ארה"ב הצטרפה היום (שבת) לחברות מועצת הביטחון האחרות של האו"ם, שאימצו החלטה הקוראת לנסיגת צה"ל מהערים הפלסטיניות. תוצאת ההצבעה היתה 14:0.
סוריה, החברה ה- 15 במועצה, החרימה את ההצבעה, צעד לא מקובל, שנקטה ברה"מ במקרים בודדים בשנות ה- 50. בתום ההצבעה ביקר נציג סוריה את ההחלטה. הוא טען שמשתמע ממנה שישראל אינה חייבת לסגת לפני שתושג הפסקת אש.
ההצעה שנוסחה בידי נשיא מועצת הביטחון, אולה פטר קולבי, קוראת לישראל ולפלסטינים להגיע ללא דיחוי ל"הפסקת אש משמעותית", ולהיעזר לשם כך בתיווכו של השליח האמריקני הגנרל אנתוני זיני. היא מביעה "דאגה עמוקה" הן מפיגועי המתאבדים בישראל והן מ"ההתקפה הצבאית" נגד מפקדתו של ערפאת ברשות הפלסטינית.
בדיון שנערך ביום שישי גינו כמעט כל חברות המועצה את ההתקפות על אזרחים ישראליים, אך ביקרו בחריפות את הפעולות הישראליות. "אי אפשר להשלים עם ההפצצות הישראליות על הערים והמוסדות הפלסטיניים, שהמיטו מוות וחורבן," אמר קולבי. שגריר ארה"ב באו"ם, ג'יימס קנינגהם, קרא לראש הממשלה אריאל שרון "לשקול היטב את ההשלכות של פעולותיו", וציין כי אין לפגוע בערפאת. "היו"ר הוא המנהיג של העם הפלסטיני. מנהיגותו חיונית לכל מאמץ להביא להרגעה," אמר.
נציג הפלסטינים באו"ם בירך על ההחלטה, והוסיף שפגיעה בערפאת תהיה "אם כל הטעויות" שעושה ישראל. שגריר ישראל באו"ם, יהודה לנקרי, מתח ביקורת על ההחלטה, והסביר כי לישראל לא נותרה ברירה אלא לפעול נגד ערפאת. "במשך כל התקופה לא היה קולה של המנהיגות הפלסטינית מתון. קולה היה קול הטרור," אמר לנקרי. הוא הסביר שאין לישראל כוונה לכבוש את שטחי הרשות הפלסטינית אלא להרוס את תשתית הטרור הקיימת שם.
|
קישורים
|