יובל נוב שואל:
- בכתביו של מי ניתן למצוא יונק שוכן־נחלים, נסיכות אירופית זעירה, חטיף ישראלי פופולרי, אי באוקיינוס ההודי, מאכל מסורתי יהודי ליום־חג ומגזין לענייני תפירה?
אמיר אורבך שואל:
- אחד היה שומר מיטה והאחר השיג שלום "אינסופי". ביחד השמידו לפחות שתי רבבות של חובבי ספורט שדגלו בצבע הלא נכון. מיהם?
ורן עבר־הדני מספר מהנעשה בעירנו:
- המעיין בתצלום־אוויר רשמי של העיר העברית הראשונה, יגלה בלב העיר גן נאה השוכן מעדנות בין שדרות בגין, שדרות שאול המלך, רחוב לאונרדו דה־וינצ'י ורחוב קפלן.
הגן, הקרוי "הקריה", הוא מין סנטראל פארק תל־אביבי: כל כולו עצים מוריקים ושבילים נאים להלך בהם. מבנים אין בו כלל, פרט לצבר זעיר של צריפים, המשמשים ודאי לשירות המבקרים. מיקומו מרכזי שבמרכזיים, ומאפשר גישה רגלית נוחה לתושבי העיר. ודאי הדבר שקרובים ורחוקים באים לפוש בימי קיץ חמים בצל העצים, ואף בימי חורף נאים באים להנות מזיוו, מעילים עליהם ומטריות בידיהם, בדרכם לבית האופרה, בצאתם מן המוזיאון, או סתם כך בהמתינם לסידור כלשהו בבית המשפט השכן.
עיון מדוקדק בתצלום מגלה אמנם שהגן סובל מפגמי התכנון הטיפוסיים למקומותינו: כמה משביליו מסתיימים לפתע על גבול כביש רב מסלולי ללא סיבה נראית לעין. אך למוקירי הגן אין עובדה זו אלא חלק מקסמו.
הדעת נותנת שגן מופלא שכזה אינו יכול להיות יחיד במינו. אפשר לשער שאי־שם, בארץ או בעולם, יש חלקת אדמה הדומה לו כשתי טיפות מים! לכל עץ, לכל שביל, לכל שיח ובקתת מנהלה בגן יש וודאי אח תאום בחלקת האדמה ההיא. ונשאלת השאלה: איפה שוכן זה הגן התאום, שבינו ובין גן "הקריה" לא יבחין אפילו האדריכל שתכנן אותו?
כרגיל, אתם מוזמנים לנחש, לחפש ולשתף רעיונות. וכמובן, אם יש לכם חידה מוצלחת משלכם, כזו שקשה למצוא את התשובה לה בגוגל, שלחוה לעורך הטריוויה, וגם שמכם יופיע בכחול על רקע חום!
|
קישורים
עורך הטריוויה המחכה לחידותיכם
|