מבקר המדינה, השופט בדימוס אליעזר גולדברג, הגיש היום (ב') ליו"ר הכנסת וליו"ר הועדה לביקורת המדינה, את חלקו השני של הדו"ח השנתי.
דו"ח המבקר עוסק הפעם בשלושה עניינים מרכזיים: תשתיות במיגזר הערבי, שילוב אנשים בעלי מוגבלויות בחברה ובעבודה והפרטת חברות ממשלתיות. בנוסף כולל הדו"ח עשרות פרקים במיגוון תחומי הפעילות של משרדי הממשלה - ממיסוי ענף הכדורגל ועד הטיפול בתופעת האלימות בין בני זוג.
במיגזר הערבי נמצאו פערים בתחום התשתיות שנבדק לעומקו. במשך עשר שנים - עד לשנת 2000 - שקד משרד הפנים על תכנית פיתוח לרשויות הערביות, אך עד כה לא החל ביישום התכנית שביקשה לצמצם פערים. המבקר אמר כי "הדוח מתאר מציאות עגומה בתחומים שונים ובהם תחבורה, ביוב ותעשייה. מצב התשתיות ביישובי המיעוטים הוא ברמה נמוכה יותר מאשר ביישובים היהודיים ואכן היה הפער ידוע לממשלות ישראל לדורותיהן... הממשלות החליטו לבצע העדפה מתקנת, אך כוונות לחוד, וביצוע לחוד".
הדו"ח קובע כי אין מודעות מספקת ברשויות השילטון לחוק שיוויון הזכויות לאנשים עם מוגבלות שנחקק בשנת 1998. על פי המימצאים, אין ערנות מספקת לצרכיהם המיוחדים של הנכים ולהזדמנות תעסוקתית וחברתית שווה.
דו"ח המבקר גם מותח ביקורת קשה על נגיד בנק ישראל לשעבר פרופ' יעקב פרנקל, שקיבל, בניגוד לחוק, הטבות במאות אלפי שקלים, העולות על תנאי השירות של שר בממשלה. "איש ציבור חייב לשמש דוגמה בכל", אמר המבקר, "גם בכיבוד הוראות החוק והכללים בצורה הקפדנית ביותר וגם בקיום נורמות בדבקות - אחרת הוא אינו יכול לשמש דוגמה לכפופים לו". המבקר מותח גם ביקורת על השופט בדימוס צבי טל, שבתפקידו כראש ועדת העזבונות הקצה סכומי כסף נבדים לעמותות שהוא ואישתו מילאו בהן תפקידים בכירים.
|
קישורים
|