|
||||
|
||||
יפוטר קליין לאלתר. |
|
||||
|
||||
ומהצד השני, יצא לי לכתוב היום חשבונית ללקוח על עבודה שסויימה, ושהמחיר במקור ננקב בדולרים. רווח של כמה מאות שקלים ממה שהיה שער הדולר כשנחתם החוזה... |
|
||||
|
||||
כן, אבל כל שקל שווה פחות... |
|
||||
|
||||
היתה אינפלציה ולא סיפרו לי? |
|
||||
|
||||
עדין לא אבל שאלת ה ( 10%,15%,20% תלוי בפחות של השקל) היא האם היא לא תתפרץ מחדש? |
|
||||
|
||||
מישהו זוכר מהו השער שקובע מדד הביג-מק? |
|
||||
|
||||
חמש ומשהו, אם אני זוכר נכון. אבל זה לא ממש משנה - אלא אם אתה מדבר על דולרים כשרים... (או, בעברית, ההמבורגר בישראל יקר יותר מההמבורגר בחו''ל מסיבות שאינן רלוונטיות.) |
|
||||
|
||||
נו באמת, אתה חושב שמחיר הביג-מק תלוי בעיקר בעלות הכנתו? "זה לא ממש משנה" במובן שהמדד הזה הוא "לא ממש" משהו, ולכן השאלה שלי לא כוונה להצביע על שער הביג-מק בתור איזשהו יעד1; אבל העניין הזה של כשרות לא מוסיף או גורע יותר מעניינים כמו חוקי-עבודה, שיעור המע"מ, ועוד עשרות פרמטרים כלכליים ששונים ממדינה למדינה. 1 אלא רק כדי לרמוז שככל הנראה, השקל עודנו מיוסף |
|
||||
|
||||
פישר שולת!!!!1 |
|
||||
|
||||
זה לא קשור לפישר, אלא לרמת הדולר העולמית. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |