|
||||
|
||||
הכתבה בהארץ דיווחה בצורה לא נכונה את מסקנות החוקרים. המשפט המדויק במאמר הוא For those with high-quality diets (including green leafy vegetables, legumes, nuts, seeds,and adequate protein), the nutritional benefits of *high* milk consumption *may not* outweigh the negative consequences. המילים המודגשות נעלמו מהתרגום בהארץ (וגם אצלכם).כמו כן, בשום מקום במאמר המקורי אין המלצה להימנע לחלוטין מחלב (בניגוד למה שכתוב בהארץ). |
|
||||
|
||||
לא מפתיע, הכתבה ב''הארץ'' נכתבה (גם) על ידי טל חייקין שהיא דיאטנית טבעונית. |
|
||||
|
||||
המאמר המקורי הוא מאמר דעה, שלא מביא מידע חדש, ואין לו חשיבות מיוחדת. הסיבה היחידה שדווח עליו היא שהכותבת הטבעונית תנצל כל הזדמנות לכתוב מאמר כנגד מזון מהחי. לפני כחודש יצא עוד מאמר מהרווארד על חלב, שהוא מחקר חדש ולא מאמר דעה. המחקר הזה מעניין, כי לפיו, אצל אלו שצרכו יותר שומן חלב היה דווקא פחות מחלות לב וכלי דם. כמובן שמאמר זה לא הוזכר בכתבה של הארץ. |
|
||||
|
||||
לא מפתיע. ''הארץ'' ידוע באי דיוקיו בכלל נושאים, החל מפוליטיקה וכלה בדיאטה, ולרוב מטעמי אג'נדה. |
|
||||
|
||||
לא הייתה כאן התייחסות למאמר המקורי, אז הנה כמה מילים. למרות שהמאמר נכתב ע"י חוקרים מכובדים, הוא די מרושל. 1. במאמר מובאת טענה שחלב מעלה רמות IGF1 בדם, ולכן עלול לגרום לסרטן. טענה זו מתעלמת מכך שהעלייה ברמות ה-IGF1 כתוצאה מצריכת חלב היא קטנה, ולכן ההשפעה על הסיכוי לסרטן היא זניחה, אם בכלל היא קיימת. 2. המאמר טוען שלפי דו"ח של WCRF מ-2007, מוצרי חלב מעלים סיכוי לסרטן ערמונית מתקדם, אך זה לא מופיע בדו"ח זה. בנוסף, הדו"ח הוא מ-2007, ומאז יצאו הרבה מאוד מאמרים, שלא מצאו קשר בין צריכת מוצרי חלב וסרטן ערמונית מתקדם. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |