|
||||
|
||||
מסתבר שאפשר להפיק משאריות של שמן צמחים (מה שנשאר אחרי טיגון צ'יפס או ספגניות) דלק שמתאים למנועי דיזל. באתר הארגון לדלק אלטרנטיבי כתוב שהדלק ידידותי יותר לסביבה, רעיל פחות ומתכלה בקלות biodegradable. אתר הארגון: כתבת real audio המספרת על שימוש בדלק הזה, שתוצר לוואי שלו הוא ריח נעים יותר מהאגזוז - צ'יפס: |
|
||||
|
||||
מכוניות שידיפו ריח של צ'יפס יגרמו לעליה ניכרת בתיאבון, וכתוצאה מכך להחמרה בבעיית עודף המשקל של האוכלוסיה, עליה בהוצאות הבריאות והפחתת תוחלת החיים. חוץ מזה, צריך לברר עד כמה התהליך של הפיכת השמן לדלק מזהם. קראתי פעם (מצטער, אין לינק) שבתהליך מחזור נייר נגרם המון נזק סביבתי גם בגלל עצם ההובלה, וגם בגלל דטרגנטים(?) וחומרים אחרים שמשתמשים בהם לצרכי המיחזור ואשר הם עצמם מזהמים גדולים. |
|
||||
|
||||
ניתן למצוא גם מידע על ייצור ביודיזל בעברית www.bio-diesel.org.il
|
|
||||
|
||||
אצווה ראשונה של 6000 ליטר bio-bean (ביוקפה? ביופול? דלקפה?) תניע אוטובוס דו-קומתי לונדוני לשנה. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |