> טרומפלדור בהחלט היה חלק מ"תנועת העבודה".
באיזה מובן הוא היה חלק ממנה? קודם כל, היא לא היתה קיימת בזמן שטרומפלדור היה חי. תנועת "פועלי ציון" היא הדבר הקרוב ביותר להיחשב כהורתה של תנועת העבודה שהיתה קיימת בתקופה ההיא. לא ידוע לי על קשר בין טרומפלדור לבין תנועת "פועלי ציון".

קשר עקיף אפשר למצוא בכך שיצחק טבנקין היה בגדוד העבודה שהקים טרומפלדור. טבנקין היה מראשי ה"פועלים הבלתי מפלגתיים", שהתאחדו לימים עם "פועלי ציון" ליצירת "אחדות העבודה" (מאוחר יותר היה איחוד נוסף עם "הפועל הצעיר" ליצירת מפא"י, 10 שנים לאחר מותו של טרומפלדור). להוציא ההיכרות שכנראה היתה בין טרומפלדור לטבנקין, אינני מוצא קשר לתנועת העבודה. אין ספק שהקשר בין טרומפלדור לז'בוטינסקי היה משמעותי בהרבה.
אנשי העבודה 229686
הכותרת של תגובה 229675 היתה דרכו של הזרם הציוני שבמבט לאחור אנו קוראים לו "תנועת העבודה".
הדוגמא שהבאת, של טבנקין (שהוא הבולט, אבל בהחלט לא היחיד) מראה שהזיהוי תנועת העבודה = ותרננים יפי נפש, לעומת המחנה הלאומי = מצדדי ארץ ישראל השלמה הוא מוטעה ואינו נכון.
מי לא שייך לתנועת העבודה? אנשי העליה הראשונה, הבילויים, אנשי המושבות, ה"בועזים" (למרות שבהחלט היו אנשי עבודה). מי עוד? הרויזיוניסטים, ז'בוטינסקי ותלמידיו, נסיכי חרות. מי עוד? הציונים הכלליים, "הגוש האזרחי", מהרצל, דרך חיים ויצמן ועד טומי לפיד. גם "היישוב הישן". הציונות הדתית "המזרחי" - בחלקה, ובאופן חלקי. ומי עוד? רובם המכריע של אלו שעלו לארץ לאחר קום המדינה, ושל אלו אשר נולדו בה בחמישים השנים האחרונות.
מי כן? למשל תגובה 229491 גם נעמי שמר, או רחבעם זאבי. לגבי אריק שרון אני לא יודע להחליט האם הוא היה אי פעם חלק מ"תנועת העבודה" (כנראה שכן) והאם הוא עדיין כזה (כאן הספק שלי גדול יותר)
אנשי העבודה 229946
> הכותרת של תגובה 229675 היתה דרכו של הזרם הציוני שבמבט לאחור אנו קוראים לו "תנועת העבודה" (הכותרת היתה "במקום בו תעבור המחרשה שם יעבור הגבול!").

מי זה "אנו" ולמה אתם קוראים כך לזרם ההוא?
אנשי העבודה 229491
רפול אמר פעם שהוא לא הצטרף לליכוד כי הוא איש תנועת העבודה.

(פעם? ביולי 1984. תאמינו לי)

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים