|
מהקישור:
"לפי התרחיש הצפוי של הפחתה ליניארית של 30% בצריכת הרכיבים המזיקים על פני עשור, יישום הרפורמה צפוי למנוע מעל 22,000 מקרי תמותה, וחסכון מצטבר של כ-6 מיליארד ₪ - כ-2,200 איש בשנה כ-600 מיליון ₪ בשנה בממוצע. בתרחיש השמרני יותר, של הפחתה של 20% בצריכה, צפויים להימנע כ-16,300 מקרי מוות, ולהיחסך כ-4.5 מיליארד ₪ על פני עשור, כ-1,630 איש בשנה וכ-450 מיליון ₪ בשנה, בממוצע."
מצאתי במסמך רציונל לתחשיב הכלכלי בהסתמך על המספרים שהדגשתי, אבל לא מצאתי מאיפה אלה הגיעו ובלי לדעת את זה אנחנו עוסקים בניחוש, לא בתחשיב. בנוסף, לא ברורים לי היחסים בין המספרים בשני התרחישים.
(להסרת ספק: אני חושב שמדובר בצעד חיובי של משרד הבריאות, למרות שיש לי השגות בקשר להכללת שומן רווי)
|
|