315727
שאלת כמה מתמחים רוסים אפשר למצוא במחלקה לגניקולוגיה בבי"ח מרכזי בארץ? בקפלן, למשל, היו ארבעה עד לא מזמן (שניים מהם סיימו לאחרונה את ההתמחות). לא מעט, יחסית לכמות התקנים שיש שם.

דיברת על החולים שדורשים רופא ישראלי. אני שמעתי על חולים (וחולות) שדרשו רופא גבר ולא רופאה אשה. חולים רבים דורשים רופא מומחה ולא מתמחה (למה שיתגלחו עלי?). ולא פחות חשוב - אני יודע על מקרים שבהם חולים רוסים דרשו רופא דובר רוסית (ופעם אחת אף התרעמה חולה שכזו על רופא שאני מכיר ושאלה בזעם איך זה יכול להיות שרופא לא מבין רוסית).

שלב א' ושלב ב', כפי שציינת, הם מבחנים קשים שרבים מאוד לא עוברים אותם בניסיון הראשון - לא רק רוסים, גם בוגרי האוניברסיטאות הישראליות. זהו טבעם של המבחנים הללו.

אין ספק שהוצבו מכשולים בפני העולים מברה"מ. המכשולים הוצבו ממגוון סיבות, מיעוטן קשור ל"גילדה" של הרופאים, אבל עיקר הסיבות הן מוצדקות, ונועדו לסנן לא מעט רופאים שאולי לא גנבו את התעודה שלהם, אבל בהחלט קיבלו אותה שלא בצדק. ברה"מ, אחרי הכל, לא הייתה מדינה ששלטון החוק היה נר לרגליה. כמו כן, מוסדות שונים להכשרת רופאים ניפקו רופאים בעלי הכשרה ברמות שונות - יש ביניהם רבים שהכשרתם אינה נופלת מזו של כל מדינה מערבית אחרת, ויש ביניהם כאלו שראויים יותר לתואר "נגרים". לא ניתן להתעלם מהבעיות הללו, ועם כל האמפתיה כלפי הסבל שרופאים עולים עברו, היה בו לא מעט צדק.

אגב, למיטב ידיעתי, יש מדינות רבות אחרות שגם בהן רופא שקיבל את השכלתו במדינה אחרת צריך לעבור מסלול מכשולים ארוך בטרם יוכל לעבוד במקצוע. ארה"ב וקנדה, למשל, שתיהן מקשות מאוד על עבודת רופאים שהוכשרו במדינות אחרות.
תשובה 315877
1. קפלן הוא לא בית חולים מרכזי במרכז.
אגב, האם ביררת על אלו תקנים יושבים הרופאים הללו. האם על תקנים של מתמחה או על תקנים של קרן קליטה (חצי משכורת של מתמחה פחות או יותר).

2. אחוז המעבר של מבחנים אלו (שלב א' ושלב ב') שונה מאוד בין אוכלוסית הרופאים הישראלים לאוכלוסית הרופאים הרוסים.

3. בנוגע לפסקה הרביעית, האשמה מאוד קשה, ולדעתי מנותקת מאוד מהמציאות.
תשובה 315880
מאיזה בחינה קפלן לא במרכז?
תשובה 315881
מבחינה אקדמית - הוא נחשב בית חולים פריפרי קטן.
תשובה 315884
עכש"י בית הספר לסיעוד של האוניברסיטה העברית נמצא שם. למה אתה מתכוון "מבחינה אקדמית"? אני לא תוקף אותך, אני סתם סקרן לדעת מי פריפרי ומי נחשב "רציני". אסף הרופא, למשל, הוא פריפרי או מרכזי?
תשובה 315887
מרכזיים: הדסה, תל השומר, בלינסון, איכילוב, רמב"ם, אסף הרופא, סורוקה (לא דוגמה טובה, בגלל המקום הלא אטרקטיבי). המכנה המשותף הוא מרכזים שלישוניים (מרכזים שאליהם מפנים מבתי החולים האחרים במקרים המסובכים, ושיש להם ציוד מתקדם יותר).
תשובה 315898
בכל בתי החולים בחיפה, ובמיוחד ברמב''ם בית חולים מרכזי לכל הדעות, תמצא אחוז גבוה של רופאים דוברי רוסית, כמו גם אחוז גבוה של רופאים דוברי ערבית, כל זה יחסית לחלקם באוכלוסיה הכללית.
תשובה 315943
אני יודע שאני ממש גועלי,
אבל זה נשמע כמו דרישה לעבוד בבי''ח
ברחוב ארלוזורובה פינת דיזינגופה.
תשובה 315968
אם כבר נגררת להיות ממש גועלי, תוסיף שאתה מרוקאי שמתחפש לרוסי.
תשובה 315975
למה גועלי, למה שעולים מרוסיה לא יעבדו בבי"ח באורלוזרובה פינת דיזינגובה. האם אתה מתכוון שמאהבת העולים אנו נותנים להם את בתיה"ח הכי טובים? (קפלן למשל) ולא חלילה את ביה"ח הלא ראוי באורלוזורובה פנית דיזינגובה?

אגב, כמדומני שיש שם בניין גדול שהיה פעם של קופת חולים אך לא בי"ח.
תשובה 315981
1. אני מכיר כמה רופאים שיעלבו מהטענה הזו. בכל מקרה, לפחות מבחינת המחלקה לגניקולוגיה, אינני חושב שהוא פחות חשוב מאשר בתי החולים האחרים שציינת.

2. ובכל זאת, ההצגה שלך כאילו רק רופאים רוסים נאלצים לעשות את המבחן יותר מפעם אחת היא מטעה.

3. לא מהמציאות שאני מכיר, ולא מהמציאות שרופאים שאני מכיר מכירים.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים