דו"ח שערך ה-US Institute of Medicine קובע כי על טיפולי רפואה משלימה ואלטרנטיבית להוכיח את יעילותם הקלינית על־פי אותם קני־מידה הנדרשים מטיפולים קונבנציונליים.
הדו"ח, שנערך לבקשת ה-National Institutes of Health וה-Agency for Healthcare Research and Quality קובע שיש לערוך מחקרים על היעילות והבטיחות של טיפולים אלו.
האמריקאים מוציאים בכל שנה סכום של כ-27 מיליארד דולר על טיפולים משלימים ותרופות אלטרנטיביות. כמו כן, יותר ויותר רופאים בארה"ב משלבים טיפולים אלטרנטיביים בהמלצותיהם, ובתי ספר לרפואה, סיעוד ורוקחות משלבים את הנושא בתוכניות הלימוד שלהם.
אולם קשה להעריך את יעילות הטיפולים והתרופות. חלק מהמאפיינים של הטיפולים לא מאפשרים לערוך בדיקות מחקריות מבוקרות. ישנם טיפולים מותאמים במיוחד למקרה, שילוב של טיפולים, וכאלו שקשה למדוד את תוצאותיהם בבירור.
ד"ר סטיוארט בונדורנט מאוניברסיטת ג'ורג'טאון שעמד בראש הוועדה שכתבה את הדו"ח אמר בהתייחס לכך: "יש צורך בשיטות הערכה יצירתיות". הדו"ח מציע, בין השאר, שיטות למדידת יעילות הטיפולים.
כותבי הדו"ח גם מציעים לבחון מחדש את החוק האמריקאי העוסק בתוספי מזון ולחזק בו את המרכיבים העוסקים בבקרת איכות ורישום מדוייק על המוצר של התכולה, כמו גם בטיפול בטענות מטעות ולא מדוייקות על התוויות ובפרסומות. "יש צורך במוצרים אמינים ומתוקננים כדי לאפשר לקבוע יעילות ובטיחות של תוספי מזון", אמר ד"ר בונדורנט.
|
קישורים
|