|
לוחמי השייטת והיחידה לעבודות תת ימיות (ילת"מ) שנפגעו מסרטן הודיעו היום (ד') כי משרד הביטחון הפסיק את מימון הטיפולים הרפואיים בהם, את תשלומי הגימלאות ליתומים ולאלמנות הלוחמים שנפטרו, וכן את הבדיקות ללוחמים שנמצאים בקבוצת סיכון. זאת לאחר ששר הביטחון שאול מופז החליט לאמץ את דעת המיעוט של השופט בדימוס שמגר.
מופז אמר אז כי ההחלטה בעניין הפיצויים, למרות הוויכוח בשאלה האם יש קשר סיבתי או לא, חייבת להתבסס על העיקרון הערכי: "למערכת הביטחון ולמפקדי הצבא יש אחריות ללוחמים שנפגעו בשליחות המדינה, ומכאן שמוטלת עלינו חובה עליונה לגבי בריאותם וגורלם של חיילי צה"ל שנפגעו עקב פעילות אימונים ולחימה, שמערכת הביטחון החליטה עליהם". מופז הנחה בזמנו "לבדוק באילו מנגנונים ניתן לפצות את הלוחמים. החיילים שנפגעו ובני משפחותיהם יהיו זכאים כדין לתגמולים ולשיקום, וחומרים בנושא יועברו לטיפולו המיידי של קצין התגמולים בצה"ל".
רס"ן (במיל.) יובל תמיר מספר ל-Ynet כי לפני כמה ימים, כאשר ביקש מראש אגף השיקום במשרד הביטחון לאשר לו נסיעה לטיפול נגד מחלת הסרטן במכון המתמחה בכך בגרמניה, סירב ראש האגף לאשר את הטיפול והוא נאלץ לממנו מכיסו. "המשרד אישר לי ארבע פעמים לצאת לטיפול ובפעם החמישית פתאום הוחלט שאין מימון". לדבריו, "גם לוחמים אחרים צריכים לשלם עכשיו מכיסם על טיפולים ותרופות, ולוחמים בריאים, המצויים בקבוצת סיכון לחלות בסרטן, הפסיקו לקבל מימון לבדיקות התקופתיות. רק אתמול פנה אלי לוחם שיש אצלו חשד לסרטן וסיפר שמשרד הביטחון אינו מוכן לממן לו בדיקת MRI".
|
|