|
||||
|
||||
נתון שחשוב לציין הוא שספיגת הסידן ממוצרי חלב עומדת ביחס ישיר לרמת השומן בהם. כך שצריכת מוצרי חלב דלי שומן אין בהם ספיגת סידן - שזו הסיבה מלכתחילה שאנחנו צורכים אותו. נכון שהוא גם מקור לחלבון, אבל אותו אפשר לצרוך גם במזונות אחרים. אז בעיקר נשים, שסידן חיוני מאד להן, שאוכלות גבינה 0 אחוז שומן, יכולות באותה מידה לאכול קרטון ביצוע. וכמובן שבהקשר הזה תמיד צריך להזכיר את הצרפתים. שאוכלים גבינות מאד מאד שמנות, אבל מעט. ולראייה: גם תמונת השומנים בדם של אומה זו היא טובה מאשר אצל שאר אנשי המערב, והן גם כוסיות. |
|
||||
|
||||
אני לא בטוחה שאומה שאוכלת גבינות בסוף כל ארוחה יכולה לאכול ''מעט'' גבינות. הכמות מצטברת, בסופו של דבר... |
|
||||
|
||||
מעט והרבה הם מושגים יחסיים כמובן. ארוחה צרפתית קלאסית (רק לצורך הדוגמא) מורכבת ממנות מאד קטנות - מה שאצלנו קוראים "דוגמיות". בישראל, לצורך הדוגמא, תראי מה קורה בבופה של אוכל חופשי, במלונות וכולי. רק לראות עגלה של משפחה ישראלית בסופר - כאילו הולכת לפרוץ מלחמה כל רגע...!?! |
|
||||
|
||||
מעניין. הרושם שלי מצרפת1 הוא שהם פשוט אוהבים לאכול כל דבר בנפרד, בצורה קיצונית. ושהם לא משהו, מבחינת להשתדל-לא-להתעלל-יותר-מדי בבע"ח שמהווה את מזוננו2. אני לא חושבת שמשפחה ישראלית קונה יותר מדי. במיוחד לא אם מחשבים שהחלופה - לקנות בסופר-היקר-שליד-הבית את מה שצריך מדי יום עולה בזמן יקר ובכסף רב. מה גם שכמדומני למשפחה הישראלית הממוצעת יותר ילדים. 1 בואו נסייג: איל-דה-פרנס, שמפיין-ארדן, לוריין, אלזס, פרנשקונטה-בורגוניה וצפון סאנטר. 2 תיארו לי מה עושים לחלזונות. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |