|
||||
|
||||
40$ זה הרבה... ב 10$ אפשר למצוא רק קומקום לשתי כוסות. ואני לא חושבת שהחיים כאן קשים יותר, אני כן חושבת שאנשים כאן לא מעריכים קפה טוב. |
|
||||
|
||||
בלוני, ובניקוד I-O-A |
|
||||
|
||||
לא הבנתי... אפשר הסבר? |
|
||||
|
||||
ניסו להגיד לך "שטויות" אבל טעו קצת בניקוד (צ"ל EY במקום I, כמדומני) |
|
||||
|
||||
זה הדבר הראשון שעלה לי לראש, אבל נתתי לו את הקרדיט. ואני עדיין נותנת לו עד שיסביר. |
|
||||
|
||||
אבל איכות הקפה נמדדת לפי גודל הקומקום? |
|
||||
|
||||
בוודאי שכן. הלא אם אתה מעריך את הקפה שלך, תרצה להכין כמה שיותר ממנו. מכונות הפרקולטור שכל כך נפוצות כאן מגיעות עם קומקומים בכל מיני גדלים ונוזל שחור שמזכיר יותר את הקפה הצבאי בחדר האוכל מאשר משהו שיכול להשביע את רצונך על הבוקר. |
|
||||
|
||||
עד כמה שאני מבין, קפה שותים חם. עד כמה שאני מבין, הטמפרטורה בארצות המערב נמוכה מכדי לשמור על חומם של מים רותחים. עד כמה שאני מבין, לא נהוג לשתות יותר מכוס קפה בשעה. לכן אני באמת לא מבין מה יעזור קומקום גדול. |
|
||||
|
||||
"לא נהוג"? מה זה פה, דיון על נורמות? :-) יש אנשים שופתים פרקולטור שלם, 2-3 כוסות, ושותים את כולו לאט לאט. לא לוקחים זמן. |
|
||||
|
||||
אנשים ששופתים, כמובן. בכלל, פרקולטור שנשאר דלוק, נותן תחושת חמימות כמעט כמו אח מבוערת. |
|
||||
|
||||
קודם כל, אני שותה יותר מספל קפה בשעה. כזאת אני, עצבנית. שנית, אני אוהבת את הקפה שלי חם חם. שלישית, אנחנו שניים בבית וזה בלי לספור אורחים וקבוצות לימוד. עכשיו יש מבין? |
|
||||
|
||||
כן, יש מבין, תודה על הסבלנות. |
|
||||
|
||||
דרך טובה להתגבר על בעיית הקפה-פילטר החלש בארה"ב היא לשאת איתך מעיר לעיר וממוטל לדיינר קופסת קפה נמס1 קטנה, ולהוסיף בלי בושה (שיתביישו הם!) כפית קפה לתוך הכוס עם הנוזל החום-במקום-שחור והפושר-במקום-חם. 1 והמהדרין ידאגון שזה יהיה קפה מגורען. |
|
||||
|
||||
אה, קראתי רק עכשיו את כל הפתיל, החל מזעקתך הנואשת "אני רוצה קפה", ואני מתחילה לאט-לאט להבין שאת שם ל-כמו שאומרים- שהיה ממושכת. בעוד שהעניין עם קופסת הקפה הקטנה הוא רק פתרון מאולתר לתייר הממורמר... טוב, אז כדאי שתעשי מה שהרב"י אומר. ואמ.. לכמה זמן נסעת? ומה עם הדירה והחתולות? |
|
||||
|
||||
הדירה (והחתולות, אבוי), הופקדו בידי הבלתי נאמנות בעליל. אין להם מושג איזו טעות הם עשו. (: |
|
||||
|
||||
מושג יש לנו. ברירה אין... (רוצה להאריך כבר עכשיו לעוד שנה?) |
|
||||
|
||||
נכון לעכשיו, שנה. ואחר כך נראה, או שהפריץ ימות, או שהסוס ימות או שלא תהיה סטיפנדיה. |
|
||||
|
||||
עם הקפה אין לי בעיה. יש כאן את הטייסטרז צ'ויס שאני רגילה אליו. זה רק החימום האיטי... |
|
||||
|
||||
זה נכון שברוב המקומות מקבלים נוזל שחור, חם בטעם קלוש של קפה. אבל, כמו שפעם קראתי אצל נירה רוסו, אפשר לעשות קפה טוב בפרקולטור אם מקפידים על קפה מאיכות טובה (שאפשר לקנות במחירים סבירים), מודדים כמות סבירה ומשתמשים בפילטר טוב (מנסיון, עדיף ממתכת). בכלל, נשמע קצת מצחיק ששותי נסקפה, קפהבוץ או הפוכגדול יתלוננו על טיב של קפה (אני לא אומר שזה את, אבל יש). נכון גם שבכל בית-קפה נורמלי בצרפת או איטליה (לפחות במקומות המרכזיים), תקבלי קפה טוב, וזאת הנורמה. לעומת זאת, באנגליה, ארה"ב (וגם בארצות אחרות, כולל ישראל), הקפה הסטנדרטי הוא לא מי יודע מה, אבל ישנם מספיק מקומות בערים הגדולות שמגישים קפה/אים טובים. אגב, קראתי שהמבינים בקפה ממליצים להשתמש בבודום French Presses, וזה מספיק טוב בשבילי, כתחליף לנסקפהבוץ מהיר. |
|
||||
|
||||
השיטה הפרימיטיבית ביותר - אבל היא נותנת תוצאות לא רעות בכלל - היא מתקן הפלסטיק האישי שמניחים על הכוס, עם פילטר נייר בתוכו. |
|
||||
|
||||
כן, אני אכן לא מאנשי האספרסו. אני בסה''כ רוצה קפה חם וחזק בבוקר. אם יגיעו מיד עד נפש (או שלא יגיעו המים), רשמתי לפני את המלצותיך ואני אקח אותן בחשבון. |
|
||||
|
||||
נו, באמת. חיפוש של חצי דקה נתן את התוצאה הבאה. אם כל כך חשוב לך, את יכולה להשקיע זמן בלמצוא אחד סביר במחיר הגיוני: |
|
||||
|
||||
באמת עוד לא החלטתי אם זה כל כך חשוב לי או שאני נהנית מהקיטור. בכל מקרה מה שמצאתי זה קטן ועולה יותר מקומקום שורק גדול. |
|
||||
|
||||
קומקום חשמלי וקפה טוב הם שני מושגים ששילובם במשפט אחד דורש שיהיו בו מספר אי זוגי של מילות שלילה |
|
||||
|
||||
למה? יש הבדל בין מים שהורתחו בקומקום חשמלי לבין מים שהורתחו על להבה? |
|
||||
|
||||
בשביל שהקפה יהיה טוב המים צריכים לרתוח ביחד עם הקפה או לרתוח, להפוך לאדים ולעבור בלחץ דרך גרגרי קפה דחוסים. את שני הדברים האילו אי אפשר לעשות עם קומקום. בקומקום ניתן להכין את תחליפי הקפה המכונים נס או בוץ ובעיתות דחק, קפה פילטר שהוא ראוי לשתיית אדם, אבל רק בעיתות דחק. |
|
||||
|
||||
כן-כן, מכירים את זה. ותיכף תגיד שעדיף לקלות את הפולים, ולטחון אותם שניה לפני הבישול, אחרת זה לא זה. אבל בבוקר, כשאתה כמו זומבי, וחייב לשתות קפה לפני שתוכל להיחשב שוב כאדם חי, מה אתה עושה? יוצא ליערות הגשם כדי לקטוף שם את הפולים מהשיח, לפני שאתה קולם טוחנם ומבשלם? |
|
||||
|
||||
לא, אני מעדיף את השיטה של האדים שעוברים בלחץ דרך גרגרים דחוסים, בשיטה הזו ניתן להשיג תוצאות טובות בזמן סביר באמצעים ביתיים פשוטים. |
|
||||
|
||||
מה שכן, מישהו יודע איפה משיגים את הפופצ'יק הזה שדוחסים איתו את הקפה לפני שמכניסים את הזרבובית למכונה? קיבלתי במתנה מכונת אספרסו משומשת, אבל בלי פופצ'יק. בחנות כלי בית צחקו עלי... |
|
||||
|
||||
לא ממש. מכונות האספרסו הביתיות עובדות על לחץ נמוך בהרבה מהמכונות בבתי הקפה מה שהופך את הקפה לפושר. |
|
||||
|
||||
תודה. חסכת לי. |
|
||||
|
||||
כחובב בוץ השיטה שלי עם הקומקום היא למזוג את המים ממש, אבל ממש, בשניה שהם רותחים, כלומר להרים את הקומקום ולמזוג אפילו בלי להשתהות כדי לנתק את המפסק. המים נמזגים על כפית גדושה מאוד של קפה טורקי עלית ללא סוכר, ומערבבים מיד. סוכר מוסיפים בהמשך. בשיטה הזו אפילו מתקבל קצף רך בדומה לזה שמושג בהרתחה. מיותר לומר ששיטה זו היא הרע במיעוטו. |
|
||||
|
||||
הסוכר שובר את הקצף. נסה פעם לשים סוכר, עליו את הקפה ואת המים המאוד רותחים בדיוק בשניה וכו'1. 1 זה מה שקורה כשצוברים יותר מדי שעות אבטחה במתקני חברת חשמל. |
|
||||
|
||||
עכש''ל, קפה לא מכינים עם מים רותחים. |
|
||||
|
||||
אה, מה שלום החתולות? |
|
||||
|
||||
תמיד אפשר לעבור לסוכרזית. |
|
||||
|
||||
יען כי כל התגובות החדשות פה גורמות לי להיכנס בתקווה לחזות בעוד ויכוח עסיסי על הורדת תגובות או ''מי אמר למי'' או ''הוא התחיל''. הקנקני קפה האלה, איך לומר, זה פשוט לא זה. |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
האמת שאני כל בוקר טוחן קפה ומכין לי אספרסו או הפוך אני קונה גרגירים מאילאנס קפה וזה ממש אחלה איין בוקר בלי אספרסו שאני טוחן |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |