|
||||
|
||||
צירוף מקרים - בדיוק היום צפיתי בפרק הראשון של Human Planet מאת ה-BBC, אשר עוסק באינטראקציה אדם-ים. צוין שם כי כ-50% מן החלבון נצרך ע"י האנושות מגיע מן הים, בניגוד ל-7% המצוין לעיל (ול-93% חלבון מביצים חלב ובשר). מי צודק? |
|
||||
|
||||
השורה הרלוונטית בדיווח נוסחה מחדש, אך עדיין, עפ"י המאמר שבגליון המודפס, רק 7% מן החלבון אותו אנו צורכים מקורו בדגים. מעניין מה מקור ההבדל. למעשה, עפ"י המאמר גם אחוז זה מופרז מאחר והדגים שבחוות רבות מואכלים בשאריות תעשיית הבשר היבשתית ולכן ניתן לטעון שמקורם של חלק מאותם 7% גם הוא יבשתי. |
|
||||
|
||||
מאכילים אותם בפסולת בשר? אני שוקלת להוריד גם את הטונה/סלמון (והסרדינים) שאני צורכת. |
|
||||
|
||||
אפשר לחשוב שהירקות לא מקבלים פסולת בשר. |
|
||||
|
||||
טונה נחשב כיום לבעייתי, בכמויות גדולות יש חשש להרעלת כספית. על הסלמון איני יודע, אבל סרדינים הם הדגים הבטוחים ביותר שיש. בגלל מחזור החיים הקצר שלהם הם לא אוספים הרבה זיהומים ולמיטב ידיעתי לא מגדלים סרדינים בכלובים. |
|
||||
|
||||
תודה. ה"ניקיון" מכספית, למרות שהוא חשוב, פחות מדאיג אותי - כאן זה יותר הגועל (הפסקתי לאכול בשר, אז למה שאוכל אוכלי-בשר?) |
|
||||
|
||||
אי אפשר לצאת מזה, תוצרי הלוואי של התעשייה נמצאים מסביבך בכל אשר תפני. ומה עם בני האדם שסביבך, הם לא אוכלים בשר ונועלים נעלי עור? אין ברירה, צריך להתעלם. |
|
||||
|
||||
בדיוק. אין סיבה שתפסיקי לאכול בני אדם. |
|
||||
|
||||
או נעליים? |
|
||||
|
||||
אבל לא התחלתי! עכשיו אני לא יודעת מה אני אמורה לעשות. |
|
||||
|
||||
לא, לא. אני בעד לצמצם את המופעים היותר בוטים של השימוש בתוצרי התעשייה הזו, עד כמה שאני יכולה. לגבי בני האדם, אני אכן מתעלמת כמיטב יכולתי. מה לעשות שהם כל הזמן פונים אלי בפייסבוק. |
|
||||
|
||||
הולנדית נחמדה עוברת על הרבה מוצרים שלטענתה מכילים חלקי חזיר, כולל קוסמטיקה, בעיקר בשביל ברק ומרקם חלק. אם המטרה היא להימנע מגועל, בטח עדיף להתעלם מחלק מהמידע הזה. |
|
||||
|
||||
תודה. ואם קונים רק מוצרים שלא היו כרוכים בניסויים בבע"ח, האם זה פוטר אותנו מהמרעין בישין שהזכרת? או שאין קשר בין הדברים? |
|
||||
|
||||
לא היו ניסויים על בעלי חיים? מה עשו במקום? ניסויים על בני אדם? (או ששרפו הרבה אנרגיה בהדמיות מחשב מסובכות ולכן תרמו לאפקט החממה...) |
|
||||
|
||||
ברצינות אתה שואל? יש ניסויים ברקמות. יש חומרים בעלי פוטנציאל נזק מזערי ידוע. יש גם הסתמכות על ניסויי עבר של גורמים אחרים (שבזה משתמשות בעצם חברות לא מעטות, אבל לפחות לא עושות חדשים). |
|
||||
|
||||
את מתכוונת אולי לניסויים בתרבית תאים (או תרבית רקמה) ? למיטב ידיעתי1 אין היום תחליף מלא מוצלח לניסויים בבעלי חיים. אפשר לפסול חומרים בניסויים מקדימים על תאים, אבל עד שאת לא מחדירה את החומר לבעל החיים, את לא יודעת איזה שינויים הוא הולך לעבור ואיך הוא ישפיע על איברים שונים. בתור דוגמא סתמית מתבקש להזכיר מתנול, לתאים מתנול רעיל בערך כמו אתנול2, אבל אחרי שהכבד מנסה לפרק אותו, הוא הופך רעיל מאוד ופוגע בין היתר בראיה ובכליות. 1 ואני מכיר מישהו שקיבל הרבה מאוד כסף מהאיחוד האירופי לפתח תחליף כזה, אז כנראה שגם להם אין אחד מוצלח. 2 נו, מה שאמא מוסיפה לקפה בבוקר. |
|
||||
|
||||
בלי להתבסס על הוידאו, אני מנחש שניסויים בבעלי חיים חיים הם לא באותה סירה כמו חומרי גלם מן המת. |
|
||||
|
||||
אנחנו מתייחסים אל האוקיינוס במאה האחרונה כמו לפח אשפה כשהוא בעצם המקרר הגדול ביותר של האנושות. לא מבינים את המצב שנעמוד בו כשאוכלוסיות דגים יתחיל לקרוס בסיטונאות. הגידולים הימיים בעומק ובקרבת החוף גרמו כבר לנזקים לא פשוטים. אף אחד ממדעני ציי הדייג לא יודע למה, אבל נסיונות השיקום שנעשו באזורים פגועים לא העלו סיפורי הצלחה מדהימים. המספרים שאני מכיר לגבי צריכת חלבון מהים גבוהים קרובים יותר ל 80%. זה שכולם מדברים על המתכות בטונות לא אומר שבורים נקיים יותר. כנ"ל לגבי הסרדינים. |
|
||||
|
||||
אם יש לך בעייה עם זה שפה ושם מישהו מפנק את הסרדין שלך בתרנגולת דשנה או אולי אף בבן בקר עסיסי, תמיד אפשר לחזור למלפפונים. ואם כבר מלפפונים, אז רק כאלו שהושקו במי-חופש (מים שלא עברו בצינורות או בכלים סגורים והם משווקים עם תו תקן של ''פה לדומם''). |
|
||||
|
||||
נראה לי שתרומת החלבון מצמחים (במיוחד מדגנים) הרבה יותר גדולה מ- 7 אחוז. ברוב בדגנים אחוז החלבון הוא בערך 11 אחוז. גם אם הניצולת שלו אינה מלאה עדיין הרי הניצולת עולה ככל שהאיש האוכל דגנים סובל ממחסור בחלבון. חלבון מצמחים זול יותר מחלבון מן החי. יתכן שהמספרים לקוחים מצריכת מזון במדינות עשירות (שבהן אנשים צורכים יותר מזון מן החי). לגבי השאלה האם מקורות המזון המוגבלים יתוגברו על ידי ברכות דגים בים, זו אופציה "שמרנית". אופציה מתקדמת יותר היא על ידי גידול צמחים ימיים (עדיין לא עושים דברים כאילו, אבל לא שמעתי טענות על כך שזה לא אפשרי). |
|
||||
|
||||
הרעיון הכביר הוא שילוב של דגנים וקטניות. לא אכילת דגנים בלבד. |
|
||||
|
||||
ומה אם אני לא אוהב סושי? |
|
||||
|
||||
איפה יש לך דגנים + קטניות בסושי? סושי זה שילוב של דג ודגן. |
|
||||
|
||||
רוטב סויה |
|
||||
|
||||
חוששתני שרוטב סויה נחשב "קטניות", ממש כמו שהרסיסי פרי ביופלה או במיץ נחשבים "פירות". משל למה הדבר דומה? למי שאומר לך שאתה צריך לאכול יותר דגים, ואתה משיב לו, "אבל אני לא אוהב מילקי1". 1 הג'לטין במילקי. עצמות דגים. |
|
||||
|
||||
תיקון: לא עצמות דגים אלא עצמות בקר. פרשת המילקי |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |