|
צומחים שני שיחי ריח משובחים שמשתמשים בעשנם לעישון הסמנ'ה, והלבן (מין יוגורט תימני שממנו מכינים כמה מן הסודות השמורים במטבח התימני). בישראל לדאבון לבנו צומח רק אחד מן השניים והוא הפחות איכותי, אך גם בו די.
וכך מעשנים את הלבן: נוטלים ענף ושורפים את קצהו. כשהאש אוחזת בו היטב, מכניסים אותו לכלי (הכלי הוא מין דלעת שתוכנה רוקן) שבו יכינו את הלבן ואוטמים את הכלי. האש תכבה מיד והעשן יאחז בדפנות הכלי. מוציאים את הענף וחוזרים על הפעולה חמש שש פעמים.כשבין הפעולות מחזיקים את הפתח סגור לבל יחמוק העשן ממנו. אל תוך הכלי המלא בעשן יוצקים את החלב שיהפוך בתוך כמה שעות ללבן, כמה ימים ללבנה, כמה שבועות גבינה קשה ומעושנת. אהה, למה יש אפר בלבנה? וואלאק, לא יודע, אבל חשוב שתשאל יא איבני. כי אם לא תשאל איך תדע? :-)
|
|