|
כתבת: האם זה מופרך לחשוש מכך שהחברים הדואגים לביטחון אמריקה יבקשו בעתיד מגוגל להוריד את "2600" מראש הרשימה? האם אדם סקרן בן זמננו יוכל להשיג מידע בכלים החלופיים, שהיו מקובלים לפני עשר שנים, או שמא הוא כבר התמכר לדרך המלך הגוגלית?"
בעניין של התערבות של הממשל האמריקני הנוטה לדרכים דיקטטוריות במקצת בשנים האחרונות בפעולותה של גוגל, להפך החברה ראויה לציון מפני שהיא *היחידה* מבין ששת מנועי החיפוש הגדולים שסרבה לדרישתו של הFBI למסור מידע על חיפושים פורנוגרפיים (כלומר, יהאו, מייקרוספוט, AOL ועוד התקפלו מיד וחשפו את המידע הפרטי הזה על המשתמשים שלהם, בעוד גוגל הגישו תביעה כנגד הFBI בעניין, שאני לא יודע מה מצבה כרגע).
נכון, יש חששות רבים בנוגע לכח הרב שצוברת גוגל בגלל אלגוריתם החיפוש המוצלח שפיתחה. אני אישית חושב שכותב המאמר פספס את הדאגה העיקרית - קיומו של מאגר מידע עצום בהיקפו, שתוך ניתוחו ניתן להסיק מידע רב ביותר בנוגע להרגלי הגלישה של מיליוני משתמשים (גוגל הודתה בפה מלא שהיא שומרת מידע כזה - וככל שהיא מתפרשת ליותר ויותר שרותים שרובם דורשים רישום בגוגל, היא יכולה לאסוף עוד ועוד מידע מגוון על המשתמש). אמנם הסלוגן של גוגל הוא "Do No evil", אבל אחרי הכל היא חברה עסקית ולא ארגון פילנטרופי, והיא מעולם לא הסתירה זאת. אבל כנגד זה ניתן להלחם בעזרת כלים כמו הרשת של Tor (http://tor.eff.org/), או מחיקת העוגיות של גוגל (http://www.imilly.com/google-cookie.htm), בלי צורך להפסיק להשתמש בכלים השימושיים מאוד של גוגל.
|
|