|
הרעיון הזה, ובפרט הדוגמאות (להוסיף ייצוג נשי בסרט על מלחמה, להפוך אחד מעורכי הדין לאישה) הוא בדיוק מסוג הרעיונות הרדודים שמצליחים בשנים האחרונות בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה האמריקאית. יש קבוצה חברתית מקופחת? אין שום בעייה. דמות א' תהייה הומוסקסואלית, ולדמות ב' נלהק בין מיעוטים. ממש כמו שדוחפים סצנה שבו הגיבור משתמש במוצרי אפל (תמורת תשלום כמובן), עושים צ'קליסט של ייצוג קבוצות מוחלשות (תמורת ביקורות חיוביות במדיה החברתית). הרבה פעמים, הסצנות האלו נראות מאולצות - כי הן מוכתבות מלמעלה ואינן חלק אורגני מהיצירה.
זה פתרון שהוא מושלם עבור החברות המסחריות שעוסקות בתחום הבידור. הוא דורש מעט מאד מאמץ ולא מאיים עליהם, או על הרווחים שלהם. האם יש לו איזשהו ערך? האם נערות ישראליות שיצפו בסרט "שעת נעילה", ישתפר מצבן אם יהיו יותר דקות מסך לנקודת ראות נשית? אישית אני בספק גדול. איך צפריר אמר יפה: "בקו עלילה מופרך, קצינת הח"ן מגיעה חזרה לחזית. האם זה מה שהמחברת רוצה?"
אני לא מתיימר להציע הצעה חלופית, ברור לי שהקיפוח של נשים בחברה המודרנית הוא נושא מורכב מאד. מה שכן, אני יכול להמליץ על סדרה מעוררת מחשבה בדבר מקומה של האישה בחברה. סדרה בנטפליקס בשם unorthodox (המורדת) עם שירה האס.
|
|