מדענים פיתחו כלים לגידול בשר במעבדה 2399
קבוצה של חוקרים מארה"ב ומהולנד דיווחו לאחרונה במאמר בכתב העת Tissue Engineering על שתי שיטות חדשות לגידול תאים שיאפשרו בעתיד, לטענתם, גידול מסחרי של בשר בתנאי מעבדה. החוקרים טוענים כי באמצעות השיטות שפיתחו, ניתן יהיה לייצר בשר באופן מלאכותי, ואף לתכנן את הרכבו בהתאם לצרכי הצרכנים.

"האתגר הוא ליצור מרקם נכון," אמר אחד החוקרים. "צריך למצוא דרך כיצד לעשות 'התעמלות' לתאי השריר. כדי ליצור את המרקם הנכון, צריך למתוח את התאים כמו שחיה אמיתית היתה עושה."

על פי החוקרים היתרונות של בשר מלאכותי יהיו רבים, ביניהם הקטנת הזיהום שנוצר כתוצאה מגידול בעלי־חיים למאכל, מתן מענה לדרישה הגוברת במדינות רבות ברחבי העולם לבשר, וכן צמצום הסבל שנגרם לבעלי־החיים כתוצאה מתעשיית הבשר.
קישורים
Tissue Engineering
גידול תאים בתנאי מעבדה - המאמר בכתב העת Tissue Engineering
Newswise - הודעה לעיתונות שפרסמה אוניברסיטת מרילנד
פרסום תגובה למאמר

פרסומים אחרונים במדור "חדשות"


הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

  איך נקרא לילד? • איציק ש. • 12 תגובות בפתיל
  זמן לסקר • גדי אלכסנדרוביץ' • 153 תגובות בפתיל
  אריק שרון בפיתה? • ערן בילינסקי • 4 תגובות בפתיל
  מסעדת "פאפא – ביו" • אביב י. • 7 תגובות בפתיל
  מה זה משנה איך יקראו לו • האייל המרייר • 4 תגובות בפתיל
  עלות • צב מעבדה
  אז צמחוניים יוכלו לאכול סטקים? • האייל האלמוני • 3 תגובות בפתיל
  הגיון בריא • צב מעבדה
  הסבר עתיק לעניין בשר המיוצר בתהליך ביוטכנולוגי • ירון זכאי • 153 תגובות בפתיל
  מתי יגדלו פרווה במעבדה? • צב מעבדה • 78 תגובות בפתיל
  כתבה מהארץ • דרור
  מליון דולר • שוטה הכפר הגלובלי • 2 תגובות בפתיל
  הנה זה בא • יובל נוב • 14 תגובות בפתיל

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה למאמר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים