מאבק הבלוגרים בניו יורק טיימס - סיבוב נוסף 207458
ב"ניו יורק טיימס" מתפרסם עמוד של תיקוני שגיאות שנפלו בכתבותיו: http://www.nytimes.com/corrections.html
אולם, הוא אינו נוהג לפרסם בעמוד זה שגיאות שנפלו במדור הדעות של העיתון (לעיתים, אם עולה הרצון מלפניהם, מתייחסים בעלי הטורים המפורסמים של המדור לשגיאותיהם במסגרת הטור שלהם). הדבר הרעים את רוברט קוקס בעל הבלוג הפוליטי The National Debate והוא פרסם עמוד שנראה בדיוק כמו עמוד תיקוני השגיאות של הני"ט, ותחת הכותרת Columnist Corrections החל לפרסם בו שגיאות שמצא בטורי הדעות: http://www.thenationaldebate.com/other/NYTCorrection...
הני"ט הגיש תביעה נגד קוקס בטענה של הפרת זכויות יוצרים ודרש שיסגור את האתר. בשלב זה התגייסו לעזרתו של קוקס בלוגרים נוספים ויצרו למעלה מ-‏10 גרסאות מראה לעמוד שפרסם קוקס. הלחץ הזה הועיל ככל הנראה, שכן, הני"ט חזר בו מתביעתו, וכתב לו כך:

"Thank you for responding to our complaint. By adding the bold-faced disclaimer at the top of the faux Columnist Corrections Page, you are no longer confusing readers and as a result of this change, we agree that the page is now a parody which is protected under the First Amendment. We are copying [ISP] Verio on this e-mail in order to inform them that we no longer have any objections to your site."
http://www.cyberjournalist.net/news/001094.php

לדברי קוקס, במכתב לעיל מודה הני"ט שהעמוד באתרו סאטירי אלא שזה היה ברור מלכתחילה - המטרה היתה להביע אי שביעות רצון ממדיניות העיתון, וברור שלא היתה לו כוונה להטעות את הקוראים כך שיחשבו שמדובר בעמוד רשמי של הני"ט. עם זאת מדגיש קוקס שלא הוא הוסיף את הדיסקליימר שהביא את הני"ט למשוך את התביעה כי אם אתרי המראה שהתגייסו לעזרתו. הני"ט כנראה מצא בכך חבל לרדת מהעץ שהשהייה על צמרתו היתה עלולה להביא לו יותר נזק מאשר תועלת.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים