|
||||
|
||||
צמח חיטה רב שנתי עם יתרונות סביבתיים (חיטה היא צמח שנתי). עדיין צריך פיתוח ארוך עד שאפשר יהיה להשתמש בו באופן נרחב. בינתיים, יצרני מזון כבר מתחילים לשווק מוצרים המבוססים על גרעין הדגן קרנזה Kernza. |
|
||||
|
||||
מתוך עיקרון אני לא רואה מידע שמגיע בסרטים. למה צמח רב שנתי הוא כל כך יעיל יותר? כמה משאבים צריך להשקיע בשימורו למשך השנה? חיטה בארץ היא גידול בעל שלא נסמך על השקיה אלא על גשמים. באותם שדות מגדלים גידולי קיץ מושקים. |
|
||||
|
||||
הנה התמלול של התכנית. הם מדברים על השאלות שלך. ונדמה לי שלא כל כך שווה להתעסק בנקודה הישראלית. |
|
||||
|
||||
שים לב שהם מדברים על כך שצריכים לשכנע צרכנים. כלומר שמדובר על משהו יקר יותר. לכת כל הדיבורים על „פרי טוב יותר״ הם כנראה די בלבולי שכל: לא מדובר על משהו שמשתלם לצרכן (מבחינת יחס עלות/תועלת) ולכן הם מחפשים דרכים למכור אותו במחיר יקר יותר. יבול בסיסי כמו חיטה חייב להיות זול. |
|
||||
|
||||
בהחלט שווה. לצמח הזה יש יבול אחד בשנה. היבול הזה נמוך ממה שאפשר להשיג באותו השדה עם חיטה. אבל באותו שדה עם חיטה אפשר גם לזרע בעונה אחרת תירס או ירקות ולכן להשיג יבולים הרבה יותר גדולים מאותו השטח. יש בעיה רצינית של קרקעות והצעה שמבזבזת שטחים חקלאיים היא לא מוצלחת במיוחד. |
|
||||
|
||||
אבל בפרוש הם אומרים שהצמח רחוק מלהיות מוכן לשימוש המוני. הם נקבו בזמן של 15-30 שנה. ישראל לא רלוונטית במיוחד לדיון שעוסק באתגר של האכלת אוכלוסית העולם הגדלה במשאבים חקלאיים מתדלדלים. |
|
||||
|
||||
לא דיברתי על רק על ישראל. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |