הנסיך האירי 75
Lord of the Dance הביא את המוסיקה האירית לתודעתם של רבים בישראל, אך זו כבר הייתה קיימת בישראל זמן לא קצר לפני שהמופע הגיע לראשונה לישראל. נעמי וינר סוקרת את מצב המוסיקה האירית בישראל.

פלישתה השקטה של המוסיקה האירית לישראל התחילה לפני שנים מועטות בלבד, כל־כך בשקט, למעשה, שכמעט אף אחד לא שם לב אליה. היא עדיין ממשיכה, לאט אבל בטוח, לכבוש עוד ועוד מעריצים נלהבים - שמחפשים, במקור, מוסיקה קצת יותר מתוחכמת ומיוחדת מהמיין־סטרים האינסופי, ומוצאים יותר ממה שהם חלמו למצוא בדבר המוזר, המרתק והנפלא הזה שנקרא "מוסיקה אירית".

לפני שאנחנו מנסים להציץ לתוך הפופולאריות ההולכת וגדלה של מוסיקה אירית בישראל, נשאלת השאלה: מה זו בכלל "מוסיקה אירית"?

על קצה המזלג: מוסיקה אירית היא המוסיקה שצמחה (איזו הפתעה) מהתרבות האירית, כלומר - מהתרבות הקלטית המיתולוגית, בתוספת השפעה קלה של הכובש האנגלי ששלט באירלנד במשך 800 שנה. הכלים המסורתיים בהם היא משתמשת הם כינור, מנדולינה, נבל אירי, חמת חלילים, תוף אירי (בודראן) ומה שנקרא "חליליות איריות", שהן אוסף של חלילים בכל הגדלים, מעץ ומפח. לכלים אלו מצטרף מדי פעם דגש חזק על המוסיקה הווקאלית, הווה אומר - זמרות וזמרים בעלי קול יוצא דופן באיכותו ומקצבים הדורשים מהם להגיע עד לקצה גבול היכולת בשירה - וקצת מעבר לה. את הווקאליות אנו מוצאים בעיקר בבלדות האיריות, המספרות, בדרך כלל, קטעים מהמיתולוגיה האירית־קלטית או סיפורים עצובים מימי הכיבוש. פרט לבלדות, מתאפיינת המוסיקה האירית במוסיקה עליזה וקופצנית המלווה ריקוד בדרך־כלל (ג'יג / ריל), בשינויי קצב מהירים (ובכלל בסירוב גורף לשמור על המקצב באיזושהי צורה) ובהתחדשות בלתי נלאית. כאן טמונה הייחודיות של המוסיקה האירית לעומת סוגי מוסיקה עממית שונים - למרות שהיא קיימת כבר אי אילו 3000 שנים, המוסיקה האירית ממשיכה כל הזמן להמציא את עצמה מחדש. כיום, השירים המודרניים כוללים לרוב גם כינור חשמלי וסינתיסייזר.

ובחזרה לישראל. בניגוד לדעה המקובלת, המהפיכה האירית בארץ לא התחילה בינואר 98' בעקבות ההופעה של "Lord of the Dance" בארצנו הקטנטונת (למרות שאין ספק כי ההופעה הקפיצה את עניין הציבור בתחום כמה דרגות), אלא שנתיים־שלוש קודם לכן. אף אחד לא ממש יכול לשים אצבע על הנקודה שבה החל הכל, אבל כולם מסכימים על הסממן המובהק הראשון לכך שלא מדובר בעוד אופנה חולפת של כמה משוגעים־לדבר: הקמתה - ומייד אחר כך, ההצלחה - של להקת מוסיקה אירית מקורית ישראלית בשם "קטיפה שחורה".

כמה להקות ישראליות הטורחות לכתוב מוסיקה מקורית שהיא לא מיין־סטרים נמצאות בסביבה? לא הרבה, כשחושבים על זה. רובן מתמקדות בג'אז, שכבר הפך להיות המיין־סטרים של מי שמנסה לצאת קצת מהמיין־סטרים הגלגל"צי המקובל. כיום פועלות בישראל שלוש להקות איריות מקוריות קבועות שקיימות יותר משלוש שנים ועדיין ממלאות מועדונים ואולמות: "קטיפה שחורה", "כחול" ו"אייריש קופי". כמובן, מדי פעם מופיעות עוד כמה להקות של מוסיקה אירית ונעלמות, כנטייתן של להקות באשר הן.

חוץ מהלהקות הללו, צצים ועולים שפע של סממנים המשכנעים אותנו שהמוסיקה האירית פורחת בישראל: בחנויות הדיסקים ניתן למצוא יותר ויותר מבחר של מוסיקה אירית, ובחנויות רבות יוצאים הדיסקים הללו מהמדף של "מוסיקת העולם" בו הצטופפו קודם, וכובשים לעצמם מדף משלהם. את ה"קורז" וה"צ'יפטיינז", שתיים מהלהקות האיריות הידועות ביותר, כבר ניתן לשמוע פה ושם ברדיו, גם בשעות שפויות (ולא רק בשתיים בלילה). פאב אירי - מצליח ביותר - נפתח בתל אביב, והמוסיקה בו היא, כמובן, על טהרת המוסיקה האירית.

וכמובן, אסור לשכוח את המופע של מוסיקה אירית, לורד אוף דה דאנס...

קודם, ממש בהתחלה, זרקתי את השם Lord of the Dance לאוויר, ומייד התעלמתי ממנו - דבר שדי קשה לעשות כשכותבים על מוסיקה אירית כיום, בישראל וגם בכלל בעולם. וכי למה ההתעלמות ממנו כל כך קשה? מכיוון שהוא (בעזרת תאומו הותיק יותר, Riverdance, שניהם בנים לאותו אב יוצר - מייקל פלאטלי, האגו והאגדה) שינה את פני המוסיקה האירית בכל העולם.

כמו בישראל, גם בעולם הגדול המוסיקה האירית חיה, נשמה ואפילו בעטה הרבה לפני פלאטלי והלורד שלו - אבל כמו בכל העולם, גם בישראל "נסיך הריקוד" העלה את המוסיקה הנ"ל על המפה.

כמה עובדות: בפעם הראשונה שהביא משרד האמרגנים "זאב אייזיק" את לורד אוף דה דאנס לישראל בינואר 98', שולשה - כן, שולשה - כמות ההופעות המתוכננת עקב ביקוש עצום של הקהל. למרות זאת, כל הכרטיסים נמכרו, עד האחרון שבהם - עובדה שהופכת מדהימה יותר כשמביאים בחשבון שכרטיס עלה בין 250 ל-‏600 ש"ח, והאולמות בהם הופיעה הלהקה הכילו לפחות 2000 מקומות. המכירה הלוהטת הזו גירתה, כנראה, את תיאבונם של האמרגנים, וכעבור ארבעה חודשים בלבד המופע הפופולארי נחת כאן שוב, כשהוא פותח את "פסטיבל ישראל" המכובד. ההופעות, הפעם, נערכו במקומות גדולים יותר - בריכת הסולטן בירושלים והאמפיתאטרון בקיסריה - ומספרן הוגדל, כלקח מהפעם שעברה. ולמרות זאת, מספר ההופעות המתוכנן הוכפל, וכל הכרטיסים נמכרו.

סך הכול נערכו בישראל 28 הופעות, וצפו במופע מעל מאה אלף איש.

מדובר במאה אלף איש, ששילמו כל אחד בין 250 ל-‏600 ש"ח, כדי לראות מופע מוסיקה וריקוד של תרבות שהם, ברובם, לא מכירים (סקר שנערך גילה שפחות מרבע הצופים שמעו אי פעם את המושג "התרבות הקלטית").

כמות כפולה מזו קנתה - ועדיין קונה - את קלטות הווידאו של המופע.

על המפה או לא?

(רק לשם השוואה משעשעת : בהולנד התרבותית, שבה קיים אחד מריכוזי המעריצים הגדולים ביותר ל-"Lord" ומספר התושבים גדול יותר מישראל, היו 27 הופעות)

עכשיו, משסיפקתי את ההכרח שבסקירת Lord of the Dance ואפילו הוכחתי, בעזרתו, שקיים קהל המתעניין במוסיקה אירית בישראל, בואו נערוך סיכום ביניים קצר:

עניין ציבורי יש? יש.
חובבים ומעריצים יש? יש.
סיבה נראית לעין יש? אה... שאלה טובה.

ובאמת, כאן מתחילה לקפוץ השאלה: למה? מה יש במוסיקה האירית שנשמע מושך לאוזן הישראלית?

הרבה תיאוריות עלו בקרב האוהדים כדי לענות על השאלה הזו. העיקריות נועצות את האשמה בפלישה הגדולה יותר של מוסיקת העולם או, לחילופין, בגאונות של היוצר - פלאטלי - שהצליח להפוך מופע תרבות למותג פופולארי.

אני, אישית, לא מסכימה איתם. ראשית, מוסיקת העולם הפכה פופולרית כל כך רק בשנה האחרונה, ורוב המאזינים שלה בכלל לא מכירים את המוסיקה האירית. ושנית, פלאטלי הוא אולי גאון (למרות שהוא הגדיר מחדש את המושג "אגו"...), אבל זה לא מסביר את המשיכה היוצאת דופן הזו של קהל ישראלי־דווקא למופע שלו.

אז מה כן?

אחי גיא ואנוכי ישבנו וחשבנו וחשבנו (תוך כדי האזנה למוסיקה אירית, כמובן), והגענו למסקנה הבלתי נמנעת דווקא כשהאמא שלנו נכנסה ותמהה: "ממתי אתם שניכם שומעים מוסיקה מזרחית?!". למען האמת, אנחנו לא - אבל הקטע שנשמע ברקע, סולו כינור בליווי התוף האירי, בודראן, היה יכול בהחלט לבלבל אוזן בלתי מנוסה. לא, בלבול כזה לא מאפיין את המוסיקה האירית, ורוב רובה שונה מאוד מהמוסיקה המזרחית - אבל כלי הנגינה והסגנון הסלסולי־לעיתים דומים להפליא לכלים והסגנון המשוערים של המוסיקה היהודית־ישראלית המקורית. לדוגמא:

הבודראן (תוף אירי) הוא בעצם דרבוקה שמחזיקים אותה ביד, במאונך, במקום בעזרת הברכיים, במאוזן. דרבוקה, לתשומת לבכם, הוא הכלי שלפי חוקרי המקרא אחזה מרים בידה כשפרצה ב"שירת הים" המפורסמת שלה.

החליליות האיריות דומות להפליא לציורים של חליל רועים מימי המקרא, ודומות בצלילן לחלילי העץ הבדואים. (למרות שהאירים משתמשים בהן כדי לצור מקצב שונה לחלוטין).
הנבל האירי הידוע, הסמל הלאומי של אירלנד (וגם, כמובן, סמל הבירה האירית, גינס), זהה כמעט לחלוטין לכלי המשוער בו ניגן דוד המלך ולתכשיט הנקרא "כינור דוד".

וכן הלאה והלאה.

נכון, זו תיאוריה מוזרה במקצת וקשה להוכחה, אבל היא נותנת הסבר פחות או יותר הגיוני לשאלה שהטרידה אותנו (או לפחות אותי) בתחילת הפסקה הזו.

תקצר היריעה מלכסות את שלל הנושאים הקשורים למוסיקה אירית בכלל ולמוסיקה אירית בישראל בפרט, ועל כן אסיים בקריאה נרגשת זו: תנו צ'אנס למוסיקה אירית!

קישורים
מוסיקה אירית - האתר של נעמי וגיא
Lord of the Dance
פרסום תגובה למאמר

פרסומים אחרונים במדור "מוזיקה"


הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

פאב אירי בת"א? 949
איפה?! אני חייב לנסות...

ובאשר לפופולאריות הגואה של "מוסיקת עולם" בארץ - זו קיימת מרבית שנות התשעים, ואולי אפילו לפני כן. אינני יודע אם קיים קשר ישיר בין עליית הפופולאריות של שני סוגי מוסיקה אילו, אך לא הייתי פוסל את הרעיון על הסף.
פאב אירי בת"א? כן... 978
בהחלט, ידידי. שמו " הלפריקון" (=שדון אירי) והוא נמצא ברח' קינג ג'ורג' קצת אחרי הפיצוציה לכיוון משולש אלנבי.
פאב אירי בת"א? כן... 181141
יש עוד פאב אירי בת''א שמו ''מולי בלומס''
והוא נמצא ברח' מנדלה מו''ס פינת הירקון.
כל שני ורביעי מתשע וכן בשישי בצהריים מנגנים מוזיקה אירית חיה.
בהחלט מקום שווה, אני ממליצה בחום, לפחות פעמיים בחודש אם מזדמן, להעלאת המורל ומצב הרוח...
מעוניין בפרטים... 227360
ההופעות שקטות או שיש ריקודים...איפה יש עוד? כמה עולה כניסה בממוצע?
פאב אירי בת"א? 228048
לא מזמן נפתח פאב אירי נוסף במגדלי זיו (ראול ולנברג 24) שמו הוא ליאו בלומ'ס (מבית היוצר של מולי בלומ'ס שברחוב מנדלי) מארבע עד שש יש שעה שמחה (בעצם שעתיים אבל ככה הם קוראים לזה) שבה מוכרים חצי ליטר גיניס במחיר שליש.
פאב אירי בת"א? 228135
השעה השמחה מתחילה אחרי שש, כשהפיינטים המוזלים מתחילים להשפיע.
נסיך הריקוד הוא עירום 951
הגיע הזמן, אכן, שמישהו ישבח כהוגן את המוסיקה האירית המעולה, המזכירה לכל מי ששוקע בה את אגדות הקלטים העשירות, ואת שדות אירלנד הירוקים המאוכלסים בפיות ובאגדות.
LORD OF THE DANCE, לעומת זאת, הוא מופע שריחו החזק של הדולר נושב ממנו. אם RIVERDANCE היה עוד נסבל, הרי אחיו הגדול הפך את התרבות הקלטית האותנטית לפסטיבל מודרני, שמזכיר רק בעקיפין את התרבות המקורית שהוא בא ממנה.
הרוצה להתחבר לאירופה הרחוקה, לתרבות הדרואידית והקלטית המחוברת לטבע, לאנרגיות ולאדמה, הוא הטיפוס הנמשך למוסיקה האירית (ולא אוהבי המוסיקה המזרחית! למה המוסיקה האירית לא פופולרית במצרים??). מי שאכן מחפש את השורשים האמיתיים, ימצא את ההרכבים העושים את המוסיקה האמיתית (CLANNAD, POGUES, והרכבים חדשים יותר), ולא ילך על האופציות המסחריות, המנותקות מההקשר התרבותי המקורי.
מדוע הפשיטו את נסיך הריקוד 960
אני סבורה שהינך טועה. לורד אוף דה דאנס אינו מריח כלל מריח הכסף. אף אחד לא הכחיש את העובדה של לורד אוף דה דאנס הוא מופע מודרני. הריקוד הוא אינו אירי טהור, וגם לא מתיימר להיות כזה. המוסיקה אינה מוסיקה אירית טהורה, וגם היא לא מתיימרת להיות כזאת. הגאונות האמיתית של יוצרי המופע היא שהם לקחו תרבות מהממת והתאימו אותה גם לכאלו שאוהבים אותה ללא סייגים וגם לחובבי המיין סטרים למיניהם. אני חובבת מושבעת של מוסיקה אירית, מקורית ולא מקורית. אני מעריצה ''שרופה'' של ריקוד אירי, בין אם משתמשים בו בהרבה תנועות ידיים ובין אם לא מזיזים בו את הידיים בכלל. הבסיס הוא אותו בסיס, ומייקל פלאטלי פשוט מוסיף עוד סוכר ושמנת לתערובת הנפלאה הזאת.
באמת, רבותי, תזרקו למייקל פלאטלי המסכן איזה זוג תחתונים לפחות, והלבישו אותו בחזרה.
נסיך הריקוד הוא עירום?! 970
דבר ראשון, דיקי, תודה על המחמאה. המוסיקה האירית, כפי שתיארת אותה בהצלחה, היא אכן נפלאה.
דבר שני: Lord of the Dance הוא אמנם מופע מסחרי על כל מגרעותיו, אבל הוא עשה רק טוב למוסיקה האירית: נגררים של הפופולאריות שלו, מכל העולם, הופכים מהר מאוד חובבים של המוסיקה המקורית - אליה לא היו מגיעים לעולם ללא המופע. ופרט לזאת: צר לי לאכזב אותך, אבל ה"נסיך" הרבה יותר נאמן למקור מאשר Riverdance ה"נסבל" כהגדרתך. העלילה, השמות ואפילו התפאורה לקוחים היישר מהתרבות הקלטית. המוסיקה היא עיבוד לנעימות הנחשבות קלטיות ונפוצות מאוד במוסיקה האירית, ומוסיקה מודרנית בסגנון. Riverdance, לעומת זאת, כולל עיבודים הרבה יותר... חופשיים, והרבה מאוד "מוסיקת עולם" לא קשורה בכלל.
ועוד אכזבה שצר לי מאוד להנחיל לך (סך הכל, חובבי מוסיקה אירית הם אחד מסוגי האנשים המועדפים עלי... :) - dannalC הוא אמנם הרכב מעולה, אחד מהחביבים עלי, אבל המוסיקה שהוא מבצע אינה "המוסיקה האמיתית" אלא עבודים, במידת חופש משתנה, של מוסיקה אירית מקורית - תופעה אופיינית, אגב, לכל משפחת ברין, מההרכב המקורי ועד לאניה הפופולרית (aynE). אם במוסיקה אירית מקורית אתה חפץ, חפש הרכבים כמו אלטן (natlA), דאנטה (atnaeD) והצ'יפטיינז (בשירים העממיים יותר שלהם). באתר של אחי ושלי, דרך אגב, תוכל למצוא סקירה של הדיסקים האיריים המצויים ביותר בישראל - וכמה איריים הם באמת. (לינק למעלה, בתחתית המאמר המקורי).
בודראן ומוסיקת עולם 46646
כנגן בודראן עלי להעיר כי תוף אירי אינו דרבוקה לברכיים, וסגנון הנגינה האירי עליו רחוק מלהזכיר מוסיקה מזרחית. בודראן (1) הוא תוף שטוח מעור או פלסטיק, עליו מנגנים בעזרת מקל עץ קצר. במקור משמש התוף למצעדים של בריונים קתולים/פרוטסנטיים בשכונות פרוטסטנטיות/קתוליות, במקצב פשטני ובטונים נמוכים. כל מי שהזדמן בשגגה להופעה של 'קטיפה שחורה', חוויה לא מומלצת לטעמי, יוכל להעיד על הבחור המרסס מעט מים על תופו בין השירים כדי לשמור על הטון הנמוך.
סגנון הנגינה המזרחי על בודראן פותח ע"י גלן ולז, אומן מצליח בן-זמננו שיצר סגנון מוסיקלי יחודי בתיפוף אתני. בהתאם לסגנונו של ולז אני מנגן על בודראן בידיים (בדומה לטאבלה או דרבוקה) תוך מתיחת התוף להפקת טונים גבוהים ומעניינים יותר.
זוהר פרסקו הוא אחד המתופפים המוכשרים בעולם על כלים אלה, ונגינתו משתווה ואף מתעלה ברמתה על זו של ולז. פרסקו מנגן בהרכב המקומי 'בוסתן אברהם', וכן הופיע לאחרונה עם ברי סחרוף.
כמו-כן ניתן להאזין לתיפוף אתני 'ולזי' באלבומיו של יאיר דלאל, נגן עוד המופיע עם המתופפים אבי אגבבה (המורה שלי) ואסף זמיר.

יש לי כמה דיסקים של הנ"ל, למעוניינים.

(1) ראה http://www.glenvelez.com/drums.htm
מישהו אולי יודע איפה.... 135477
איפה אפשר ללמוד ריקוד אירי בארץ?
ואם כן אז בקשה צרו איתי קשר באייסיקיו:
160792311
מישהו אולי יודע איפה.... 155334
לכל המעוניינים ללמוד ריקוד אירי בסיסי. תתקיימנה 2סדנאות אינטנסיביות בנות 3 ימים 4 שעות בכל יום,באמצע אוגוסט/תחילת ספט.
סדנא 1: לקהל הרחב ללא הבדל גזע דת או מין
סדנא 2: לאנשים עם רקע בריקוד.
הסדנאות תועברנה כרגע בירושלים (באם תהיה הענות מסיבית בת"א נתארגן בהתאם). מורה אירית מוסמכת תגיע מדבלין, ותלמד קיילי דאנס, ואלף בית של סטפ דאנס, ריל דנס ועוד.
סדנאות המשך בדצמבר.
מי אשר רוצה להשתתף אנא שילחו פרטים מלאים + האם יש לכם רקע בריקוד לאי-מייל: mickyadiv@aquanet.co.il ואחזור אליכם בשמחה עם פרטי מיקום/עלות תוך כמה ימים.
מומלצים שלי!!! 184853
לא הייתי בהופעה של "לורד", אבל בהופעה של "spirit of the dance" כן הייתי, ולדעתי הם עושים חסד למוסיקה האירית, ולא נראים כמו פסטיבל ענק.
לאחרונה גיליתי להקה ישראלית מדהימה שלא רוקדת אלא רק עושה מוסיקה. קוראים להם "כחול" ולראש הלהקה קוראים אורי מיילס, אדם מדהים שנראה כאילו אף פעם לא נגמר לו האנרג'ייזר. יש להם גם דיסק.
לדעתי הם הכי טובים בתחום. אני התאהבתי בהם ואני בטוחה שגם אתם!
מומלצים שלי!!! 185143
יש להם גם אתר: http://fly.to/kahol

אפילו הוציאו דיסק (סוף סוף!) לאחרונה.
כתובת האתר השתנתה 445819
הנה האתר החדש, ויש אפשרות לשמוע חלק מהמוסיקה:

מתי הדיסק השני, מתי?
אירים? 229342
לפני ימים מספר במסגרת משחקי אליפות אירופה בכדורגל ראיינו בטלביזיה רקדניות של להקה המבקרת בארץ (אחת מהצאצאים של ריברדאנס). הרקדניות ספרו שהן עוקבות אחרי משחקיה של אנגליה באליפות (וגם השם בקהאם נזכר בהערצה).
מישהו יכול להסביר לי נס זה של "וגר זאב עם כבש"? האם הלהקות האלו הן מצפון אירלנד או שמא הרקדנים לא בהכרח אירים?
התער של אוקהם 229359
כל הקפיצות האלה דלדלו להם את המוח.
אירים? 230096
האירים כבר מזמן לא שונאים את האנגלים, למרות העוולות שעשו להם. הלוואי עלינו ועל הפלסטינים.
ריקודים איריים 236819
קיים מרכז לריקודים איריים.
ספטמבר 2004 מתחילים שנה נוספת.
לפרטים נוספים:
372982-064
www.irishdance.co.il
הדיסק של LORD OR DANCE 244349
אממ, מישהו יודע היכן רוכשים?
לידע כללי,דרבוקה מחזיקים גם במאונך,ולא בין הבירכיים 253020
אהה מוסיקה אירית 264177
*אני גיליתי את העולם המדהים של המוסיקה האירית לפני כמה שנים,כשאחותי הגדולה חזרה מהופעה של "לורד"..נכון כיום הם לא המועדפים עליי אבל אני בהחלט מחבבת אותם בזכות זה שהם הובילו אותי למוסיקה האירית.
אני זמרת.והשירים שאני הכי אוהבת להופיע איתם הם בלדות איריות.
אני מופתעת שאף אחד פה לא הזכיר את הלהקה המהוללת DERVISH!ואת הזמרת של הלהקה קאת'י ג'ורדן!אני ממליצה בחום למי שעוד לא שמע את הלהקה החלומית הזו,להקשיב לדיסק ולהיגנב!
כן,בהחלט מוסיקה אירית כבשה אותי וכיף לקרוא שכך קרה לעוד אנשים!*
אהה מוסיקה אירית 264190
הנה בזכותך אני עכשיו שומע את האוסף שלהם - decade. תודה שהזכרת!
אהה מוסיקה אירית 264458
איזה כיף לדעת!!!ערן עשית לי את היום!!:))
Irish music sessions 264487
Is there anywhere in Israel where one can show up with one's fiddle, Irish flute, banjo or whistle, and just play in a session? Many Irish pubs around the world have a weekly open music session; we play in one in Berkeley and did the same when we visited Amsterdam. I know Molly Bloom's, in Hayarkon, often has live music, but I don't think they have sessions there. Anyone have more info about this?
Irish music sessions 267473
לא תודה

למה כשאתה רוצה לשבת בפאב ידידותי וללגום גיניס עם בושמילס חייבים לקלקל לך את החויה עם מוזיקה קופצנית של חלילים וכינורות?
מה יש U2 לא מספיק איריים בשבילם?

מעניין מה ישמיעו בפאבים הישראליים שיפתחו ברחבי העולם אחרי השלום (גולדסטר עם צ'יסרים של סברה, קוקטייל הבית שיורכב מעראק עלית, נענע ופריגת אשכוליות יקרא מוחטה). אם הם ילמדו מהפאבים האיריים ישמעו שם את שיבולת בשדה בלופ אינסופי.
פופק קם לתחייה? 267651
פופק קם לתחייה? 267658
נדמה לי שהיום קוראים לו אלחנן שליכט.
פופק קם לתחייה? 267668
הגזמת. הוא לא מדגדג לפופק את קצה הנעל.
פופק קם לתחייה? 267721
הפעם דוקא מדובר בבעיה אמיתית.
מישהו יודע איפה אני יכולה להשיג את..... 286702
ישהו יודע איפה ניתן להשיג את הקלטת/DVD של המופע
Lord of the Dance?
מישהו יודע איפה אני יכולה להשיג את..... 286758
סטימצקי.
להקת פיונולה 370326
שלום לאוהבי המוסיקה האירית!
לאחרונה החל להופיע הרכב חדש ומעולה שעושה מוסיקה עברית עם השפעות איריות.
יש הופעה ב 7 במרץ במעבדה הירושלמית,
וב 28 במרץ בתאטרון תמונע התל אביבי.
להקת פיונולה 373436
יש דרך כלשהי לשמוע דגימות של פיונולה ברשת?
להקת פיונולה 374263
הי,

כרגע ניתן לרכוש את הדמו שלנו רק בהופעות (במחיר עלות).
ברגע שהאתר שלנו יהיה פעיל נעלה לרשת שירים להורדה.

שיהיה שבוע מצויין !
ניצן.
בבקשה !! :-( 445806
מי שמכיר את שיר הכיסאות- ריקוד הכסאות של לורד אוף דה דאנס יכול בבקשה לכתוב את שמו??? זהההההה דחוף
די וי די 539020
אכן המופע סוחף ויפהיפה. אני מחפש את הדי.וי.די המקורי של
Lord of the dance דחוף.
מי יודע? באיזור פ"ת.
מיקי.

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה למאמר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים