משרד הבריאות העניק אישור רגולטרי מקדים לחברת הפוד־טק הישראלית "אלף פארמס" (Aleph Farms), לקראת שיווק מסחרי של בשר בקר מתורבת; כך הכריזה היום (ד') החברה.
בשר מתורבת הוא בשר המיוצר בתנאים תעשייתיים, מתוך תאים בודדים שנלקחו מבעל חיים כלשהו, ואינו כרוך בהרג. התאים גדלים בתוך מכלים שנקראים "ביו ריאקטורים", ומעובדים כך שיהיו בעלי מראה ומרקם הדומים לאלה של בשר מן החי. בשר מתורבת עשוי להפחית את התלות בחיות משק, ובכך להיות בעל השפעה סביבתית מיטיבה, וכן בעל יתרונות מוסריים.
אלף פארמס צפויה להתחיל לשווק את הבשר המתורבת, המבוסס על פרה מזן אנגוס, בעוד פחות משנה. בשל עלויות הייצור הגבוהות בשלב זה, המוצר צפוי להגיע ראשית למסעדות שף.
מנת הבשר המתורבת הראשונה יוצרה ב-2013, וכיום פועלות בתחום זה ברחבי העולם כ-150 חברות. רק בשתי מדינות - ארצות הברית וסינגפור - מאושר שיווק מסחרי של בשר מתורבת, אולם בשני המקרים מדובר בבשר עוף מתורבת. ישראל היא המדינה הראשונה שהעניקה אישור מקדים לשיווק בשר בקר מתורבת.
|
קישורים
|