פירוט על הנושא בשפה פופולרית 604277
מדע אחר
פירוט על הנושא בשפה פופולרית 604282
מאמר מופלא.
פירוט על הנושא בשפה פופולרית 604322
אכן, חציו השני של המאמר נהדר. (אישית הייתי מקצץ את רוב החצי הראשון: הסבר על ההידרה הזואולוגית הוא רקע ראוי מאוד להסבר על תפקיד תאי הגזע, אבל כדי להסביר על ההידרה הזואולוגית לא חייבים להיכנס לפרטים על ההידרה המיתולוגית, ואם נכנסים לפרטים על ההידרה המיתולוגית לא חייבים לספר את סיפורו של הרקולס, ואם מספרים את סיפורו של הרקולס לא חייבים להקדיש פסקה שלמה למקומה של המיתולוגיה היוונית בתרבותנו - זה רקע לרקע לרקע לרקע. ואם כבר הלאיתי אתכם בביקורת מיותרת, אוסיף גם קטנוניות: בתעתיק שמות יווניים וצרפתיים הוא הלך שולל אחרי האיות שהוא מכיר מאנגלית. אבל חלקו השני של המאמר נהדר.)
פירוט על הנושא בשפה פופולרית 604332
זה מיועד לציבור הרחב - אם אתה מקצץ את החלק הראשון, מי יקרא?

בקשר לקטנוניות, תוכל לפרט?
פירוט על הנושא בשפה פופולרית 604345
בהתאמה עם נשוא המאמר, ייתכן והוא קיצץ את החלק הראשון, אבל זה צמח לו שוב מאליו :)
:) 604376
פירוט על הנושא בשפה פופולרית 604563
אני לא חושב שבמקרה זה החלק הראשון מפתה קוראים יותר מהחלק השני, בוודאי לא את הקוראים שאתה רוצה לפתות. אתה עלול להפסיד יותר קוראים "נכונים" שיימאס להם. ול"כבשה" - גלילה קדימה זה טוב, אבל אתה צריך לדעת לאן לגלול וצריך לדעת שכדאי לך לבדוק עוד למטה.

קטנוניות: רק שגיאה גסה אחת ביוונית ואחת בצרפתית. אני סולח לו על "הרקולס", "הראקלס" זה למתקדמים. אאוריסתאוס (לא הייתי שם יו"ד בין האל"פים) לא היה מלך העיר מיסייניי, אלא מלך של עיר אחרת בממלכה‏1 המיקנית. ולא "אנדריי מלרוקס" (אני מדמיין אותו אומר את זה במלעילים, הורור), אלא אנדרה מאלרו.

1 או משהו, אני לא מתיימר להבין בסוגיה ההיסטורית-גיאוגרפית.
פירוט על הנושא בשפה פופולרית 604570
אני רשום לבלוג שלו מזה זמן מה ויש לו הרבה מאוד רשומות כאלו, בהן הוא משלב סיפורים היסטוריים (בדיוניים או אמיתיים) כהקדמה לעיקר הרשומה שבד"כ עוסקת בעניינים ביולוגיים. אני לא מבין הרבה בביולוגיה, ובאופן אישי, ההרחבות שאינן קשורות ישירות לנושא מקלות על הקריאה ולפעמים אף מאירות באור שונה טיפה את הנושאים ה"כבדים" יותר.

ספציפית זכורה לי סדרה של 7 רשומות בבלוג שבונות אט אט הבנה של עולם הגנטיקה (הרשומות מבוססות על קורס שהוא העביר), הנה השלישית לדוגמא (ניתן לקרוא אותה במנותק מהשתיים הראשונות):

אדיפוס, תרזיאס ומחלת הנטינגטון: הנבואה שהתגשמה
פירוט על הנושא בשפה פופולרית 604599
הוא גם מרצה בחסד עליון, כדאי לך לתפוס הרצאות שלו באייקון, מאורות, עולמות וכו'
פירוט על הנושא בשפה פופולרית 604600
הייתי בהרצאה שלו לפני שנה בערך, לא הייתי קורא לו מרצה בחסד עליון. שלא תבין לא נכון - הוא אחלה של מרצה, אבל רואים שהוא ביישן ושקצת קשה לו מול קהל.
פירוט על הנושא בשפה פופולרית 604335
למה? גלילה מהירה היא כלי מובנה בקריאה בימינו.
גם בספר- דפדוף קדימה באמצע הקדמה מענינת אך ידועה חלקית זו אופציה, אבל לספר ניגשים לעיתים קרובות מתוך חיפוש החוויה הסוחפת (ולא המדפדפת), ולטקסט אינטרנטי עם האצבע על הגולל שניה לפני.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים