בתשובה למיץ פטל, 06/06/03 15:04
בג''ץ 150537
לא נראה לי שאתה טועה.
בג''ץ 152102
האם הוגשה עתירה כזו?
הוא זכאי! 152109
לא שידוע לי, אבל אני לא אסיר.
עליך להיות אסיר תודה על כך. 152207
הוגשה 153569
כן, אבל לא כזו 153570
שאלתי על עתירה של עציר.

תודה בכל אופן.
כן, אבל לא כזו 153577
למה לא כזו? מה זה משנה מי הגיש את העתירה מבחינתך‏1, הרי העיקר התוצאה‏2?

______________
1 אא"כ מכוון אתה לדבריך ב תגובה 152663 וחיפשת התערבות מהירה של בית המשפט.
2 אפרופו התוצאה ‏3, אני מזכיר את דברי ב תגובה 152658 ד"ה "בקשר לעילה בבג"צ".
3 העתירה הוגשה ביולי 2002 הצו יכנס לתוקפו ביוני 2004.
כן, אבל לא כזו 153627
אם אתה עציר המוחזק בתנאים לא אנושיים, התוצאה של העתירה הזו לא משפיעה עליך. לעומת זאת נראה לי שאם עציר המוחזק בתנאים לא אנושיים היה עותר, בג''ץ לא היה משאיר אותו בתנאים אלה. למרבה הפלא, איש לא מכיר עתירה כזו. בכלל, נראה לי שאיכשהו התפקיד הנעלה ביותר של בג''ץ הוא להושיט יד לאדם שהרשויות עשו לו עוול, ולא לתווך בין עותרים מקצועיים לבין הרשות המבצעת.
כן, אבל לא כזו 153635
בקשר לסיפא, אני מקווה שיש עוד כאלו שזוכרים את התוכנית בטלוויזיה החינוכית שבה גבי עמרני, כמוכר ארטיקים, עותר לבג"ץ נגד עיריית תל-אביב שלא יידעה אותו על כך שהיא מחליפה את האישורים לעיסוק ברוכלות. לאורך הפרשה מלווה אותו השופט המנוח‏1 דב לוין.

1 אני זוכר שהוא נפטר לפני כשנה. אבל אולי אני טועה. אם טעיתי לא נותר לי אלא להתנצל ולאחל לו חיים ארוכים.
ועוד בעניין התוצאה 155812
כשראיתי הבוקר את http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?... נזכרתי בעוד דבר: לפני כמה ימים כתב מישהו במדור המכתבים של "הארץ" (לצערי אינני יודע איך לשמור קישורים לשם) כי החלטת בג"ץ למעשה לא רק שלא שיפרה את המצב המשפטי – הממשלה הרי מחוייבת ממילא ומלכתחילה לפי החוק לעשות את מה שהוחלט – אלא אף נתנה לממשלה רשיון בעל תוקף משפטי להמשיך להפר את החוק במשך השנה הקרובה.
קשה לי להאמין שאילו העתירה הייתה מוגשת ע"י עציר בודד ולא ע"י עותרים מקצועיים, היא הייתה מניבה לממשלה כזה רשיון נרחב, הן מבחינת היקפו והן מבחינת תוקפו.
ועוד בעניין התוצאה 155816
מצד שני יתכן כי עתירת עציר בודד הייתה פותרת את המקרה שלו, במובחן מפתרון כולל. גם אם בסופו של דבר היו מגיעים לאותו פתרון כולל, הרי שניתן בהחלט להניח כי הוא לא היה שונה מהפתרון הנוכחי.

במילים אחרות: עתירה של עציר אחד היתה משפרת את מצבו, אך לא של האחרים. עתירה של שני עצירים הייתה משפרת את מצבם אך לא של אחרים.. עתירה של שלשה.... עתירה של ארבעה... וכו' . באיזה שהוא מספר העתירה היתה הופכת לעניין כללי ואז היה מושג הפתרון הנוכחי.
ועוד בעניין התוצאה 155907
לדעתי לא היו מגיעים כלל ל"פתרון כולל" בביהמ"ש, אלא מטפלים פרטנית בבעיותיהם של העצירים. בכל מקרה לא נראה לי שבעתירה של עציר בודד, בין שהוא העותר הראשון או העותר המאה, ביהמ"ש היה לפתע מנפק רשיון לממשלה לא לקיים את החוק למשך שנה וביחס לכל העצירים והאסירים. מי שאולי היה מנסה למצוא פתרון כולל הוא הממשלה, שהייתה מוצאת את עצמה בבעיה רצינית מאד (הזכרת את ביהמ"ש כקטליזטור. לדעתי במקרה של עתירות בודדות הוא אכן היה מהווה קטליזטור יעיל, ולעומת זאת בעתירה התאגידית הנוכחית, הוא מילא תפקיד הפוך, והרי נוכחנו כבר שביהמ"ש ידו קלה במתן ארכות, כך שניתן בהחלט להניח שביוני 2004 הוא יאריך את תוקף הרשיון להפר חוק).

במילים אחרות: גם אם באיזה שהוא מספר העתירה הייתה הופכת לעניין כללי (מדוע שזה יקרה?), לפחות הייתה נפתרת קודם בעייתם של כמה עצירים. הפתרון הנוכחי לא הועיל לאף עציר נוכחי (וסביר שגם לא יועיל, כי הבעיה היא ממילא לא של עצירים לתקופות ארוכות).

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים