|
||||
|
||||
שא ברכה על החידוש. האם "מסורתי" הוא מבחינתך חילונבוש? |
|
||||
|
||||
ברכה, וקללה בצידה, כי הפכתי עצמי למטרה לשאלות הדורשות תשובות. מסורתי? אינני חושב כך. קשה לי למקם, למעשה, את המסורתי - האם הוא חילוני חפיפניק, או דתי חפיפניק? |
|
||||
|
||||
ועכשיו, להעלאת הרייטינג של הדיון: אוכל בשר ללא הנמקה אידאולוגית "כבדה", הוא קרניבור חפיפניק1 ? האם הוא מועד להמרה לצימחונות? ד"א- למה אתה צריך נוזלים? 1 ואם יורשה גם לי לחדש: קרניבור- עם דגש ב"ב" ועם שורוק ב"ו". |
|
||||
|
||||
אכן כן. אני מודה בפה מלא (כרגע אכלתי) כי אין כל אידיאולוגיה מאחורי אכילת הבשר שלי, ולו היו לי תחליפים סבירים, פשוטים, יחסית, להכנה, והממלאים את כל צרכי התזונתיים, אולי הייתי שוקל לעבור, אם כי יהיה צורך לעשות משהו בנוגע לטעם. כנראה שאפשר לקרוא לי קרניBOOR. (חידוש טוב, אני בעד) אני לא יודע אם סיפרו לך, אבל יונקים זקוקים לאספקה יומית של נוזלים, ואם הם ממעטים בה, הם מוצאים עצמם בצרות הולכות וגדלות... |
|
||||
|
||||
יש תחליפי בשר סבירים וקלים להכנה- הטבעולים למיניהם. נו, אז אתה עוזב את שורות הקרניבורים? |
|
||||
|
||||
הם יקרים, הם לא ממש טעימים, ומה שהכי חשוב, ומתקשר לשתי הבעיות הקודמות, לא קל להכינם ממוצרים גלמיים בבית. זאת בניגוד, למשל, לעוף, או בשר בקר טחון. מצד שני, ממילא רוב האוכל שאני מכין בביתי הוא צמחוני, לאחרונה - ירקות, ביצים, גבינה, עם מקורות פחמימות רלוונטיים. השאלה היא מה אכין בסוף השבוע הזה, סוף השבוע הראשון מזה חודשים בו אכן אכין את אוכלי שלי. איפה היינו? |
|
||||
|
||||
אוף טופיק ענק 1 - קח סויה (קובייה לבנה גולמית), חתוך לקוביות של ס"מ אחד. השרה כחצי שעה ברוטב סויה, פלוס תבלינים ועשבי תיבול. טגן רצועות בצל והוסף את הסויה. לאכול ליד סלט, על אורז לבן או בתוך פיתה. אפשר הרבה מיונז. 1 בפעם הבאה מבטיחה לשלוח מתכונים רק בדוא"ל. |
|
||||
|
||||
נדמה לי שאת מדברת על טופו. אכן עשוי מסויה, אבל יש גם מצרך אחר (פולי סויה יבשים) שיותר ראוי להיקרא ''סויה''. (בעיני ובעיני עוד כמה שאני מכיר, אגב, זה מגעיל בכל צורת הכנה. אבל תנסו בעצמכם) |
|
||||
|
||||
טופו באמת לא טעים, ולא חשוב כמה זמן ובמה משרים אותו. אבל יש סדרת פתיתי סויה שנקראים ''כמו טחון'' ''כמו עוף'' ו''כמו בקר''. לא נסיתי את שני האחרונים, אבל ה''כמו טחון'' טעים, (לאחר השריה במים, ובתוספת תבלינים), ואפשר לעשות ממנו בולונז, צ'ילי, וכל מה שדורש בשר טחון. |
|
||||
|
||||
כל שהוא כמו ביצה, ביצה טובה ממנו. |
|
||||
|
||||
כל שהוא כמו רצח, רצח טוב ממנו? אגב, אחרי ששלחתי את הלעיל הבנתי שב"לא טעים" ירדן לא התכוון לטופו אלא לשעועי-סויה. אבל זה בסדר כי טופו באמת לא טעים. ומבחינה זאת, כל שהוא כמו טופו, טופו לא טוף ממנו. |
|
||||
|
||||
טרם שמעתי על מישהו שמתיימר לבצע "כמו רצח". גם טרם נתקלתי ב"כמו טופו". מי שמכנה את המוצר שלו "כמו <משהו>" ברור לו, שאם בפועל ואם(1) בתדמית, המוצר שלו נחות מ<משהו>. ___ (1) ויתכן שבשניהם. |
|
||||
|
||||
מזכיר לי את הסיפור על הרשלה שנשלח לקנות בשר וחוזר עם כוס מים: בשר- רך כחמאה חמאה- כמו שמן שמן צלול כמים ( אולי פספסתי מספר גילגולים בדרך) |
|
||||
|
||||
סטייק בקר כנראה טוב יותר בטעמו מה''כמו בקר''. אבל ה''כמו'' גם מזין, גם די-טעים, וגם מונע נטילת-חיי-פרות, ולכן הוא טוב יותר מבחינה מוסרית. תשאל כל פרה. |
|
||||
|
||||
בזמנו, גידי גוב הציג בתוכנית שלו (בגלגולה הראשון) אריזה של מוצר מזון כלשהו (או שזו הייתה פרסומת? לא זוכר) שהיה כתוב עליה "נתחי עוף מן הצומח". אתם רואים? דברים מצחיקים אני זוכר! |
|
||||
|
||||
נו אז מה, והטלויזיה מציגה כל מערכת בחירות ''ניתוחי תוצאות מן הצמח''. |
|
||||
|
||||
"אין שריד לאוכלו; על~כן, לא יאכל טופו." (איוב כ' כ"א, פירוש הרשכ"ג) |
|
||||
|
||||
ומה התימוכין שלפיהם יש לאכול רק בשר בקר? |
|
||||
|
||||
כמעט הלכתי לבדוק. |
|
||||
|
||||
למה רק כמעט? הפסוק המשובש הוא "אין שריד לאוכלו; על~כן, לא יחיל טובו." (איוב כ' כ"א) |
|
||||
|
||||
לא, ב''לא טעים'' התכוונתי דווקא לטופו. קראתי שוב את תגובתי הקודמת, ואכן משתמע ממנה שהכוונה לפולי סויה - התנצלותי לפולים (שלמיטב זכרוני הם לפחות אכילים). |
|
||||
|
||||
אפשר לקנות פולי סויה קלויים- וזה חטיף ממש ממש טעים לדעתי :-) מצד שני, לדעתי טופו יכול להיות טעים לפעמים. כמו למשל במרק מיסו (יחד עם כמה אצות ים) מצד שלישי, אני גם נורא נהנית מסטייק טוב עם כוס יין, כך שצמחונית אני לא :-) |
|
||||
|
||||
כן, כמובן - טופו. הפולים באים בשתי צורות - דחוסים ולבנים, או באיזשהו עיבוד משונה שהופך אותם לאווריריים וחומים (קצת דומה למזון כלבים). שתי הגרסאות לא טעימות בעיני. |
|
||||
|
||||
אני רואה שבאמת הצלחתי להעיר את הדיון. בהקשר למתכון - אולי תוכלי להאיר את עיני בנושא שמטריד אותי - איך זה שלטופו אין טעם אבל לרוטב סויה יש? האם מדובר בחלקים שונים של הצמח? עיבוד שונה, או מה? |
|
||||
|
||||
לפי מיטב ידיעתי, רוטב סויה לא עשוי מסויה, ונקרא כך בגלל שבמטבח הסיני נהוג להשרות בו סויה. |
|
||||
|
||||
רוטב סויה עשוי מפולי סויה, לפעמים בתוספת חיטה. |
|
||||
|
||||
הלכתי למקרר, שלפתי את רוטב הסויה של קיקומן, והנה רשימת המרכיבים: מים, סויה, חיטה, מלח אז לפחות ברוטב הסויה הזה, יש בהחלט סויה |
|
||||
|
||||
אולי הם מדללים את רוטב הסויה עם סויה. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |